Stiuci pe Dunare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Stiuci pe Dunare
Am constatat ca in ultima vreme prezenta stiucilor in Dunare a crescut simtitor. Atat in zona Deltei cat si in sectorul Calarasi-Fetesti. Are cineva idee care sa fie cauza (fericita, de altfel)?
Cum stam in alte zone?
Cum stam in alte zone?
"...Am constatat ca in ultima vreme prezenta stiucilor in Dunare a crescut simtitor. Atat in zona Deltei cat si in sectorul Calarasi-Fetesti. Are cineva idee care sa fie cauza (fericita, de altfel)? "
Cauza = apa mare (crescuta). Datorita nivelului ridicat zonele de boiste au fost inundate fapt ce a permis reproducerea stiucii (dar nu numai) in bune conditiuni.
Cauza = apa mare (crescuta). Datorita nivelului ridicat zonele de boiste au fost inundate fapt ce a permis reproducerea stiucii (dar nu numai) in bune conditiuni.

ce draq mai...de 2 ani e seceta...dunarea a fost f scazuta...barcea care e mai adanca....nu prea a mai avut curent...asa ca stiucile au luat-o la deal'''...curios lucru.....in schimb nu prea a urcat caras...probabil i-i place curentul mai puternic....pai de 2 ani abia la incaputul lui decembie a fost la Cernavoda cota de 3m...care cu catziva ani in urma..era o cota normala...in vara a fost....-70cm...a dat shi la tv....
Lipoveanu: "...pai de 2 ani abia la incaputul lui decembie a fost la Cernavoda cota de 3m...care cu catziva ani in urma..era o cota normala...in vara a fost....-70cm...a dat shi la tv...."
Ah, uitasem ca stiucile se reproduc vara ...
Ce drek mai, la sfarsitul iernii cand a fost apa mare e sezonul de boiste la stiuci ...
P.S. eu stiam ca 170 cm e cota medie la Cernavoda

P.S. eu stiam ca 170 cm e cota medie la Cernavoda