Rotative Mari

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Rotative Mari

Mesaj de Sir Caca » 18 Ian 2006, 20:09

Poate cineva sa-mi recomande un fir pentru rotative mari, pe care forta centrifuga sa nu mi-l termine.
Ma refer la rotative de genul Giant Killer, Magnum, Giant Tandem Killer, Aglia marimea 7 etc.
Vartej cu rulment, vartej triplu si alte solutii de genul acesta rezolva problema pana la rotative de 4 maxim 5 dar pentru paletele de la 6 in sus nu functioneaza.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 18 Ian 2006, 20:24

Cand pescuiesc cu naluci din astea mari, dau cu Power Pro 0,23 sau cu Berkley Whiplash 0,17 (care e mai gros ca primul :shock: ).
Am observat ca rotativele de marimea asta, daca sunt de calitate (ex Mepps), nu prea rasucesc firul. De aia nu ai nevoie de nu stiu cate varteje. Oricum, la textil rasucirea nu e prea grava.
Ai avut rezultate la grozaviile astea ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 18 Ian 2006, 20:36

Tot Power pro folosesc si eu dar mi-l termina rotativele. Cu rotative dau numai pe mono.
Da am avut rezultate la recuperare extrem de lenta pe Aglia 7 si foarte bune pe Muskie Killer dar nu capturi mai mari de 2 Kg.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 21 Ian 2006, 16:43

antirasucitor de celuloid... isi mai aduce aminte cineva de ele?
cu ocazioa ata nici nu mai e nevoie sa bagi struna...
sau mai e?........

O lita impletita in 2... cu bucata de pet sau de celuliod trecuta prin impletitura la capatcu vartej iar la celalalt cu agrafa pt prins naluca..
daca in cataloagele de firma nu este asa veva , cine va impiedica sa le confectionati si sa le folositi?
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Ian 2006, 17:21

Pe vremea impuscatului se gaseau si in comert. Ar putea fi utile cand pescuiesti cu monofilament. La textil eu zic ca nu ai nevoie. Nu le-am folosit niciodata.
Deseori, cand firul este torsionat, rotativele au tendinta de a se invarti in sensul opus, iar firul se desrasuceste (ca sa zic asa :lol: ).
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 21 Ian 2006, 18:32

acum doua luni am gasit antirasucitoare in comert la 30000 doua buc.pe o tija metalica de 3 cm este o buc.de plastic.la capete tija are ochiuri,iar de unul este prins un virtej cu agrafa.l-am folosit la rotative de 14 g dar nu au cine stie ce eficienta.

dorel

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 21 Ian 2006, 18:51

care 30ooo..... n-are voie sa te coste mai mult de pretul unei agrafe cu vartej!
Peturi are oricine, nu?
din partea nai groasa (sa zicem "fundul" sticlei decupezi un dreptunghi nu mai mare de 3x2 sm....
ii rotunjesti colturile, eventual ii ascuti un capat ca sa nu agate vegetatie sau alte cele care le mai poate culegeprin apa.. ect. Ii infiletezi 2-3 gauri ori pe aza longitudinala ori pe o marginea mai lunga si iei o coarda ce vioara ( ce comparatie tampita am gasit , dar chiar merge si asa ceva... ca orice satma otelita de diametru mic....) lunga de sa zicem25 cm..... o pliem la capat si bagam agrafa acolo apoi rasucin sarmele una cu alta vreo4-5 cm apoi atasam celuloidul astfel: prin aceeasi gaura introducem ambele capete de sarma , doar ca una pe o parte si cealalta pe partea opusa... se repeta figura pe gaura urmatoare , functie de cate gauri are celuloidul si apoi continuam sa rasucim capetele pana mmai raman vreo 5 cm, de ex.. acolo punem vartejul si cu capetele matisam sarma rasucita.
ori cateva pic de superglue, sau pozipoi sau ce va mai trece prin minte ori o banala pasta de pix (GOALA!) topita si picurata peste matisaj vor fixa definitiv "nodul" avantajul e ca antirasucitirul e mai fin decat cel din vipla groasa, e mai rezistent si nici celuloidul nu se rasuceste pe sarma ca a cele vechi de pe vre,ea lu ceasca unde mai pui ca ti-l poti face asa cum bvrei. Pt rotatiove nr 3sau pt nr 7!
si daca o sa mai folositi si un vartej de calitate va garantez ca e IPOSIBIL sa mai gasiti cea mai mica urma de rasucire pe fir!!! Garantez!
pescuiesc in maj timpului cu naluci reactive si trusa mea are "cateva"rotative.. asa ca stiu ce spun!

CIne nu ma crede sa incerce....
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 21 Ian 2006, 19:38

legio1083 scrie:antirasucitor de celuloid... isi mai aduce aminte cineva de ele?
cu ocazioa ata nici nu mai e nevoie sa bagi struna...
sau mai e?........

O lita impletita in 2... cu bucata de pet sau de celuliod trecuta prin impletitura la capatcu vartej iar la celalalt cu agrafa pt prins naluca..
daca in cataloagele de firma nu este asa veva , cine va impiedica sa le confectionati si sa le folositi?
Am vazut in catalogul Spro 2006 un tip nou de antirasucitor, urmeaza sa primesc, arata functional. Seamana cu un plumb excentric dar cu centrul de greutate mult deviat de la axul de tractiune.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 21 Ian 2006, 19:42

fiecare cu preferintele lui.....
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns