recomandare fir

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

recomandare fir

Mesaj de Daniel_ » 07 Noi 2011, 16:46

Tocmai mi-am luat o mulineta noua daiwa sol baitcast si nu stiu ce fir sa pun pe ea.

Merg mai mult la pescuit urban sau semi urban la 15, 20km de oras. In zona este stiuca, avat, clean, salau si biban. Cel mai mult am dat de clean pana acum (e adevarat si ca m-am jucat mai mult cu batul de musca).

Pana acum, la spin, mergeam cu 2 tamburi la mine, unul cu nailon si unul cu fir impletit.

Acum am o jucarie noua si nu stiu ce sa pun pe ea.

Ce recomandati? nailon, fluorocarbon, fir impletit super PE, dyneema sau spectra?

Si ce peste sa caut mai mult prin jurul Timisorii (bega, timis, canale, piscicole)?

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 07 Noi 2011, 17:50

Pana te obisnuiesti,pune un mono mai ieftin,sa nu-ti para rau daca o sa bagi foarfeca in el cand (daca) o sa faci peruci! :D
Until next time....Tight Lines!

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 07 Noi 2011, 18:00

Nu e prima mea experienta cu mulinetele de baitcast, de vre-o 2 ani am o mulineta banax zest cu care ma mai joc.

Acum mi-am luat una cu care sper sa pot arunca si naluci sub 14g.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 07 Noi 2011, 18:10

Cu Sol-ul ai sa arunci cu siguranta naluci sub 14 gr :D Daca dai mai mult la salau e cam obligatoriu fir textil,in rest pentru stiuca,avat merge si monofilament,acum tu sti ce preferinte ai si la ce pescuiesti mai mult!
Until next time....Tight Lines!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Noi 2011, 18:19

Eu pe mulinetele de cast am pe toate momentan fir textil. Inclusiv pe SOL si si Alphas care e sora SOL-ului, varianata JDM. Da acum depinde si ce vrei sa cauti cu ea si cu ce lanseta o imperechezi. Oricum nu exista comparatie intre SOL si banax :lol: :lol: O sa dai lejer si cu 6-7 grame cu SOL-ul.
Imagine

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 08 Noi 2011, 13:31

Cochetez cu idea de a folosi fluorocarbon. Lanseta de cast pe care o am in prezent e cam rigida, facuta special pt. jig, nu e par ca e facuta pt. greutati mici, dar e rigida.

Daca pun fluorocarbon pe mulineta poate pot sa o folosesc si la voblere, firul avand ceva elasticitate in plus fata de cel impletit.

Ma gandesc la o struto-camila: jig + vobler .... lansta senzitiva si rigida + fluorocarbon (mai elastic decat cel impletit dar mai pastreaza ceva din senzitivitate, nu e ca mono).

Ce ziceti, merge? sau mai bine raman pe fir impletit si dau doar la jiguri?

Scrie răspuns