salau in lac de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cossminel
utilizator nou
utilizator nou

salau in lac de munte

Mesaj de cossminel » 11 Aug 2008, 11:50

Salutare! am de gand sa incerc o partida la rapitor pe lacul Colibita, stiu ca acolo s-au prins exemplare foarte frumoase de salau, dar la boistean viu. Cu ce artificiale as putea sa-l pacalesc? Exista ceva specific pentru lacurile de munte sau orice altceva ce ar merge la salau? Ce a dat rezultate pentru voi? Multumesc!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Aug 2008, 12:35

Da la "gume" si ai sa vezi ca merge... :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Aug 2008, 17:31

salaul in lac de munte se prinde cel mai bine la twister de la munte, ca trebuie sa fie din habitatul lui, deci daca gasesti Cosminele un magazin care vinde BassAssassin in padure, poti sa iei linistit de la ei si merge... :D :D :D :D :D :D :D :D :D
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Aug 2008, 17:36

Lasand gluma la oparte sunt turbo shadurile walleye assassin care merg bine la salau oricum si daca incerci chartreuse diamond, lemon candy, rainbow trout sau crystal shad poate si mai bine.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Aug 2008, 18:31

si eu am fost mirat sa aflu, in timp ce dadeam cu rotative si voblere dupa pastrav pe lac la 3 ape, ca de fapt acolo ar merge bine salaul, dar cu "pestisor la fund".
cand am ajuns acolo am vazut pastravi frumusei inotand de-a lungul malului, apoi am aflat de ce- bucati mari de paine si resturi alimentare pe apa...cum dreaq sa sara la tablele sau plasticurile mele?
morala e ca eu m-am dus nepregatit pentru salau, nu stiam ca lacurile de munte tin salau :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Cipi tm
veteran
veteran

Mesaj de Cipi tm » 11 Aug 2008, 20:28

Am fost la 3 ape dar am prins doar clean si salau mic 20-30 cm la voblere de 4-5 cm,la twister nu au vrut de loc . Am incercat si de-a lungul malului si la trena.Un prieten a fost acum recent dar tot la fel.Nu am vazut sa se prinda pastrav pe acolo desi sunt convins ca este.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Aug 2008, 21:26

"Pastravii aia frumusei" pe care i-ai vazut la mal sunt cleni.Pastravii sunt rari pe trei ape si sunt exemplare de varste inaintate,puiet de pastrav in lac e f. rar,probabil ce vine de pe parauri primavara cand sunt apele mari.Acum 12 ani prindeam pastravi la fund, noaptea cu peste mic atunci nu pescuiam la spin,actualmente rar se mai prinde cate un pastrav acolo.Salaul in lacurile submontane si de munte sta in lunile calde de vara intre ape nu pe fund si nu prea il prinzi la twister,am avut si eu nedumerirea asta si m-am elucidat de la pescarii locului care in aceste luni dau doar la trena dupa salau

cossminel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cossminel » 14 Aug 2008, 10:37

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 15 Aug 2008, 06:52

La Colibita am prins un singur salau cam la 750g la rotativa in zona apropiata de baraj.
La Trei ape am prins clean frumos la cascaval :oops:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Aug 2008, 08:03

lerua scrie:La Colibita am prins un singur salau cam la 750g la rotativa in zona apropiata de baraj.
La Trei ape am prins clean frumos la cascaval :oops:
Mai, esti sigur ca nu era mreana deghizata in salau? :lol: :lol:

Scrie răspuns