Tehnica la stiuca in conditii grele

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 20 Noi 2007, 12:45

si eu am pescuit in conditii exact la fel cu astea enumerate de tine, si am dat cu detoate in toate felurile, ca am avut 3 zile la dispozitie, si nimik ...
da totusi una din tehnicile enumerate aici nu am incercat-o si mi sa parut foarte interesanta si cred ca ar da roade :
sbogdan scrie:ROTATIVA !!!!! MEPPS COMET NR. 5 , inlocuiesti ancora cu cirlig off-set 5/0 sau 6/0 si pui vierme lung de 10-12 cm !!!
Acuma fara mistouri !
foarte tare ideea !!! :idea:

horia flucus
veteran
veteran

Cand nu vrea , deschide-i gura !

Mesaj de horia flucus » 20 Noi 2007, 12:56

Ceea ce spui tu,am patit eu anul asta in delta pe Bogdaproste . Apa neagra,stiucile acolo dar nimic... :(
Am tot incercat lingurile mele favorite dar parca dadeam in cada.In cele din urma am incercat cu o montura cu peste mort facuta de mine dupa modelul consacrat. Cum cadea pestisorul aproape de iarba si il fataiam de 2 ori sarea dansa pe el . Nu e o metoda prea ortodoxa pentru un lansetist dar cand ai o gherla totala la table si slidere incerci orice ca sa nu-ti ratezi complet concediul .
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 20 Noi 2007, 14:13

Slider - numai cel mic de 7cm sinking si culmea pe SNO = marle
Slider de 10,12cm = 0
Rattlin - cadea prea repede, prea multa agresivitate = 0
Shad-uri tip swimbait armate cu offset = atacuri multe si numai de la coada, tot atatea rateuri
Shad-uri tip swimbait cu montura de stiuca (ancore adaugate) = 0, e clar ca nu mai evolua la fel
Linguri mari/grele = 0
Linguri mici/usoare, culorea galbena sau cupru = marle, argintie = 0
Plastice moi, jiguri = 0
Rotative = n-am incercat
Swimbait = cele mai multe atacuri/urmariri/rateuri
Voblere = n-am incercat
Spinnerbait = n-am incercat

Din discutii cu pescari de stiuca mult mai experimentati decat mine am ajuns la concluzia ca una din solutiile castigatoare era volberul suspending pe care l-a mentionat costica_fishing! O sa invat sa dau la voblere, asta e, dar o sa le incerc cu siguranta pe multe din cele mentionate de voi!

@Adelin
Mirosul era unul de sulf!

Multumesc de raspunsuri!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 20 Noi 2007, 14:16

cand miroase a sulf e naspa,....ma mir ca totusi zici ca erau acolo,....de obicei cand se descompun plantele si degaja sulf si alte chestii,se duc si stiucile prin alte locuri.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 20 Noi 2007, 14:47

superbaloane scrie: Mirosul era unul de sulf!
in cazul asta era bun niste hidrogen ... stiucile se dau in vant dupa hidrogen sulfurat :D
Carping Club

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 20 Noi 2007, 15:13

Mirosul se resimtea mai spre intrarea in lac, erau cateva canale izolate, poate de acolo! Noi ne-am facut carare in plauri si am impins barca peste ei!
Cristi, erau acolo si inca ce torpile de mi s-au taiat genunchii! Dar nu mancau, n-am avut atacuri ci toate s-au "atarnat", m-am trezit cu ele in ancore! In schimb am avut urmariri de la stiuci adevarate! Deci, inca mai exista!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 20 Noi 2007, 15:25

superbaloane scrie:Mirosul se resimtea mai spre intrarea in lac, erau cateva canale izolate, poate de acolo! Noi ne-am facut carare in plauri si am impins barca peste ei!
Cristi, erau acolo si inca ce torpile de mi s-au taiat genunchii! Dar nu mancau, n-am avut atacuri ci toate s-au "atarnat", m-am trezit cu ele in ancore! In schimb am avut urmariri de la stiuci adevarate! Deci, inca mai exista!
chestia ca se atarnau mai mult,e clasica pt sezonul asta cu temperaturi scazute ale apei.
ce sa zic...ceva nu le placea daca zici ca ai avut si urmariri de stiuci mari dar nu puneau gura,pot fi multe in ecuatzie de luat in seama,de la naluca in sine pana la fir struna etc.
probabil ca un husky le-ar fi venit de hac,...sau poate nu,...poate era just a simple bad day.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 20 Noi 2007, 18:16

superbaloane scrie: Din discutii cu pescari de stiuca mult mai experimentati decat mine am ajuns la concluzia ca una din solutiile castigatoare era volberul suspending pe care l-a mentionat costica_fishing!
Cam asta mentzionasem si eu in PS: cele mai mari si mai albe X-Rap-uri.
Sunt fantastice!!!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Noi 2007, 20:07

din punctul meu de vedere, daca toamna tarziu scade temperatura de la o medie de 7-10 grade spre o medie de 2-3 grade, esecul e garantat. Dupa un timp se mai acomodeaza si pestii la noile conditii. Cel putin 3-4 zile.
near the beer

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Noi 2007, 20:47

superbaloane scrie:..... Dar nu mancau, n-am avut atacuri ci toate s-au "atarnat", m-am trezit cu ele in ancore! In schimb am avut urmariri de la stiuci adevarate! Deci, inca mai exista!
dincolo de alegerea nalucii care e loterie curata sau intuitie feminina, la alegere, conteaza a dreaq de mult detectarea atacului. Sunt frumoase si putine zilele alea in care te paleste de-ti ia bota din mana.
ochii holbati pe fir! :lol:
si aici nu ma refer numa la stiuca :lol:

Scrie răspuns