Tehnici de pescuit la somon

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

xndrei
junior
junior

Tehnici de pescuit la somon

Mesaj de xndrei » 14 Mar 2007, 20:18

As dori sa stiu cum se pescuieste la somon in Suedia cu scule din Romania daca are cineva experienta personala, planific o noua iesire... :)
As dori alte variante decat la musca!

Mersi,
Andrei

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Mar 2007, 20:39

nu cred ca ai voie cu altfel de scule. dar nici nu-ti trebe ca sunt organizati. in 10 minute iti arata ghidul cum sa dai, iti leaga si musca care prinde si daca nu esti in stare sa dai langa bolovanul indicat lanseaza el si il scoti tu. aia daca esti in stare. cica fac urat astia, asa mi s-a povestit. oricum nu prea ai sanse sa intorci o dihanie din aia pe curent cu varga normala de spin, ma gandesc...

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 14 Mar 2007, 20:39

Cu rotative , nu prea mari ( nr 2 ), sau voblere pana in 7cm. Asa am vazut eu . Si aveau rezultate bune la o Mepps Aglia Long nr 2 Gold.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Mar 2007, 20:42

probabil depinde de rau, eu stiam ca nu-i voie altfel. poate unde mi-au povestit tot muscari impatimiti. :)

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 14 Mar 2007, 20:49

Depinde mult de zona si de legea care din cate am inteles poate fi diferita chiar pe acelasi rau , impartit in sectoare . E posibil .....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 14 Mar 2007, 21:48

Blue Fox MoreSilda pentru somon a fost creat. Cauta astfel de oscilante, care au o curbura ca MoreSilda, dupa cate am inteles, alea pentru somon au fost facute. Eu am si MoreSilda, si mai am o oscilanta suedeza, Fladen, Nidingen Flash, de 12 g.

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 14 Mar 2007, 22:35

Cu Moresilda am avut zile de exceptie si la stiuca , atunci nu punea botu la alte oscilante se pare .

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 14 Mar 2007, 23:27

am cautat si eu MoreSilda pt stiuca de mi s-a acrit :cry: . Voi de unde ati luat asa ceva?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 15 Mar 2007, 12:39

In legatura cu tehnica de prindere a somonului pot sa va dau o "reteta" garantata. :roll:
Luati la voi fo' 2-3 sute de lei noi si cu ei va duceti la cel mai apropiat restaurant su specific pescaresc :wink:
Daca va place si "lupta" cu el il comandati mai in sange :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 18 Mar 2007, 01:43

cel mai practicat stil ar fi la oscilanta. Sunt oscilante speciale pt. somon si pastrav de mare.

Foarte folosit e pescuitul cu musca artificiala(spin-musca nu flyfishing) nu stiu exact cum se numeste tehnica. Da randamente in zonele unde e curent de apa. Nu´stiu daca tehnica e folosita Romania dar aici e foarte populara: se foloseste o greutate de 60-150g depinde de puterea curentului de apa la care se adauga un fir de 1,5-3m cu musca la capat.

Eu personal prefer oscilanta si voblerele. De retzinut ca in Suedia perioada de pescuit la somon e destul de scurta cel putin in aripelag si riuri. In jurul lunii mai vine sa-si depuna icrele iar atunci se prinde cel mai bine. Mai tirziu pestele se intoarce in mare si mai e de asteptat un an pina la urmatoarea partida :lol:

Scrie răspuns