Stuk pe suvoi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 07 Aug 2006, 20:33

DA, cunosc povestile acelor vremuri cu stiuci capitale pe Olt in zona respectiva, dar odata cu industrializarea, Oltul de acolo a devenit o umbra a ceea ce a fostla fel ca si in alte zone cum ar fi Maierus, Lunca Calnicului....., si balta de "la movila" era recunoscuta pentru numarul mare de stiuci care il continea, sau dus acele vremuri, din pacate... :evil:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 07 Aug 2006, 20:36

Cu greu s-a despărţit de viaţa ţărănească, după cum însuşi o mărturiseşte: "Dragi mi-erau tata şi mama, fraţii şi surorile şi băieţii satului, tovarăşii mei de copilărie, cu cari, iarna, în zilele geroase, mă desfătam pe gheaţă şi la săniuş, iar vara în zile frumoase de sărbători, cântând şi chiuind, cutreieram dumbrăvile şi luncile umbroase, ţarinele cu holdele, câmpul cu florile şi mândrele dealuri, de după care îmi zâmbeau zorile, în zburdalnica vârstă a tinereţii! Asemenea, dragi mi-erau şezătorile, clăcile, horile şi toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare însufleţire".

:lol:
Amintirile au, dincolo de latura lor estetică, o valoare afectivă deosebită. ÃŽntr-o măsură, ele sunt jurnalul de suflet al unui om care nu a vrut să renunţe la copilăria sa, nici chiar pentru stropul de înţelepciune. "Şi, Doamne, frumos era pe atunci, căci şi părinţii, şi fraţii şi surorile îmi erau sănătoşi, şi casa ne era îndestulată, şi copiii şi copilele megieşilor erau de-a pururea în petrecere cu noi şi toate îmi mergeau după plac, fără leac de supărare, de parcă toată lumea era a mea!" :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Aug 2006, 21:10

bogdank scrie:
tudor scrie:Un forfac de fluoro gros reduce de foarte multe ori aceste rateuri Tudor
Ca sa intareasca regula, zilele trecute un stuk mi-a papat shad-ul, legat pe leader de fluorocarbon :( Sper sa fi scapat de el.
Drept urmare, am pus inapoi wolframul. Si am luat si avat la voblerul cu struna de wolfram, asa ca ce-i sigur e sigur. Asta inca nu a reusit sa-l muste.
Un fluoro de 0,45 mm sau superior ?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 08 Aug 2006, 07:25

Un fluoro de 0,45 mm sau superior ?
:oops: din pacate inferior. Eu cautam salaii. Nu ca pe salai i-ar fi deranjat firul mai gros, dar am zis ca 30 ajunge

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Aug 2006, 09:08

pai de aia ti-a taiat, bogdane. eu folosesc un 0,48. e drept ca nu am prins decat o stiuca, la twister, folosind fluorocarbon, dar nu mi-a taiat. astept sa vad ce fac urmatoarele :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns