taietura deasupra de struna??!!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

corol
junior
junior

Mesaj de corol » 18 Aug 2006, 10:38

Dream cred ca exagerezi putin.o struna de 20 cm e suficienta.daca ai un cap de stiuca naturalizat fa un experiment simplu:baga o struna de 20 cm cu tot cu lingura si vobler si vezi unde ajungi?eu zic ca si o struna de 15 cm e suficienta.am prins ceva stiuci si nu mi s-a intimplat sa inghita pina la struna.eu cred ca astea sint legende

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Aug 2006, 10:52

putin off topic:

eu pescuiesc salau si nu de putine ori mi s-a intamplat sa o ia pe cadere. Inghitea shadul de 10 cm+ ~5 cm de textil, nu stiu daca gura stiucii are aceeasi comformatie cu cea a salaului....

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 18 Aug 2006, 11:03

Costi,
e posibil cumva ca de fapt sa se fi rupt firul? sau sa se fi dezlegat de pe agrafa strunei?

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Aug 2006, 12:52

de rupt nu cred, ca nu l-am fortat si mai era si frana mulinetei destul de moale incat sa poata lua fir, mai ales ca un PP de 15 Lb si cu mana cand agat de fund abia il rup. Scoici nu sunt in zona , atunci cand sa taiat firul era in iarba, iar taietura a fost cam la 5-6 com desupra nodului, asta stiu ca deobicei cam inca 20 de cm i colorez cu markerul. Cine stie poate totusi firul s-a frecat de ceva si sa taiat cu toate ca in zona nu prea vad de ce... sau varinata cu firul trecut dupa operculi... habar nu am...
Pentru azi preventiv am pregatit niste strune de 40 cm
:lol: :lol: :lol: Oricum nu cred ca mai pot pati inca odata acelasi lucru da acum suflu si-n iaurt :wink:

PS - pana acum am mai prins destule stiuci si cu struna nici una nu mi-a taiat, am mai prins intamplator si cu 0.18 si fara struna in timp ce dadeam dupa clean dar care nu inghitise si era agatata in tripla din coada voblerului.

Oricum se pare ca anul asta e unul cu ghinion, e al doile animal care l-am intepat si-l ratez :cry: :cry:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 18 Aug 2006, 14:43

poate inghiti destul de adanc dar nici chiar asa de adanc incat sa se termine struna in gatul si gura stiucii...iar despre PP de 15 lb...e un fir f. f. bun si tare nu se taie usor, decat daca chiar a atins operculii sau branhiile stiucii...

costi...ai verificat inainte firul? sa nu fi fost ciupit sau scamosat din alte cauze...poate la o partida anterioara s-a frecat de ceva...atunci in drill cu o stiuca majora sigur ca a cedat...depinde cum era firul...

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 18 Aug 2006, 14:54

Dream cred ca exagerezi putin.o struna de 20 cm e suficienta.
Nu intotdeauna. Nevorbind de faptul ca stukul de 3 din imagine (http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=430) avea adinc in git o montura de stationar cu struna de 20, taiata MULT deasupra agrafei (hai sa zicem ca a fost ruptura si nu a taiat), dar si voblerul meu de 5 era atit de adinc inghitit, incit doar virtejul de la capatul strunei de wolfram de 20 mai statea pe afara, incilcit fiind printre dintii stiucii. Si am mai prins stuk care avea firul crosetat printre dinti sau pe dupa opercule. Mirlitzele pe care din contra le "teleportezi" pe mal nu prea fac asa ceva, dar la exemplarele mai mari se schimba situatia

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 18 Aug 2006, 17:12

saptamana trecuta am avut si eu o taietura mai sus de struna mi s-a parut ciudat si nu prea ca abia am tarat-o deci era mare dar sa taie de mai sus de struna(aveam un mepps de 5 rosu)

corol
junior
junior

Mesaj de corol » 18 Aug 2006, 17:41

mai Costi struna de 40 cm mi se pare exagerat de mare.ai suflat in iaurt pina te-ai stropit pe fata.te asigur eu ca am prins sute de stiuci cu strune de 15-20 cm si nu s-a intimplat nimic din ce spuneti voi.eu cred ca altele sint motivele pt care a-ti avut rupturi.am prins si mari si incolacite si nervoase si calme dar asa ceva nu am vazut.stiu ca e o legenda care circula printre pescarii de spinn,legenda veche dar fara suport real.repet e doar parerea mea si o exprim liber.cu respect va doresc: Fir Intins!!

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 18 Aug 2006, 18:32

si nu s-a stropit cu iaurt caci e mai bine sa previi . :wink:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 19 Aug 2006, 09:37

Corol, eu zic sa te gandesti care era cea mai mare pe care ai prins-o. Cand iti da o stiuca de peste 8kg se cam schimba situatia, nu prea mai merge ce stiai de la alea de 2-3-4kg. De cele de 12-15kg nu mai zic.
Sunt cativa pescari care au la activ mai multe bucati de soiul asta, si toti dau cu strune foarte lungi.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns