somnul la vobler

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Brata Sorin
utilizator nou
utilizator nou

Somnul la vobler

Mesaj de Brata Sorin » 11 Apr 2006, 17:10

Sigur. In zona noastra(Deva), pe Mures in ultima vreme, cei mai multi somni s-au prins la niste oscilante grele confectionate din compozitie de cuzineti de lagare. De asemenea stiu ca s-a prins somn la twister destul de frecvent. Atunci de ce nu ar merge si la vobler. V-oi incerca dupa ce se deschide pescuitul.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 11 Apr 2006, 19:16

Pe Mures, in zona Mintia, stiu de unul de aprox. 30 kg. luat la rotativa, acum vreo 2 ani parca, tot asa intrat la suprafata, si culmea, recuperata destul de alert. Norocul a fost ca s-a invartit intr-o zona unde era sapat de draglina si nu a iesit in curent, si dupa aproape 2 ore la adus la mal.
La linguritele grele din compozitie se ia destul de bine, mai ales primavara, sau imediat dupa prohibitie, dar in general nu am vazut bucati mai mari de 10-12 kg. La vobler nu se da foarte mult in zona ca e plin de agataturi si iti cam tai venele daca lasi vre-o 2-3 voblere de marca odihnindu-se pe fundu' Muresului. Asa ca foarte multe lume da cu lingurite manufacturate sau de compozitie, care le gasesti pe la 1 - 1.5 RON.
Sigur s-ar prinde si la vobler da' nu multi se incumeta sa dea cu ele dupa somn de frica sa nu le piarda, mai ales ca fundul Muresului e impanzit de fire de 0.5 -0.6 ramase de la cei ce dau la japca. Cei care dau cu vobler dau mai mult cu voblere ce nu coboara prea mult.

catalinlurker
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalinlurker » 12 Apr 2006, 13:51

Am prins si eu anul trecut (inceput de toamna) un somn de 4,5 kg. Incercam niste voblere 5-7 cm la avati si cum nu am prins nimic pina seara am incercat cu un vobler tip crankbait destul de mare si ciudat. O singura lansare si il aveam in lanseta. probabil o intamplare :lol:

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 17 Apr 2006, 15:55

catalinlurker scrie:Am prins si eu anul trecut (inceput de toamna) un somn de 4,5 kg. Incercam niste voblere 5-7 cm la avati si cum nu am prins nimic pina seara am incercat cu un vobler tip crankbait destul de mare si ciudat. O singura lansare si il aveam in lanseta. probabil o intamplare :lol:
Nu e intamplare! Stiu un specimen din Delta: George din Gorgova, care da la somn practic exclusiv cu voblere fat si prinde animalu' de-ti vine sa-ti tai venele :mrgreen:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Sep 2006, 22:00

somn luat de un prieten la vobler, countdown de 7 cm
un frate de-al lui a plecat cu voblerul meu si 5 m de power pro de 15 lbs....

Imagine

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 04 Sep 2006, 04:54

offffffff, si acum ma doare inima, pui sare pe rana nenea Dan, parca nu era suficient mesajul de pe mobil:"m-a lovit trenul"
Imagine

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Sep 2006, 06:12

danr scrie:somn luat de un prieten la vobler, countdown de 7 cm
un frate de-al lui a plecat cu voblerul meu si 5 m de power pro de 15 lbs....

Imagine
cum a reusit sa-ti rupa 15 lbs?oare era mai mare decat cel din poza?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Sep 2006, 07:39

s-o fi frecat firul de ceva...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 04 Sep 2006, 07:57

Michael scrie:cum a reusit sa-ti rupa 15 lbs?oare era mai mare decat cel din poza?
Crezi ca e asa greu de rupt? :lol: Inca nu te-a lovit trenu'.... :(

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Sep 2006, 09:06

E floare la ureche, nici nu se chinuie sa-l rupa....iar tu ramai asa :shock: ..... :lol:

Scrie răspuns