smecher avatul,batal cucu!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

smecher avatul,batal cucu!

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Sep 2007, 19:36

bai fratilor sa va zic eu una patanie!
fiti atenti:
merg pe mures azi cu gindul ca so mai limpezit si o mai scazut(intradevar aarata destul de bine muresul), sa dau la stiuca.degeaba, ca stiuca no batut!insa cine credeti c-o batut la "usa", si in dreapta si in stinga si in fata, domnul avat, si batea si batea!am scos un vobler de la salmo,verde cu burta albuie, nimic, am bagat un tvister alba ,nimic, am bagat altu cu rosu si negru ,nimic,bun!!! am trecuta la rotativa,alba, nimic el tot batea si imi dadea din coada, am bagat o oscilanta , mai mica alba cu dungi rosii si galbene(intr-un final am razuit dungile cu cutitul , sa fie alba),.
am zis sa dau si cu poper sa vad , nimic! el tot batea cu frenezie!
:evil:
intrebarea mea: ce draq sa-i fi dat si sa fi luat sigur, spuneti-mi si daca aveti si poze cu atit mai bine!am scos tot ce aveam din trusa , dar nimic, rotative si mari si mici si rosi si verzi, si albe!
banuiesc ca so mai povestit despre avat, insa va rog sa dati o parere!
care ar fi naluca pe care nu o refuza si cum sa i-o "vir sub nas", daca ma pot exprima asa :roll:
numa bine si fir intins! 8) 8) 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 28 Sep 2007, 19:57

eheh de cate ori am patzit si io asa, in principiu dupa cum poate sti trebe sa-i ginesti traiectoria de atac, de multe ori cand sare stai cateva minute si studiaza-i culoarul de patrulare (de cele mai multe ori are o portziune de vanatoare), stabilestezi o portziune din acea zona si insista frate, despre naluca mai citeste si experimenteaza, apropos daca te-o vazut parerea mea este ca potzi sa-l uitzi, a si inca ceva incepe sa dai in tot deauna cu naluci usoare care sa nu `deranjeze` as mult apa...

sper ca tzi-m fost cat de cat de ajutor, citeste `cum sa prind avatu` de pe forum...

ps. cand meri la peste fi ochi si urechi pe apa, io de multe ori inainte sa ma apuk de treaba bag o tzigara si is ochi si urechi pe apa :wink:
be smart be silent be deadly.....

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Busta » 28 Sep 2007, 20:04

empthy_cluster scrie:eheh de cate ori am patzit si io asa, in principiu dupa cum poate sti trebe sa-i ginesti traiectoria de atac, de multe ori cand sare stai cateva minute si studiaza-i culoarul de patrulare (de cele mai multe ori are o portziune de vanatoare), stabilestezi o portziune din acea zona si insista frate, despre naluca mai citeste si experimenteaza, apropos daca te-o vazut parerea mea este ca potzi sa-l uitzi, a si inca ceva incepe sa dai in tot deauna cu naluci usoare care sa nu `deranjeze` as mult apa...
cam asai :) si uneori tot fara rezultate :roll:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Sep 2007, 20:08

era si soare puternic, intradevar , cam in acelasi loc bate!era portiune intinsa si-n stinga si-n dreapta , [ietris apa care cobora de la mal spre mijlocul muresului, la vreo 15-20 m de mal era curent, deci apa propice pentru avat, insa degeaba!de obicei stau in bancuri , pentru ca erau atacuri la citeva secunde si la departarte unul de celalalt, nu o avut cum sa ajunga asa repede dintr-un loc in altul!
max. 10 gr. sa aiba naluca, nu?
trebuie urmarit ritmul!

p.s: de fumat nu fumesz , insa 5 minute pot sa ma uit in gol! 8)
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 28 Sep 2007, 20:12

