Tocmai mi-am luat o mulineta noua daiwa sol baitcast si nu stiu ce fir sa pun pe ea.
Merg mai mult la pescuit urban sau semi urban la 15, 20km de oras. In zona este stiuca, avat, clean, salau si biban. Cel mai mult am dat de clean pana acum (e adevarat si ca m-am jucat mai mult cu batul de musca).
Pana acum, la spin, mergeam cu 2 tamburi la mine, unul cu nailon si unul cu fir impletit.
Acum am o jucarie noua si nu stiu ce sa pun pe ea.
Ce recomandati? nailon, fluorocarbon, fir impletit super PE, dyneema sau spectra?
Si ce peste sa caut mai mult prin jurul Timisorii (bega, timis, canale, piscicole)?
recomandare fir
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cochetez cu idea de a folosi fluorocarbon. Lanseta de cast pe care o am in prezent e cam rigida, facuta special pt. jig, nu e par ca e facuta pt. greutati mici, dar e rigida.
Daca pun fluorocarbon pe mulineta poate pot sa o folosesc si la voblere, firul avand ceva elasticitate in plus fata de cel impletit.
Ma gandesc la o struto-camila: jig + vobler .... lansta senzitiva si rigida + fluorocarbon (mai elastic decat cel impletit dar mai pastreaza ceva din senzitivitate, nu e ca mono).
Ce ziceti, merge? sau mai bine raman pe fir impletit si dau doar la jiguri?
Daca pun fluorocarbon pe mulineta poate pot sa o folosesc si la voblere, firul avand ceva elasticitate in plus fata de cel impletit.
Ma gandesc la o struto-camila: jig + vobler .... lansta senzitiva si rigida + fluorocarbon (mai elastic decat cel impletit dar mai pastreaza ceva din senzitivitate, nu e ca mono).
Ce ziceti, merge? sau mai bine raman pe fir impletit si dau doar la jiguri?