Recomandare lanseta spining
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Recomandare lanseta spining
Am crezut ca e evident ... Bass , Tica . '' Sea bass ''in engleza sau ''Spigola'' in italiana. Tu ce spui ? 

-
- veteran
Pachet scrie:Buna am nevoie de experienta celor de pe forum in urmatoarea privinta :vreau sa mi achizitionez o lanseta pentru pescuit in mare cu jiguri sau momeala vie capabila sa suporte o montura de pana in 90 grame . Sa aibe actiune de varf dar sa nu fie prea rigida sa nu pierd momeala vie ( pestisori si viermi marini ) la lansare . De preferinta cat mai lunga ,peste3,5metri si usoara pentru ca e pescuit activ si stau cu lanseta in mana mai tot timpul .Bugetul e de 200 euro . Multumesc .
He,he...tu de prinzi seabass asa

Tica fiecare loc e cu tainele lui. Asa dau localnicii ( si asa am dat si eu anul trecut cu mare succes ) cand doresc sa pescuiasca pe fund ... apa 15-25 metri adancime si curent super puternic . Intre ape sau spre suprafata pui un jig normal si il ridica curentul dar daca vrei sa controlezi tot fundul canalului trebuie sa aibe greutate . Am dat cu oarecare succez cu 2oz si 2,5 oz dar cand e apa scazuta ( maree ) nici 3oz (90 grame ) nu sunt deajuns in 100% din situatii . Chestia e ca atunci se prinde cel mai bine si e logic sa fie asa : acelasi numar de pesti ... apa mai putina . Oricum nu cred ca experienta ta cu pescuitul bass ului trece de genuchiul broastei
. Poate la plasa din barca ... Si nici nu suntem la pescuit stationar , Tica .Acolo stii ca itit ascult sfaturile .
Daca stii o metoda mai buna sunt numai ochi si urechi !