Ritual

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ttt1
utilizator nou
utilizator nou

Ritual

Mesaj de ttt1 » 07 Noi 2006, 13:13

Sambata 4 noiembrie 2006 , Crisul Repede zona Tarian
Misiune:ceva cleni,stiuca,avat Rezultat:un clean
Desfasurare:vad apa destul de limpede,frig si o gramada de sarituri de avati,cleni(lucrul asta ma ingrijoreaza)pun o rotativa dupa ce am grija sa ma apropiu discret de mal si lansez,pe langa mine sareau avati cleni intre un kg si 3 kg;vreo 30 de lansari si ma satur schimb rotativa cu un salmo hornet dupa care un cozma.Nimic.Ritualul continua spre disperare mea.incerc, recuperari lente, rapide, intre ape, la suprafata.iar nimic.merg mai jos unde apa curge lent si vad o stiuca langa mal.Pun o oscilanta,aceeasi poveste.in vreo 4 ore trec de pescuit ajung sa dau cu naluci suple.din pacate nici astea nu par mai atractive.Iau o pauza,sa vad unde gresesc(atunci ma ajuta memoria si imi amintesc de o alta zi asemanatoare cand ritualul pagan al sariturilor avea acelasi rezultat).Stiam, nu am sa prind nimic astazi.Vin 4 unguri cu voblere dau si ei si tot nimic.Nu eram singurul prost de pe mal ceea ce ma consoleaza.
Pleaca si unguri dezamagiti.eu mai raman pana prind.noaptea era aproape nu mai vedeam bine rotativa ,in gand imi spun,?inca 5 lansari. a doua lansare un clean de vreo 700 de gr.dupa care 3 lansari si plec constrans de intuneric. Ce s-a intamplat?
sunt sigur ca nu sunt singurul si nici ultimul care a vazut asa ceva, asa ca astept raspunsurile si criticile voastre;Unde am gresit?

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 07 Noi 2006, 14:25

Duminica, 2 noiembrie 2006, un lac din plin centrul Capitalei, mi-e frig, arunc, recuperez, oscilanta se mai agata din cand in cand in vegetatie, recuperez, curat firul, arunc, recuperez, schimb locul arunc. trec doua ore si am inghetat. Iese soarele, parca e si mai frig, arunc, recuperez, iata! marlita, 20 de cm, pizda ma-tii, o aduc incet, se zbate la suprafata, la doi metri de mal rupere de nori!!! balaceala! a muscat-o alta de 3-4 ori mai mare chiar de la mijloc. Salturi, lumanari, chiar in mal acolo, incredibil, nu-i da drumul marlitei bai frate, cand sa pun ghiara pe ea a dat drumul sarmanei.

Cele de mai sus s-au petrecut intocmai duminica. O stiuca de, poate, un kil a apucat marlita la vreo doi metri de mal chiar de la mijloc si nu i-a dat drumul decat cand era cat p'aci sa fie scoasa pe mal. Cred ca daca smuceam tare de tot cand am vazut-o muscand o scoteam.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 07 Noi 2006, 15:55

in penultima propozitie trebuia sa lipseasca " de mal" :roll:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Noi 2006, 18:40

pentru ttt1:aceiasi poveste am trait-o pe Mures cu un prieten!In zona Alba bateau avatii sa rupa tot!Dar nu asa ...la macel!Noi doi dadeam de pe un mal si vreo trei de pe celalat si asta acum o saptamana.Trei ore ne-am rupt cu de toate!Zice amicul:mai ce sa le facem la astia?La care eu zic :astia-s vaccinati ,sunt obisnuiti cu tot!Chiar cu tot?! La care prietenul pune un vobler POPPER si nu cred ca trebuie sa-ti spun ce a urmat!Cu asta nu erau obisnuiti na!Pai ce vaccin au primit ...

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 07 Noi 2006, 21:50

AdrianS -Duminica 2 Noiembrie 2006 nu exista in calendar deci: e pescareasca!!!

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 08 Noi 2006, 06:42

dan craciun scrie:AdrianS -Duminica 2 Noiembrie 2006 nu exista in calendar deci: e pescareasca!!!
:D :D :D

Nu e coane, am gresit data. S-a intamplat duminica trecuta pe 4, am gresit data, da-o-n data ma-sii, in Parcul Tineretului pe la ora 11.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 09 Noi 2006, 19:44

Este peste si pe acolo...? Ramai surprins...!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 09 Noi 2006, 20:08

faza cu stiuca care ataca la suprafata apei mi s-a intamplat si mie in timp ce recuperam la adancime de aprox 30cm un pestisor montat storm de 5', si marla nu avea mai mult de 1,3-1,4kg

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 09 Noi 2006, 21:35

eu am patit faza de 2 ori.

acum 2 ani, dadeam la pluta cam la 15m distanta in apa mica, dupa caras. la un moment dat am intepat un peste, apuc sa recuperez 1m de fir si vad un val mare in zona plutei ... dupa 2 secunde firul se detensioneaza. cand am recuperat montura si am verificato am observat ca forfacul era sfasaiat, se vedeau urme de dinti pe fir.
a doua zi in acelasi loc am luat 3 marlitze la rotativa :wink:

a doua oara sa intamplat pe somesh, dar nu a mei fost vorba de stiuca.
dadeam cu bolo dupa obleti, intep unul si in timp ce il aduceam spre mal la suprafatza vad un atac extrem de violent. a fost mai degraba avat decat clean si dupa cateva secunde a rup, eram pe 0.07 :(
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 09 Noi 2006, 21:46

AdrianS scrie:
dan craciun scrie:AdrianS -Duminica 2 Noiembrie 2006 nu exista in calendar deci: e pescareasca!!!
:D :D :D

Nu e coane, am gresit data. S-a intamplat duminica trecuta pe 4, am gresit data, da-o-n data ma-sii, in Parcul Tineretului pe la ora 11.
Am dat-o in masa de data.Duminica trecuta a fost in 5. :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns