stiuca curioasa...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 16 Apr 2007, 16:36

De acord Cristi , nu cred ca exista reguli stricte an privinta pescuitului la rapitor ( cu unele exceptii ) ; de multe ori dam vina pe naluca sau nesansa zilei respective , dar , asa cum am mai spus si an alte topicuri , o partida de pescuit "frumoasa" , sa zicem , depinde si de pescar ..! daca comportamentul ciudat al rapitorului nu este speculat la timpul si momentul potrivit , degeaba " tarasti " plictisit o artificiala , sansele sunt slabe , mult mai slabe ..!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 16 Apr 2007, 17:31

Cati scrie:De acord Cristi , nu cred ca exista reguli stricte an privinta pescuitului la rapitor ( cu unele exceptii ) ; de multe ori dam vina pe naluca sau nesansa zilei respective , dar , asa cum am mai spus si an alte topicuri , o partida de pescuit "frumoasa" , sa zicem , depinde si de pescar ..! daca comportamentul ciudat al rapitorului nu este speculat la timpul si momentul potrivit , degeaba " tarasti " plictisit o artificiala , sansele sunt slabe , mult mai slabe ..!
da asa e,conteaza foarte mult si pescarul si increderea acordata nalucii,tin minte de mult cand m-am apucat de spinning aveam cateva naluci mai multe rotative,dar asa incredere si entuziasm aveam,incat capturile au inceput sa apara,acum cu o multime de naluci,apar si o multime de intrebari,care cum,de ce asta,de ce nu cealalta,parca cu cat stiu mai multe,stiu tot mai putine,bine zicea Petre Grant in Povesti cu Stiuci "stiu ca nu stiu nimic" :)

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 16 Apr 2007, 22:43

Cristi , sa-ti spun o antamplare :
- pescuiam din barca ampreuna cu un prieten antr-o frumoasa balta cu stuf si nuferi ; stiuca era , stiam destul de bine amandoi dar ...nu prea punea botul..! Amicul meu tot schimba nalucile si de cateva ori a " anjurat" una dintre ele care tot cadea din cutiuta si pe care a tot evita sa o puna .La un moment dat , schimband iar naluca, cea buclucase cade ptr. a nu stiu cata oara din trusa ..."se cere an apa , nu vezi ?" , i-am zis eu mai mult an gluma... A pus naluca respectiva si ...au anceput atacurile ...mai hotarate , plus cateva stiuci frumoase ...
Si azi povesteste antamplarea si recunoaste ca , ar fi fost ultima obtiune din acea partida de pescuit ..!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 17 Apr 2007, 00:12

ca bine ai zis cati,acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cu o lingurita imi iesea mereu din trusa si la un moment dat m-am intepat in ea si am zis sa o bag ca ma enervase rau si a inceput nebuna sa atace lingura aia de parca nu mai vazuse lingurita!Sincer aia era buboasa din trusa mea o tine-am mai mult pt un eventual schimb cu alta lingurita si uite ca a dat si mai da roade!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Apr 2007, 07:04

va multumesc pt sfaturi.
Am mers pe balta mai mult din curiozitate... sa vad cum "lucreaza" nalucile de la berti. Si mi-au placut tare mult :D
Cand am vazut racheta probam o cicada (prima data cand am folosit asa ceva :oops: ) Duminica batea vantul cam tare . Era destul de greu de lansat, dar pt un incepator cred ca m-am descurcat destul de bine. Baltile sunt intr-o mica jungla, si e destul de multa vegetatie. Chiar imi treceau ganduri ciudate privind vegetatia din apa. Mi-as fi dorit sa fie niste fitofag sa mai curete baltile de vegetatie, dar atunci sigur nu ar mai fi stiuca si asa destul de rara, din cauza braconajului.
Cand o sa mai merg acolo, o sa incerc sa pescuiesc din barca, pt a putea lansa si-n zonele imposibil de incercat de pe mal

Scrie răspuns