Salau pe lac

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Spring
veteran
veteran

Salau pe lac

Mesaj de Spring » 23 Oct 2012, 07:58

Buna ziua dragi colegi.

De curând o cunoștință m-a invitat sa pescuiesc la el pe lac. Persoana binevoitoare detine un lac de 3 ha, fosta balastiera, populat cu somn(pana în 3 kg) și șalău(pana în 2-2.5 kg) unde numai el pescuiește.
Eu nu prea ma experiență în pescuitul acestei specii deoarece fiind fraged în ale spinningului an pescuit doar la clean, păstrăv și jigging am făcut doar la bibi.

As vrea sa primesc niște recomandări despre cum sa abordez balta(de pe mal), sau cum ați aborda-o dvs., cu ce gramaje, ce năluci.
Menționez ca balta are o adancime predominata de 1.5-3m ocazional ajungand pana la 7m, iar eu posed doar echipament Ligit 2-9g, 4-8 Lbs cuplat cu mulineta 2000. Am shaduri de 6-10 cm, relax, kripto, orka, gruburi 4-10 cm si cu 2 codite, voblere am doar arsenalul de clean, cicade pana in 5cm - 6gr, viermi 10 cm, jiguri 2-7g, carlige offset1-1/0, plumbi offset 3-9g si rotative nr 3.

Va multumesc anticipat. :)

:elkgrin:
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

costin_s
veteran
veteran

Re: Salau pe lac

Mesaj de costin_s » 23 Oct 2012, 09:51

Salut!
In primul rand cred ca ar trebui sa iti mai iei un bat! Pescuind de pe mal, parerea mea este ca ar trebui sa iti iei un 7' cel putin. Ca si putere, ti-ar trebui un medium, cu actiune rapida.
In ceea ce priveste nalucile, ma voi referi strict doar la plastice. Asta nu inseamna ca nu poti pescui si la vobler, dar pescuitul la vobler pe lac cu tinta salau nu este un pescuit pe care sa il practic, deci la capitolul asta las pe altii sa comenteze.
Sa le luam pe rand: Jiguri - carlige incepand de la 1/0 cu gramaje cuprinse intre 5 si 15 grame cred ca sunt suficiente. In functie de conditiile meteo si starea de hranire a salaului vei jongla cu greutatile lor. Naluci - eu unul as pescui cu Kopyto de 6,2 cm. si cu Orka Shad de 6-7 cm. Daca salaii sunt ciufuti si nu pun gura cum trebuie pe shad, icearca cu viermi.
Fiind o fosta balastiera lacul unde pescuiesti, nu o sa duci lipsa de structuri si praguri, deci cauta-le. In perioada asta o sa ii gasesti in zone cu apa relativ mica, stand pe praguri la ambuscada.
Tot ce mai lipseste este ciocanul inconfudabil al salaului si un dril pe masura.
Fir intins si salai mari!

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 23 Oct 2012, 10:37

Multumesc mult Costin.
Din pacate nu o sa imi iau alta lanseta momentan si va trebui sa dau cu ce am. Din ce am inteles merge la salau pe lac cu greutati mici. E un NFC custom.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Oct 2012, 11:34

Poti folosi lanseta pe care o ai fara nicio problema, insa iti trebuie fire mai subtiri, 6-8 lbs din gama premium ca sa zic asa.. (vezi Sunline Super PE 6-8 lbs). Folosind fire mai subtiri, poti aborda si zonele cu apa mai adanca fara a avea nevoie de gramaje mari (10-14 gr), chiar daca conditiile meteo (vantul), nu sunt prielnice.
In rest....fire zbuciumate si felicitari ptr sansa de a pescui o apa "cu recomandari"....cred ca este locul perfect in a invata pescuitul salaului.
:bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 23 Oct 2012, 12:04

:respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Oct 2012, 12:18

Poti sa incerci si la voblere linistit mai ales la minouri sau crankuri mici (5-8cm au mers la mine mai bine) recuperate liniar dar foarte incet ori jercuite sau cu stopuri mai lungi. e drep ca eu am incercat numai primavara dupa dezghet (restul anului sunt pe riu) dar nu vad de ce nu ar merge si acum la fel.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Oct 2012, 12:25

poti incerca asa cum a zis king....dar eu-ti recomand asta doar dimineata f devreme sau seara cand se ingana ziua cu noaptea....atunci il gasesti in maluri
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 23 Oct 2012, 13:04

Ce fain e sa auzi direct de la meseriasi cu experienta. :D

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Oct 2012, 13:11

:lol:
..mda, ie dat ievil-ului :lol: nemernicul asta, zici ca scrie la revista :lol: :twisted:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Oct 2012, 13:17

D_ali scrie::lol:
..mda, ie dat ievil-ului :lol: nemernicul asta, zici ca scrie la revista :lol: :twisted:
i-ete al naibii iepure..... tu vorbesti !? :mrgreen:

veeeeezi....ca noi doi tot trebe sa ne incrucisam lansetele pe vreo balta :twisted: de salau.... Vad c-o dai in dragoste grav cu stiuca......si specia asta no me enteresa :roll:

Scrie răspuns