Stuk pe suvoi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
DA, cunosc povestile acelor vremuri cu stiuci capitale pe Olt in zona respectiva, dar odata cu industrializarea, Oltul de acolo a devenit o umbra a ceea ce a fostla fel ca si in alte zone cum ar fi Maierus, Lunca Calnicului....., si balta de "la movila" era recunoscuta pentru numarul mare de stiuci care il continea, sau dus acele vremuri, din pacate... 
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Cu greu s-a desp?r?it de via?a ??r?neasc?, dup? cum însu?i o m?rturise?te: "Dragi mi-erau tata ?i mama, fra?ii ?i surorile ?i b?ie?ii satului, tovar??ii mei de copil?rie, cu cari, iarna, în zilele geroase, m? desf?tam pe ghea?? ?i la s?niu?, iar vara în zile frumoase de s?rb?tori, cântând ?i chiuind, cutreieram dumbr?vile ?i luncile umbroase, ?arinele cu holdele, câmpul cu florile ?i mândrele dealuri, de dup? care îmi zâmbeau zorile, în zburdalnica vârst? a tinere?ii! Asemenea, dragi mi-erau ?ez?torile, cl?cile, horile ?i toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare însufle?ire".

Amintirile au, dincolo de latura lor estetic?, o valoare afectiv? deosebit?. Într-o m?sur?, ele sunt jurnalul de suflet al unui om care nu a vrut s? renun?e la copil?ria sa, nici chiar pentru stropul de în?elepciune. "?i, Doamne, frumos era pe atunci, c?ci ?i p?rin?ii, ?i fra?ii ?i surorile îmi erau s?n?to?i, ?i casa ne era îndestulat?, ?i copiii ?i copilele megie?ilor erau de-a pururea în petrecere cu noi ?i toate îmi mergeau dup? plac, f?r? leac de sup?rare, de parc? toat? lumea era a mea!"

Amintirile au, dincolo de latura lor estetic?, o valoare afectiv? deosebit?. Într-o m?sur?, ele sunt jurnalul de suflet al unui om care nu a vrut s? renun?e la copil?ria sa, nici chiar pentru stropul de în?elepciune. "?i, Doamne, frumos era pe atunci, c?ci ?i p?rin?ii, ?i fra?ii ?i surorile îmi erau s?n?to?i, ?i casa ne era îndestulat?, ?i copiii ?i copilele megie?ilor erau de-a pururea în petrecere cu noi ?i toate îmi mergeau dup? plac, f?r? leac de sup?rare, de parc? toat? lumea era a mea!"
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Un fluoro de 0,45 mm sau superior ?bogdank scrie:Ca sa intareasca regula, zilele trecute un stuk mi-a papat shad-ul, legat pe leader de fluorocarbontudor scrie:Un forfac de fluoro gros reduce de foarte multe ori aceste rateuri TudorSper sa fi scapat de el.
Drept urmare, am pus inapoi wolframul. Si am luat si avat la voblerul cu struna de wolfram, asa ca ce-i sigur e sigur. Asta inca nu a reusit sa-l muste.