Salutare!
Cei care practicati acest stil de pescuit pe raul Prut, imi puteti da cateva detalii va rog? Cu ce anume pescuiti - culisante/rotative/voblere, etc, ce greutati/culori si ce locuri frecventari? Pana acum nu am pescuit niciodata la spinning pe Prut, si chiar nu stiu cum sa abordez situatia.
spinning pe raul Prut
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: spinning pe raul Prut
In functie de pestele vizat, poti primi detalii si ajutor, deoarece difera totul: ansamblul bat+mulineta, fir, naluci( marime,forma,grutate,viteza de recuperare), locul si timpul in care cauti o anumita specie, samd. Treaba cu spinning universal nu prea da roade, cu toate ca pe Prut te poti intalni cu somnul chiar de dai dupa clean!
Buna,
Am intrebat la modul general fiindca nici nu stiu ce specii ar trebui sa vizez - ce merge mai bine? Din cate vad avatul pare sa fie foarte activ, dar nu am idee cum sa abordez, cu ce naluci/forma/greutate/stil. M-ar interesa bineinteles si cleanul/salaul/stiuca, dar cred ca as incerca sa ma concentrez putin pe avat.
Ca si echipament, dispun de o lanseta Ron Thompson Steelhead Pro, lungime: 2.7m si actiune 7-28g, si o mulineta ryobi zauber de 3000 - cam maricica. Nu am folosit acest echipament pana acum, fiindca nu am pescuit la spinning deloc; mi-ar placea sa incep totusi.
Am intrebat la modul general fiindca nici nu stiu ce specii ar trebui sa vizez - ce merge mai bine? Din cate vad avatul pare sa fie foarte activ, dar nu am idee cum sa abordez, cu ce naluci/forma/greutate/stil. M-ar interesa bineinteles si cleanul/salaul/stiuca, dar cred ca as incerca sa ma concentrez putin pe avat.
Ca si echipament, dispun de o lanseta Ron Thompson Steelhead Pro, lungime: 2.7m si actiune 7-28g, si o mulineta ryobi zauber de 3000 - cam maricica. Nu am folosit acest echipament pana acum, fiindca nu am pescuit la spinning deloc; mi-ar placea sa incep totusi.
Avatul e mai cu fițe, azi poate răpi de mama focului și să ignore orice lansezi tu și mîine deși nu răpește poți să-l prinzi la cea mai banală rotativă. Dintre toți răpitorii știuca e cea mai agresivă și deci ceva mai ușor de prins, cel mai bine e să încerci să pescuiești ceva mai general, adică cu un vobler (spun vobler că ai șanse să prinzi orice răpitor cu el) de 7-9 cm, flotant mai degrabă, culori naturale, cu strună dacă ai dințoase în apă, jucat cu pauze de recuperare în bulboanele de pe lîngă maluri cred că ar fi startul ideal. După aia rotative, oscilante plastice etc. Ideea stă în felul în care tu te deprinzi cu tehnica de spinning.