Spiderwire Ultracast Fluo 8 Ultimate Braid

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pricop
junior
junior

Spiderwire Ultracast Fluo 8 Ultimate Braid

Mesaj de pricop » 24 Dec 2014, 14:12

Vreo parere careva? Vad ca e un fir nou, din 2014 si il lauda toti ca ar fi extrem de neted comparativ cu alte fire, ca la rezistenta sta bine si ca adaugi cativa metri buni lanseului daca folosesti acest fir. Stie cineva ceva de spiderwire? Ultracast e de mai multa vreme pe piata, insa asta e o varianta imbunatatita cica. Am vazut ez-braid, e cel mai prost fir cu putinta. Asta insa nu e termofuzionat ci impletit.

La grosime cum sta comparativ cu alte fire? Cel mai subtirel din aceasta categorie e de 0.12 mm. Sunt chiar de 0.12? Sau putin mai grosute?

Iata si firul de care vorbesc.

Imagine

Nu ma astept fiind un fir nou pe piata sa primesc pareri chiar despre acest model in particular, dar daca cineva a folosit ultracast din modelele mai vechi, as vrea sa stiu parerea lor.

sorinB
veteran
veteran

Re: Spiderwire Ultracast Fluo 8 Ultimate Braid

Mesaj de sorinB » 24 Dec 2014, 15:07

Poti sa iti iei linistit, firul e foarte bun, e subtire si se lanseaza foarte departe, rezistent la nod si nu face zgomot prin inele.
Se decoloreaza cam repede dar nu conteaza prea mult asta.
Neaparat sa-l folosesti cu inaintas de fluorocarbon, ii prelungesti viata ;)
Eu folosesc de multi ani Ultracast Ultimate braid, dar de 0,14 mm.
Respecta grosimea care scrie pe rola.
In Sua nu se mai gaseste cam demult culoarea galben, sau e foarte scump.
E bun si cel care se gaseste in Europa, am folosit si nu sunt diferente.
Nu stiu daca la asta nou au mai adaugat ceva la calitatile lui, mie imi e sa nu fie doar un ambalaj nou...
Cert e ca isi merita banii ;)

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 24 Dec 2014, 16:34

Inca 1-2 astfel de pareri de la cei ce au folosit firul si sunt convins, iar dupa sarbatori il comand.

@sorinB Multumesc mult, mi-ai fost de mare ajutor.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 01 Ian 2015, 06:02

am inceput sa pescuiesc de cateva luni, prima rola de textil a fost spiderwire, au urmat alte trei de la sunline. urmatoarele vor fi spiderwire, rezista mai bine nodurile, e evident...

zane21
senior
senior

Mesaj de zane21 » 22 Ian 2015, 13:39

Salut,am avut ultracastul de pe cabelas acum 4-5 ani, un fir super, la 10 lb era mai subtire decat PP si mult mai bun....dupa a disparut cel galben si am trecut la altceva....sa -mi spui si mie de unde-l comanzi.
Brad
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam

pmr
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pmr » 04 Feb 2015, 14:41

Uite de aici :
http://www.d o a r pescuit.ro/fire-multifilament-rapitor/?producatori%5B%5D=Spiderwire :D

zane21
senior
senior

Mesaj de zane21 » 04 Feb 2015, 15:18

Multumesc...pacat ca au doar role de 110m, dar orcum e ok
Brad
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 08 Feb 2015, 17:37

Salutare. Eu l-am luat de pe un alt site, nu ii voi face reclama, dar se gaseste si pe totalfishing.ro . Precizez ca firul pe care l-am cumparat eu e versiunea noua pentru 2014 pe care Spiderwire o lauda ca fiind cu 30% mai rezistenta decat versiunile anterioare (cutia firului pe care il am eu e identica si ca forma si ca si culoare cu cea din imaginea de mai sus). Am reusit sa testez firul la o singura partida de 1 ora si 30 de minute. Rezistenta are, peste PP de 0.10mm, dar si Spiderwire e un fir rotund doar cand il dai jos de pe rola. E destul sa treci unghia peste fir si se aplatizeaza.. si asa ramane. Dupa 1 ora si jumatate de pescuit, s-a observat o decolorare destul de mare fata de cum era inainte. O alta observatie e ca firul are impletitura extrem de slaba. Adica, de abia zici ca e impletit. Langa nod intotdeauna se desface impletitura (vedeti in imaginea de mai jos). Aceeasi poveste e si cu Momoi Ryujin care se vrea a fi un fir de top (mai multe detalii aici: https://www.youtube.com/watch?v=OP1Qi_e1voI ).

Imagine

Ca distanta de lansare, nu m-a lasat cu gura cascata. E cam aceeasi distanta din vremea cand foloseam PP de 0.10 mm. Am schimbat PowerPro-ul pentru ca e un fir care se coace foarte rapid (il rupi cu mana dupa cateva luni de pescuit) si se decoloreaza si mai rapid.

Spiderwire mai are o problema: e un fir sarmos, iar dupa lansare nu se intinde bine, sta putin ondulat ceea ce duce la o transmitere mai greoaie a muscaturii pestelui.

Una peste alta, avand in vedere ca acesta e cel mai bun fir de la SpiderWire (ultracast ultimate braid 8 strands) nu e nu stiu ce de capul lui. La rezistenta e ok (dar e mai gros decat sustin ei, deci e normal sa reziste), la abraziune nu am reusit sa il testez, dar din cate am inteles spiderwire e cam praf la capitolul asta, apa nu retine absolut deloc (deocamdata), dar e deranjanta impletitura foarte slaba si spiralarea firului dupa ce lansezi.. memoria; se duce culoarea prea rapid... As zice ca e un fir mediocru si cam scump pentru ce ofera.

Ca sa va faceti o idee cat e de gros, vedeti mai jos o comparatie intre SpiderWire 0.12 mm si JAXON Monolith 0.10 mm (care va fi urmatorul fir pe care il cumpar, doar ca in varianta de 0.12mm). SpiderWire mi se pare extrem de gros.

Imagine

Am cumparat o rola de 10 m de Jaxon Monolith ca sa ii testez rezistenta la nod, sa vad cat e de gros etc. Pana acum Jaxon au fost cele mai subtiri fire pentru dimensiunea declarata pe care am avut ocazia sa le vad. Un Jaxon de 0.12 mm e mai subtire decat un PowerPro de 0.10mm... mult mai subtire.

Urmeaza acum sa vad cum se comporta in timp SpiderWire si cum se va simti prima trasatura pe un fir care nu se intinde bine dupa lansare. Eu nu il recomand si sansele sunt slabe sa imi mai cumpar alt SpiderWire pe viitor. Revin cu un review peste cateva luni dupa ce incerc Jaxon, dupa care va urma Trakko Performance Spinning. Le iau la rand, ca n-am ce face. E singura varianta sa vad care imi ofera ceea ce am eu nevoie.

Scrie răspuns