site super pentru pasionatii de jerkbait

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 24 Noi 2006, 14:47

Pt. jerkuri mari, trebuie o lanseta care sa duca pana la 100-110 grame fara sa se "indoaie" definitiv... sigur ca poti lansa si naluci mai grele cu o lanseta care nu duce atat... insa prin lobare.

Cu monstrii astia de 60-70 g si chiar mai mult, e bine sa dai cu o lanseta adecvata. Betzele de la Rozemeijer sunt bune, insa daca are cine sa ti le trimita de afara (din Germania, Franta, Olanda etc.). Eu le-am vazut la Dan Iercosan, are modelul de 6'6'' pana in 120 sau 130 grame... este f. tare, dar are o actiune parabolica - sa te mai ajute in dril.

Castul e ideal, cel putin pt. mine - dar aici fiecare foloseste sistemul pe care-l stapaneste cel mai bine. Nici macar nu-ti trebuie o mulineta de cast prea performanta, pt. ca oricum naluca se duce departe. Sliderele de 7 cm si 21 g le lansezi fara probleme cu orice batz - le-am aruncat cu un 7' 1/4-3/4 la marele fix.

Polonezii de la Salmo (ca si altii de i-am vazut pe afara, mai ales europenii), folosesc aproape numai fire textile groase (pana in 65 lbs.), pe mulinetele de cast. Pana acum am dat cu nailoane intre 0.28 si 0.33 mm chiar fara nici o problema (la cast oricum diametrul firului nu influenteaza lungimea lanseului).

Oricum, e un pescuit spectaculos - mai ales pe apa mica... si limpede.

Americanii au tone de astfel de pari... pe http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... GSBBR.html au pana si okuma speciale de swimbait (tot puteri mari, singura diferenta e ca-s mai lungi - si nu atat de bune pt. jerkuit-ul propriu-zis).

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 24 Noi 2006, 15:00

Pana la urma, cele mai misto betze, facute pt. asa ceva, raman tot alea japoneze... numai preturile de n-ar fi asa mari.

http://www.megabassusa.com/Orochi.htm
http://www.megabass.co.jp/product_detai ... 18&item1=1

mai ales asta, de 6'9''... printr-un din articolele de la jerkbait.pl e un nene care foloseste modelul asta... F7-69DG, 3/8-4 uncii putere de aruncare... uite aici: http://jerkbait.pl/?p=106

frumoase stiuci - de suedia...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Mar 2007, 11:33

sunt si bete europene foarte bune pentru asa ceva, adica special facute pentru asa ceva care sunt si mai usor de procurat decat cele de dincolo de ocean ...

a pescuit si prins cineva de pe forum in mod constant cu jerkbait-uri ... daca da, cum merge treaba prin apele de la noi .... ati prins ceva cu ele, adica ceva pesti mai masivi sa zic asa.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Mar 2007, 11:46

d4md3od scrie:sunt si bete europene foarte bune pentru asa ceva, adica special facute pentru asa ceva care sunt si mai usor de procurat decat cele de dincolo de ocean ...

a pescuit si prins cineva de pe forum in mod constant cu jerkbait-uri ... daca da, cum merge treaba prin apele de la noi .... ati prins ceva cu ele, adica ceva pesti mai masivi sa zic asa.
Pai eu mi-am lat din ungaria batzul. Skeletor Vertic - de la Berkley daca suntetzi pasionatzi de jerk merita sa-l incercatzi si nici nu e o avere. :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Mar 2007, 12:32

@Adelin
Cat ai dat pe el ? 20-100g ?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Mar 2007, 12:45

sunt destule oferte pe piata europeana de bete, unul ar fi cel pomenit de Adelin, mai sunt betele de la Dragon sau Balzer, ar mai fi si Rojmeizer (sper ca am scris bine) care sunt ceva mai piparate la pret ...

se gasesc si pe aici destule ....

si cum iti place batul Adeline? se comporta bine, ce lungime si actiune are? e de casting sau de spinning?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Mar 2007, 12:48

Rozmeijer s-a terminat. Au facut faliment. :?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Mar 2007, 12:50

pe bune ca au falimentat ... ?

si nu am apucat sa imi iau si eu un bat macar sa il incerc, ca erau tare laudate betele lor ... nasol

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Mar 2007, 13:14

Chiar pe bune.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Mar 2007, 13:16

merci pentru informatie (chiar daca nu e una tocmai buna :) )

mai raman si alte zeci de firme care produc bete de casting la o calitate foarte buna ...

sunt curios care o fi fost motivele falimentari ...

Scrie răspuns