sfaturi echipare pentru Belis-Fantanele pentru incepatori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ushu
utilizator nou
utilizator nou

sfaturi echipare pentru Belis-Fantanele pentru incepatori

Mesaj de ushu » 31 Mar 2011, 15:28

Colegi pescari, am nevoie de sfaturile voastre pretioase, pentru a realiza o partida de pescuit reusita pe Belis. Am un bat Shimano Force Master 10-30 de 2.10 si o mulineta cam no name Viva. Am nevoie de sfaturi privind tipurile de naluci care la pot folosi in aceasta perioada, precum si tehnicile de evolutie ale acestora, cand merge mai bine (dimineata, la pranz...), ce fir sa folosesc... Multumesc ! :D

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Re: Belis-Fantanele pentru incepatori

Mesaj de lucutabogdan » 09 Apr 2012, 22:25

ushu scrie:Colegi pescari, am nevoie de sfaturile voastre pretioase, pentru a realiza o partida de pescuit reusita pe Belis. Am un bat Shimano Force Master 10-30 de 2.10 si o mulineta cam no name Viva. Am nevoie de sfaturi privind tipurile de naluci care la pot folosi in aceasta perioada, precum si tehnicile de evolutie ale acestora, cand merge mai bine (dimineata, la pranz...), ce fir sa folosesc... Multumesc ! :D
Salut,
Eu am incercat anul trecut cu textil insa de anul asta revin la mono deoarece am avut rezultate mai bune. Voblerele cele mai bune au fost (general vorbind) salmo hornet, bulhead, cineva zicea de RNR 4 bb, alt prieten de cozma 4.
Eu personal am inceput cu Salmo apoi cu rapala,dupa care am luat si cozma, strike pro, jaxon si in acest moment parerea mea ca cele mai bune sunt cele la care prinzi :) .Trebuie incercat cu cele destinate pt clean/pastrav insa sa sgtii ca nu e o regula bine definita ca vei prinde . Foarte important este mulineta folosita (exemple kklau de spin) echilibrata cu batul tau.
Perioada cea mai buna o aflii dupa cateva p[artide reusite si recomand dimineata pana la 10- 10:30 si seara.
Sper ca nu te-am incurcat mai mult decat sa te ajut !
Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 09 Apr 2012, 22:35

ushu scrie:Am un bat Shimano Force Master 10-30 de 2.10 si o mulineta cam no name Viva.
la clean sau pastrav mulineta nu trebuie neaparat sa fie top class. insa batul acela e putin cam teapan pentru ce vrei tu sa prinzi. ti-ar trebui ceva in gama 2-8 grame, nu 10-30 cat ai tu. asta ca sa poti lansa asa cum trebuie ceva voblere mici, gen cozma, horneturi sau strike baby. astea pentru dimineata devreme. in cursul unei zi insorite ai putea sa incerci si ceva rotative mici, 0 sau 1. pentru mine marca a contat mai putin decat culoarea. adica galben sau rosu cu puncte negre. pentru fir, un mono de 0.16 ar fi suficient.
pana una alta, spor la treaba si fir intins!

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 10 Apr 2012, 23:01

@ushu sper sa nu te superi pe mine, daca sunt putin off topic, dar am vazut subiectul Belis-Fantanele si prefer sa adaug aici o intrebare decat sa creez un nou topic.
Si acum intrebarea: pe Belis se aplica prohibitia sau contra taxei pe zi se poate pescui si in prohibitie?
Multumesc.
:respekt:
Multa lume, putini oameni...

cosma
junior
junior

Mesaj de cosma » 11 Apr 2012, 10:04

in prohibitie nu se pescuieste doar daca mergi pe barba ta s idoi la mana anul acesta a tinut vremea putin cu pestii,acum patru zile am vorbit cu cineva la belis si era gheata si dupa spusele lui spre sfarsitul lunii aprilie se va putea pescuii pe toata suprafata lacului dar parerea mea este ca pana la 1 mai nu pateste nimeni nimic daca nu pescuieste,oricum nu mai este mult si pana atuncii se dezmortesc si pestii si referitor la bat intradevar ti-ar trebui unul din clasa light,ultra-light sa te ajute sa arunci nalucile de mici dimensiuni si ca nalucii ti-as putea recomanda cateva pentru inceput de sezon dar acele informatii le vei primi doar la o bere si doi mici,pe Belis normal :D
Nu sunt PERFECT...dar sunt EDITIE LIMITATA!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Apr 2012, 18:27

eu scrie:@ushu sper sa nu te superi pe mine, daca sunt putin off topic, dar am vazut subiectul Belis-Fantanele si prefer sa adaug aici o intrebare decat sa creez un nou topic.
Si acum intrebarea: pe Belis se aplica prohibitia sau contra taxei pe zi se poate pescui si in prohibitie?
Multumesc.
:respekt:
Salut,
Si pentru "cosma"

Azi am fost pe Belis, este "practicabil" , de la 11 pana la 15 am reusit 2 cleni - 35 cm, 1 pastrac 23cm, 1 clean 15 cm si 4 bibi.
Partida interesanta insa fara reactie la rotative (meps si altele), voblerele cosma, strike pro, salmo, jaxon, rapala, hand made.

In concluzie pesti nu sunt inghetati desi nu au activitate intensa de suprafata, se poate pescui inclusiv cu barca (putin mai dificil).
Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Apr 2012, 18:46

Frumos....Felicitari!
Abia astept sa revad locurile aste' minunate.

cosma
junior
junior

Mesaj de cosma » 12 Apr 2012, 12:01

Atunci ii super inseamna ca pe 1 mai o sa avem ceva activitate,din ce cauza era dificila intrarea cu barca?
Nu sunt PERFECT...dar sunt EDITIE LIMITATA!

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 12 Apr 2012, 13:04

Pentru cei care vor sa mearga la pescuit pe belis pana in 1 mai :) din cate stiu.. acolo inca se mai fac controale..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 12 Apr 2012, 16:47

cosma scrie:Atunci ii super inseamna ca pe 1 mai o sa avem ceva activitate,din ce cauza era dificila intrarea cu barca?
Salut,
Sunt cateva potiuni umbroase cu marginile consolidate de o gheata subtire, - in acest sens.
Controale se fac permanent, iar conform discutiei cu D-nul Balas (inspector ANPA) anul acesta "proprietar" este RNP si la Belis si la Tarnita, asa ca de ce sa va fie frica de controale, nu mai bine dai 30 ron la trezorerie si ai permis valabil 8 ani?!? - anual se va plati "rovinieta" si desigur optional accesul pe ape (zilnic, saptamanal , etc in fc. de agentii).
Abia astept sa treaca prohibitia si daca ma gandesc bine nu cred ca o sa ma abtin si voi da la stiuca in perioada urmatoare :)
Fir Intins !

Scrie răspuns