Somn african la artificiale
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Somn african la artificiale
A prins cineva somn african la artificiale (voblere, linguri)?
Sunt curios deoarece este tot mai des intalnit prin baltile noastre, in numar mare si vroiam sa stiu daca se preteaza pt spinning.
Sunt curios deoarece este tot mai des intalnit prin baltile noastre, in numar mare si vroiam sa stiu daca se preteaza pt spinning.
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
- PescarNebun
- senior
l-au bagat patronii de balti cam peste Fundulea, Greaca, Balta Oltenitei, mai am info ca si prin Iasi, Oradea....., etc...
Sunt f multe crede-ma...
Cel mai mare care l-am vazut a avut 7 KG
Nu rezista la noi peste iarna, se baga doar pt a fi recoltat toamna
ma intrebam totusi daca ar intra la spin nu doar la rame, ficati si altele....
Sunt f multe crede-ma...
Cel mai mare care l-am vazut a avut 7 KG
Nu rezista la noi peste iarna, se baga doar pt a fi recoltat toamna
ma intrebam totusi daca ar intra la spin nu doar la rame, ficati si altele....
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Salut.Somnul pitic denumit impropriu "african" este de fapt american.Ictalurus Nebulosus si Ictalurus Punctatus sunt speciile care s-au adaptat perfect la noi si rezista in orice conditii.Este suficient sa dati un search si sa cititi cateva caracteristici ale acestor pesti.In Sua se cresc in regim industrial.
snur intins
snur intins
nu e vb de somn piticarapaima scrie:Salut.Somnul pitic denumit impropriu "african" este de fapt american.Ictalurus Nebulosus si Ictalurus Punctatus sunt speciile care s-au adaptat perfect la noi si rezista in orice conditii.Este suficient sa dati un search si sa cititi cateva caracteristici ale acestor pesti.In Sua se cresc in regim industrial.
snur intins
e vb de somn african, care e o alta mancare de peste:
http://www.crap.ro/pagina/74/366/somnul-pitic.html
http://www.carligul.ro/Pages/Peste/pest ... gariepinus
dupa cum vedeti sunt doua lucruri diferite....

curios...toti pestii pe care i-am vazut prinsi sub denumirea de somn african nu erau nici pe departe clarias.Oricum nu conteaza pentru mine.Este o specie care cu siguranta nu are ce cauta in apele noastre...parerea mea.Sunt specii care se tin cu greu sub control mai ales in bazine de de ordinul hectarelor.
snur intins
snur intins
Da! Eu am prins ,dar in Italia pe un lac privat. Si la twister si la lingurita rotativa!Foarte faini ca si atac si violenti in drill!
Pentru cei interesati (in Ro) sunt pe baltile private de la Daia Romana ,langa Sebes.
Si se prind! Cam 2 kg /bucata. Drillul este asemanator cu cel al mrenei ...
Pentru cei interesati (in Ro) sunt pe baltile private de la Daia Romana ,langa Sebes.
Si se prind! Cam 2 kg /bucata. Drillul este asemanator cu cel al mrenei ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
deci se preteaza pt spining......
Interesant!!!!
O sa merg sa incerc la niste RNR de la Rapala
Am eu asa un simtamant.... ca o sa intre...
Oricum o sa imi iau si ceva rotative si gume...
Dimensiuni pt naluci???
Interesant!!!!
O sa merg sa incerc la niste RNR de la Rapala

Am eu asa un simtamant.... ca o sa intre...
Oricum o sa imi iau si ceva rotative si gume...
Dimensiuni pt naluci???