Salaii de 'sub plopi'
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salaii de 'sub plopi'
de vreo luna prind in fiecare sapt cate 2-3 salai la 1-1,5 kg numai masculi...iar atacul se produce la 2-3 metri de mal...salaii ies de sub radacinile unor plopi care sunt in apa...care e explicatia acestui comportament si de ce sunt numai masculi?femelele unde isi duc veacul?am niste idei dar mi-ar prinde bine parerea unor experti...
nu sunt expert, asa ca nush daca am drept sa raspund, dar chiar m-am intalnit recent cu situatia de care spui cu atacuri de la 5m inspre mal chiar si la 1m de mal pe apa de 40-50cm, si numai masculi
o felmela de 2 kg mi-a tras la vreo 10m in larg... dar langa niste maracini/boscheti f aproape de mal imi trageau numai masculi (1-3kg/buc).
te intrebi care este explicaita? masculii sunt tatii grijulii cu ponta iar femelele salau o ard prin discoteci dupa ce depun.
vei vedea ca in timp vei curata locul de salaii respectivi, ma si mir ca te tii de ei de cateva saptamani, probabil ca nu e presiunea spinnerilor pe el, ca s-ar termina pestii in mare viteza.
bucura-te de plopii tai mai departe...e lucru f bine stiut ca salaii prefera copacii , poti sa inceri sa strecori jigul si printre radacini chiar sub varful lansetei, vei avea atac cu siguranta....
o felmela de 2 kg mi-a tras la vreo 10m in larg... dar langa niste maracini/boscheti f aproape de mal imi trageau numai masculi (1-3kg/buc).
te intrebi care este explicaita? masculii sunt tatii grijulii cu ponta iar femelele salau o ard prin discoteci dupa ce depun.
vei vedea ca in timp vei curata locul de salaii respectivi, ma si mir ca te tii de ei de cateva saptamani, probabil ca nu e presiunea spinnerilor pe el, ca s-ar termina pestii in mare viteza.
bucura-te de plopii tai mai departe...e lucru f bine stiut ca salaii prefera copacii , poti sa inceri sa strecori jigul si printre radacini chiar sub varful lansetei, vei avea atac cu siguranta....
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Nu ma dau mare ca stiu ceva in ceeace ce priveste pescuitul cu jigul dar anul trecut si anul asta de cand dau la salau cu jig numai la 3 pana intr-un metru de mal am prins.De fapt asa am inceput sa simt gustul lor.Ma jucam cu lingura dupa un avat care facea misto de mine chiar in fata mea si a sunat telefonul si am raspuns lansad lingura oscilanta sa cada pe fund.La nici o secunda dupa ce m-am oprit din mulinat si lingura a cazut pac si atacul.Un prieten mai vexat in ale pescuitului a observat faza si a bagat jigul.In 5 min a luat unu de 2 kg tot asa la vreo 2,5 metri de mal.Am bagat si io si am mai luat pana seara inca 2.Aici in zona in care pescuiesc numai asa se arunca foarte aproape de mal.Si am vazut ca toti fac asta si asa se prinde.In ceea ce priveste explicatiile tehnice nu cred ca isi au rostul in timp ce se prinde.
Fir intins!!!
Fir intins!!!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
probabil ca in mal sau in radacini/obstacole consuma mai putina energie in curentul raului, decat in larg unde probabil nu au praguri pentru a se fofila dupa ele.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Masculii in general sunt inchisi la culoare si lunguieti pe cand femelele mai albe si mai bortoase. In "bataie" nu mananca mai deloc iar dupa aceea masculii pazesc cuibul. Devin foarte agresivi. Am prins salau in prohibitie la lingura de 12 g pescuind dupa stiuca. In perioada asta daca malul prezinta relief favorabil (craci, bolovani, praguri) salaii vin pana in mal. Am prins la un metru, aproape de pe picioare l-am luat. Daca apa e curgatoare e destul de interesant pentru ca fenomenul se manifesta mai tarziu, prin mai, in general.
Eu unul pot spune ca am avut o situatie de gen:pescuiam in larg cu 14gr undeva pe matca dupa ce zgarciul "ateriza" la primul joc din varf hop atac,(femele albicioase si bortoase ) in schimb in timpul recuperari cu vreo 10 m mai in spate de matca langa o salcie lasata intentionat in apa atacurile veneau numai din partea masculilor care erau foarte foarte negri si unde mai pui ca aveau si lipitori pe ei