somnul la vobler
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Somnul la vobler
Sigur. In zona noastra(Deva), pe Mures in ultima vreme, cei mai multi somni s-au prins la niste oscilante grele confectionate din compozitie de cuzineti de lagare. De asemenea stiu ca s-a prins somn la twister destul de frecvent. Atunci de ce nu ar merge si la vobler. V-oi incerca dupa ce se deschide pescuitul.
Pe Mures, in zona Mintia, stiu de unul de aprox. 30 kg. luat la rotativa, acum vreo 2 ani parca, tot asa intrat la suprafata, si culmea, recuperata destul de alert. Norocul a fost ca s-a invartit intr-o zona unde era sapat de draglina si nu a iesit in curent, si dupa aproape 2 ore la adus la mal.
La linguritele grele din compozitie se ia destul de bine, mai ales primavara, sau imediat dupa prohibitie, dar in general nu am vazut bucati mai mari de 10-12 kg. La vobler nu se da foarte mult in zona ca e plin de agataturi si iti cam tai venele daca lasi vre-o 2-3 voblere de marca odihnindu-se pe fundu' Muresului. Asa ca foarte multe lume da cu lingurite manufacturate sau de compozitie, care le gasesti pe la 1 - 1.5 RON.
Sigur s-ar prinde si la vobler da' nu multi se incumeta sa dea cu ele dupa somn de frica sa nu le piarda, mai ales ca fundul Muresului e impanzit de fire de 0.5 -0.6 ramase de la cei ce dau la japca. Cei care dau cu vobler dau mai mult cu voblere ce nu coboara prea mult.
La linguritele grele din compozitie se ia destul de bine, mai ales primavara, sau imediat dupa prohibitie, dar in general nu am vazut bucati mai mari de 10-12 kg. La vobler nu se da foarte mult in zona ca e plin de agataturi si iti cam tai venele daca lasi vre-o 2-3 voblere de marca odihnindu-se pe fundu' Muresului. Asa ca foarte multe lume da cu lingurite manufacturate sau de compozitie, care le gasesti pe la 1 - 1.5 RON.
Sigur s-ar prinde si la vobler da' nu multi se incumeta sa dea cu ele dupa somn de frica sa nu le piarda, mai ales ca fundul Muresului e impanzit de fire de 0.5 -0.6 ramase de la cei ce dau la japca. Cei care dau cu vobler dau mai mult cu voblere ce nu coboara prea mult.
-
- utilizator nou
Nu e intamplare! Stiu un specimen din Delta: George din Gorgova, care da la somn practic exclusiv cu voblere fat si prinde animalu' de-ti vine sa-ti tai venelecatalinlurker scrie:Am prins si eu anul trecut (inceput de toamna) un somn de 4,5 kg. Incercam niste voblere 5-7 cm la avati si cum nu am prins nimic pina seara am incercat cu un vobler tip crankbait destul de mare si ciudat. O singura lansare si il aveam in lanseta. probabil o intamplare

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
- veteran
cum a reusit sa-ti rupa 15 lbs?oare era mai mare decat cel din poza?danr scrie:somn luat de un prieten la vobler, countdown de 7 cm
un frate de-al lui a plecat cu voblerul meu si 5 m de power pro de 15 lbs....
Michael va recomanda Regulamentul forumului