Anyways, eu fac parte (aparent) din clubul snobilor (din Tg-Mures de data asta, nu din Bucuresti) ce-si arunca toti banii pe scule scumpe, dintr-o singura filosofie: "Daca tot ai un hobby atat de interesant, de ce sa nu-ti faci din aceasta pasiune o joaca cat mai comoda, reducand la minim nervii si problemele ce pot aparea la sculele de doi bani, adica peruci, rupturi, fisuri, etc,?". Niciodata nu i-am inteles pe cei ce-si iau un telefon nou nout si imediat pun folie pe ecran, chiar daca asta inseamna o rezolutie mult mai proasta, doar in ideea ca "vezi tu, cand vand telefonul, sa nu aiba vreo zgarietura pt noul client", etc. La fel cu tiplele de pe lansete sau chiar foliile de pe bordul autoturismului. Pai ori cumperi ceva pentru tine, sa te bucuri de el, ori nu mai vad rostul. Adica nu mi-e rusine sa-mi iau scule bune, daca-mi permit. Aici, pe forum, din cauza frustrarii unora, am impresia ca trebuie sa ma simt prost si sa-mi fie rusine daca-mi iau vreo scula mai buna.
Am deviat, ideea era urmatoare:
Solunarele de prin reviste de pescuit sunt (sau nu) corecte pentru o anumita categorie de pesti, adica pestii pasnici. Vad ca solunarul indica sanse maxime pe luna plina, in schimb, la mine si la colegii mei, luna plina inseamna, cu mici exceptii, zile destul de slabe la rapitori (la stiuca mai ales). Poate ca la pasnici chiar functioneaza, insa am impresia ca pentru rapitori trebuie sa "citim" invers solunarul. Voi ce ziceti?