pai la cat lac a turnat desteptul ala pe pluta, nu prea cred sa fac mare branza cu slefuirea plus ca nu detin "un rotisor" ca sa fac lucrarea cat mai okgrey-wolf scrie:pentru curatare Apa si Sapunul sunt Sfinte !
Ce te retine sa slefuiesti lacul de pe pluta ? Se poate face .adiwolf scrie: am si un bat cumparat de pe forum cu pluta lacuita - mare greseala![]()
sfaturi intretinere maner lanseta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: sfaturi intretinere maner lanseta
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
nu cred ca sapunul este mai bun ca ce va spun eu sa folositi:pasta de spalat pe maini ultra derm.este o pasta folosita de mecanici de culoare verde,are ceva praf putin abraziv,acid citric ca miroase frumos a lamaie + detergentul de rigoare.am folosit periuta de spalat unghiile si mainile,face si putina spuma si poate fi si lasata sa actioneze dupa o minima aplicare ptr ca peste 3 min sa o frecati cu peria gentil.
se gaseste de cumparat la magazinele de piese auto( Kaufland raionul auto) ,costa cam 7 lei (de pret nu sunt sigur) si este ideala s-o ai casa sau masina ca te scapa de multe pete care nu ies usor cu alti detergenti.
un link la prima vedere: http://www.magicmix.hu/termeklista.php? ... tra%20Derm
se gaseste de cumparat la magazinele de piese auto( Kaufland raionul auto) ,costa cam 7 lei (de pret nu sunt sigur) si este ideala s-o ai casa sau masina ca te scapa de multe pete care nu ies usor cu alti detergenti.
un link la prima vedere: http://www.magicmix.hu/termeklista.php? ... tra%20Derm
daca ai cotor din pluta si doresti sa-l cureti nu te sfatuiesc sa o faci des si in niciun caz cu o periuta de dinti sau altfel de perie. pluta ai vazut ca are niste striatii, niste crapaturi asa care de cele mai multe ori din fabrica sunt umplute cu un fel de kit ( nu stiu exact ce este). daca freci puternic si des o sa-ti ramana crapaturile alea goale iar sansele ca pluta sa se tererioreze si sa se umple din ce in ce mai des cu mizerie sunt destul de mari. eu iti recomand sa dai cu putin CIF si cu o lavata sau cu un burete dar nu cu partea abraziva. unge cotorul cu cif si lasa-l doua, trei minute pana-si face Solutia efectul ( o sa cada murdaria singura) si tu doar indepartezi cu un jet de apa si cu ajutorul buretelui restul de cif si mizerie. iti repet: EVITA periuta de dinti sau alte perii pt manerele din pluta.
Multumesc pentru sfaturi domnilor, am inteles...apa si sapunul sunt sfinte, asa o sa procedez.
Stima si respect tuturor care a-ti avut bunavointa sa-mi raspundeti.
Stima si respect tuturor care a-ti avut bunavointa sa-mi raspundeti.

Eu o data sau de doua ori pe an ,cind pluta imi pare foarte jegoasa, o bag sub jet de apa calduta si curat cu un smirghel de 1200. In doua minute e ca noua.
Daca cineva isi pune problema ca se reduce dimensiunea minerului...da...are dreptate.
In vreo 5-6 ani reusesc sa inlatur poate 1 milimetru in felul acesta
Daca cineva isi pune problema ca se reduce dimensiunea minerului...da...are dreptate.
In vreo 5-6 ani reusesc sa inlatur poate 1 milimetru in felul acesta

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
In cazul manerelor distruse tare(crapaturi adanci)...se ia un dop de pluta,se marunteste ,se amesteca cu lipici universal,se umple crapaturile,se lasa sa se uste si in final se slefuieste cu un smirgel de granulatie fina....si maner nou.
Un salut.
Un salut.