Uneori e nevoie sa dai cu naluca potrivita o zi intreaga pentru a avea un singur atac
Doar pentru ca dai cu naluca care trebuie asta nu inseamna ca o sa-l si prinzi
Mai trebuie plasata in locul incare poate sa o atace dara fara sa-i trezeasca suspiciuni apoi trebuie plasata in momentul in care el ataca ceea ce e greu de sincronizat ...
Exemplu : canal de fuga ,10 pescari si in minute eu am 5 atacuri pe 5 lansari la peste 50 de metrii totzi ratatzi dupa lumanare. Dupa care pauza totala ... Distantza intre pescari era de 5 metrii deci ... daca eram la tzigara in alea 5 minute ziceam ca nu e nici un avat acolo. Altzii au prins ulterior ... eu nu morala ... insista cu naluca in care ai tu incredere, doar pentru ca nu ai atac nu inseamna ca are ceva naluca ... poate pozitzia, momentul ... prea multe variabile

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Sep 2007, 20:21

sa inteleg ca e vitala sincrinizarea, in momentul cind bate eu sa arunc, apoi pauza!?cind ataca a doua oare , iar arunc!?dar intre atacuri nu are rost sa dau, (incerc so iau de la A la Z, intelegeti, numa asa inveti mai multe)!
in curent nu prea e confortabila rotativa , poate aia in forma de salcie, sta pre incordat batul, la recuperare, sau chiar daca dau perpendicular(mai ales daca e nr. 3-4)!
tehnica , tehnica pato cucu! masta se sperie mai rau ca si cleanu! :datz:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 28 Sep 2007, 20:50

MARIUS POPA scrie:sa inteleg ca e vitala sincrinizarea, in momentul cind bate eu sa arunc, apoi pauza!?cind ataca a doua oare , iar arunc!?dar intre atacuri nu are rost sa dau:
salut, :lol: nu frate gresit!!! nu treb sa faci `pauza`, n-ai prea intzeless mai citeste o data, tocmai intre atacuri tre sa ai inspiratzie :wink: :lol:
be smart be silent be deadly.....

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Sep 2007, 21:19

e foarte controversat avatul! am avut atacuri faine chiar dupa ce batea, alteori nu. !o data mio luato de la 2 metri de mal, era un repe 8) :lol: zis adinc!
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Sep 2007, 18:42

:lol: Anul trecut am batut apa cu un arsenal intreg doua ore...Nimic!Intr-o balastiera...In care apa mergea de la mal spre mijloc, sau cum ai descris tu mai sus :lol: , neavand nici un atac.Vreau sa-ti spun ca eu cu un amic eram pe un mal si pe celalalt erau numai Profesori in ale avatului din Alba-Iulia...Abia ma feream de oscilantele lor sa nu ma doboare!Deci nimeni nimic!Dupa doua ore de disperare , am inceput sa rumeg problema cu amicul meu!Am rumegat-o bine de tot!In urmatoarele doua ore am facut spectacol...pur si simplu am avut una dintre partidele memorabile la avat in care am rupt tot...mai ceva ca in Delta!Noroc ca plecasera dintre Profesori... :lol:
Concluziile...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 30 Sep 2007, 19:34

zamfi scrie::lol: Anul trecut am batut apa cu un arsenal intreg doua ore...Nimic!Intr-o balastiera...In care apa mergea de la mal spre mijloc, sau cum ai descris tu mai sus :lol: , neavand nici un atac.Vreau sa-ti spun ca eu cu un amic eram pe un mal si pe celalalt erau numai Profesori in ale avatului din Alba-Iulia...Abia ma feream de oscilantele lor sa nu ma doboare!Deci nimeni nimic!Dupa doua ore de disperare , am inceput sa rumeg problema cu amicul meu!Am rumegat-o bine de tot!In urmatoarele doua ore am facut spectacol...pur si simplu am avut una dintre partidele memorabile la avat in care am rupt tot...mai ceva ca in Delta!Noroc ca plecasera dintre Profesori... :lol:
Concluziile...
concluzie, ori profesorii aia speriau avatii si saraci s'au ascuns, ori nu le era foame pur si simplu =)) se intampla des treaba cu avati sa ii cauti ca prostu apoi sa nu mai scapi de ei
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

Scrie răspuns