recomandare material didactic spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

nicuB
junior
junior

recomandare material didactic spinning

Mesaj de nicuB » 15 Mar 2011, 11:56

salut pe toti pescarii,

sunt nou pe forum, sunt un incepator in ale spinning-ului, de obicei pescuiesc la crap dar cand am chef de miscare ies la spinning. mi-am cumparat o multime de voblere, plastice, etc. citeam pe undeva ca salmo thrill e bun la avat, hop si eu, cumparat salmo thrill, rapala RNR8 la stiuca, s.a.m.d.
problema e ca trebuie sa stiu si cum sa le folosesc. citesc de "walking the dog", jerking (cred ca am scris bine), etc si nu stiu cu ce se mananca. m-ar inceresa daca exista o carte sau un dvd care prezinta aceste stiluri de pescuit. sincer, nu am prins nici un peste cu Thrill sau RNR. in schimb am prins stiuca si avat cu o oscilanta luata cu 5 ron din piata. din cate am inteles, de la un pescar pe malul apei, thrill-ul nu-l "conduceam" cum trebuie prin apa, pozitia batului, mulinatul, erau gresite.
va rog daca se poate sa-mi recomandati ceva material didactic.

multumesc

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 15 Mar 2011, 12:11

Vezi daca gasesti pe la cineva ghidul asta :

http://www.aventurilapescuit.ro/articol ... pitor.html
www.pentrupescuit.ro

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 15 Mar 2011, 14:36

nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 15 Mar 2011, 15:47

imi arata cum sa tin batul pt fiecare stil in parte, cum sa conduc momeala?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 15 Mar 2011, 15:49

In nici un caz nu e pentru incepatori cartea, am avut-o si eu si am dat-o... :wink:
E scrisa prea academic, mai rau te incurci daca nu esti familiarizat cu unele tehnici sau chiar...cuvinte :)

nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 15 Mar 2011, 17:53

sorinB scrie:
In nici un caz nu e pentru incepatori cartea, am avut-o si eu si am dat-o... :wink:
E scrisa prea academic, mai rau te incurci daca nu esti familiarizat cu unele tehnici sau chiar...cuvinte :)
pe mine ma intereseaza ceva de genul:
tehnica "walking the dog" - batul la 45 grade, voblerul se conduce cu smucituri scurte.............., adica vreau sa stiu cum sa folosesc voblerele ca sa lucreze corect. dupa ce imi insusesc toate tehnicile incep sa testez care vobler da randament cu tehnica x care cu y, macar aproximativ, nu cred ca exista ceva batut in cuie.
in momentul de fata arunc voblerul in apa si il misc cum cred eu de cuviinta. daca prind ceva cu el bine, daca nu, nu :) . problema e ca m-a luat valul si am dat o caruta de bani pe voblere si cu marea majoritate nu am prins nimic.

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 15 Mar 2011, 18:22

nicuB scrie:
sorinB scrie:
pe mine ma intereseaza ceva de genul:
tehnica "walking the dog" - batul la 45 grade, voblerul se conduce cu smucituri scurte.............., adica vreau sa stiu cum sa folosesc voblerele ca sa lucreze corect. dupa ce imi insusesc toate tehnicile incep sa testez care vobler da randament cu tehnica x care cu y, macar aproximativ, nu cred ca exista ceva batut in cuie.
in momentul de fata arunc voblerul in apa si il misc cum cred eu de cuviinta. daca prind ceva cu el bine, daca nu, nu :) . problema e ca m-a luat valul si am dat o caruta de bani pe voblere si cu marea majoritate nu am prins nimic.
orisicum tot cu al zecelea vobler prinzi peste restul sunt asa pt tine ca sa arate trusa beton cat despre carte nu o rata si citeste-o , recitesteo caci e super, chiar daca nu prea intelegi la inceput mai inveti .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Mar 2011, 18:29

sorinB scrie:
cui i-ai dat-o ca vreau s-o citesc si eu :D :?:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 15 Mar 2011, 18:33

kingofbeasts scrie: cui i-ai dat-o ca vreau s-o citesc si eu :D :?:
E in Iasi... :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Mar 2011, 18:34

cat despre tehnici cel mai simplu e pe youtube. :wink: