Dan, cu tot respectul, lanseta la care se face referire ar trebui sa lanseze micro naluci (0.5-2.5g). Nu cred ca naluci atat de usoare ar putea distruge angrenajul oricarei mulinete, cu atat mai putin ale unei mulinete Shimano. Nu am recomandat Rarenium sau Stradic CI4+ marimea 1000 din cauza pretului acestora (de aproape 3x valoarea lansetei). Eu consider ca lanseta trebuie sa fie usor mai scumpa decat mulineta. Mulinetele Daiwa marimea 1000 usoare (gen Luvias) au preturi aberante, asta fiind motivul pt care nu le pot recomanda la o lanseta de 250 RON.Dan64 scrie:Symetre 500 FJ nu este potrivita.O omori dupa 1-2 sezoane(melc ,roata dintata) si e pacat de ea si de bani.chuby man scrie:Daca lungimea lansetei este 1.8m si greutatea in jur de 70g, atunci ai nevoie de o mulineta foarte usoara (165-175g).
Dat fiind faptul ca lanseta costa cca 250 RON cred ca Symetre 500FJ (daca o mai gasesti pe undeva;eu am mai gasit una anul acesta) ar fi o alegere potrivita sau Ryobi Slam 800. Ambele mulinete sunt incredibil de puternice pentru marimea (greutatea lor).
Fir intins!A nu se intelege ca Symetre 500 FJ nu este buna . Este o mulineta f.buna dar folosita corespunzator.Mai bine te orientezi spre maimea urmatoare 1000.In general marimile 500 sunt pt. alt tip de de pescuit UL.
Referitor la angrenajul mulinetei Symetre, daca acesta ar fi fost melc-roata melcata as fi fost superfericit (melc-roata melcata este cel mai puternic si fiabil angrenaj folosit la mulinetele cu tabur fix-vezi ABU-Garcia Suveran).
Pentru pescuit la copca iti recomand multa vodca si gheata rezistenta+ o simpla mulineta fara multiplicare, asemanatoare cu cele de fly, ar fi pacat sa expui la temperaturi extreme o mulineta cu angrenaj si pick-up.