SOS SPINING PROBLEMS:))

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Apr 2009, 21:49

Il am de cativa ani. Prinde dar nu nemaipomenit.

Kimi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kimi » 23 Apr 2009, 01:00

aici in Spania se pescuieste mult la Bass si din tot ce am incercat cel mai bine mi-a mers un Skitter_Pop de la Rapala de 12 cm, dar aici lumea pescuieste mai mult la cauciucuri decat la crankbait. in fine daca reusesc (cu criza asta nu se stie) la toamna vreau sa merg in tara in concediu si sa revin la lucurile pescuite de mine cand eram pe meleagurile noastre sa vedem cum merge cleanul :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2009, 13:19

Scuze, sper sa nu fiu off topic desi e legat tot de voblere. Pescuyiesc de vreo 2 ani la clean cu lingurite si voblere si la inceput puneam vartej cu agraf, mic si de culare neagra, peste tot. Mi s-a spus ca voblerul trebuie legat direct pe fir ptr ca vartejul cu agrafa ingreuneaza evolutia in apa a nalucii. Acum am cumparat un fel de inele despicate care cu un capat se fixeaza pe fir (un nod exact ca ala de vobler Rapala, rezulta o bucla la final) si in despicatura se introduce inelul voblerului., Asa pot schimba voblerele rapid, fara a mai reface nodul. Inelul asta despicat e f mic si usor, nu cred ca afecteaza cu nimic evolutia nalucii in apa. Voi cum faceti? Legati direct pe fir?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Apr 2009, 13:56

Eu utilizez agrafa.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2009, 15:38

tudor scrie:Eu utilizez agrafa.
OK, agrafa simpla, fara vartej?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Apr 2009, 16:14

Vartejul ar fi necesar daca as da cu o rotativa. Deci fara vartej.

Kimi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kimi » 24 Apr 2009, 02:08

depinde de marimea nalucii folosite, daca folosesti o naluca de 2 sau 3 cm cu o agrafa adaugata s-ar putea sa influenteze catusi de putin actiunea nalucii. Eu personal folosesc naluci destul de mari, deci folosesc si agrafa cu vartej pt ca nu influenteaza cu nimic actiunea nalucii.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 24 Apr 2009, 07:46

Eu am folosit si agrafa simpla si cu vartej , ... evolutia nu prea o influenteaza dar tinand cont ca naluca folosita avea 1 gram din floating a devenit sinking...asa ca la nalucile mici nu mai folosesc nimik. Cineva zicea sa folosesc antirasucitor care cica, printre altele, "forteaza" naluca sa evolueze corect. Nu am incercat pana acum :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Apr 2009, 07:59

OK baieti, m-am lamurit, mersi. La nalucile f mici si usoare nu trebuie intercalat nimic intre ele si fir. Totusi acel foarte mic inel despicat de care va ziceam e mai usor decat o agrafa, nu vad cat ar ingreuna naluca in apa. Parca mi-e tarsha sa refac mereu nodul cand leg un nou vobler sau un twister.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 24 Apr 2009, 08:25

Incearca no-knot fast snap. se gasesc si in magazinele Arrow de la noi (desi nu de cea mai buna calitate)
Eu folosesc fara probleme si cu voblere de 1 cm :wink:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Scrie răspuns