recomandare bat spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: recomandare bat spinning
ce inaltime ai? si cu ce fel de naluci intentionezi sa pescuiesti?
1,65 Inaltime.Sunt un incepator al pescuitului la spinning,eu ma gandeam sa folosesc gume,voblere si linguri sa nu depaseasca 20 de grame.
Calmar Marius
-
- senior
Ceva din gama 10-30gr. merge f. bine pt. stiuca. Daca vrei de pe la 5 gr...astea nu prea urca peste 21 limita maxima, desi suporta mai mult, insa nu trebuie fortata. Deci daca vrei si pt. naluci usoare si mai grele ti-ar cam trebui doua. Daca te apuci serios de spinning renunta la ideea de a achizitiona un bat "bun la toate" ca nu merge. In bugetul tau se gasesc lansete destul de bune sa poti cumpara doua, de puteri diferite. Vezi de pilda lansetele din gama "Bokor". Cea de 7-25gr. s-ar incadra totusi in preferintele tale, merge si la jig si la reactive, poti arunca fara probleme naluci si mai grele, insa pt. echilibrare iti trebuie o mulineta la vre-o 250-300 gr., ceea ce nu e o tragedie pt. ca batul bine echilibrat in mana pare mai usor decat unul ca o pana dar care pica in nas sau pe cotor.
Ar fi ok 10-30 de grame.Am sa ma uit si in magazin sa pun mana pe ele sa vad cum sunt.
Nu vreau sa ma apun de sinning serios.Dar cand vreau sa pescuiesc vreau sa dau cu ansamblu cat de cat bunicel.La mulineta raman daiwa procaster de 3000.
Nu vreau sa ma apun de sinning serios.Dar cand vreau sa pescuiesc vreau sa dau cu ansamblu cat de cat bunicel.La mulineta raman daiwa procaster de 3000.
Calmar Marius
mai zic si eu una.... e bine ca te-ai hotarat la lungime, iar majoritatea nalucilor le gasesti in plaja 10-30 gr. ti-au zis bine toti colegii, doar vreau sa adaug ca poti lua ceva de 7-25 / 7-28gr. daca iti cumperi o lanseta europeana nu vei putea arunca la puterea ei maxima, in general o lanseta 10-30 se opreste pe la 25, dup-aia naluca se simte greu in varf si fortezi batul. daca iei ceva american, in general ei respecta puterile chiar te poti duce putin peste . majoritatea voblerelor si lingurilor au intre 10 si 25 grame. gumele, iar au intre 5 si 15 grame fara jig. la gume e mai simplu sa potrivesti greutatea din jig.
ca si remarca, stiuca ataca de obicei langa mal, insa daca dai pe o balta micuta, e bine sa ai un lanseu lung, atat pentru finetze cat si ca sa poti pescui pana la malul celalalt, sau in laterale. ti-ar trebui o lanseta fast cat de cat blanda pe varf, progresiva. in felul asta ai putea pescui si la gume si la voblere. ar fi bine sa incepi cu gumele, sunt mai ieftine si in stiuatia unor lanseuri ratate nu o sa-ti para rau dupa ele. in plus le poti pescui in toata masa apei si te obisnuiesti. depinde si unde pescuiesti. daca e pe curgator, iti trebuie o lanseta mai rigida, sa nu se indoaie varful la forta apei, daca e balta poti lua ceva usor permisiv pe varf, daca dai pe balti foarte pescuite, unde pestele e marait, iti trebuie ceva fast, sa poti sa intepi repede, daca baltile nu-s foarte pescuite o sa atace decisiv indiferent ce ansamblu ai si se autointeapa, sunt multe derivate. eu unul de obicei iau al 2lea bat la mine doar ca rezerva, inrest nu ma simt foarte bine sa pescuiesc 2 bete in acelasi timp....
2.40 / 7-28gr, poti cauta un bat de la daiwa/cormoran, in general au blankuri ok si universale... sigur colegii iti pot recomanda mai multe. ideea e sa ai toate datele problemei.. unde pescuiesti, cu ce naluci, etc
ca si remarca, stiuca ataca de obicei langa mal, insa daca dai pe o balta micuta, e bine sa ai un lanseu lung, atat pentru finetze cat si ca sa poti pescui pana la malul celalalt, sau in laterale. ti-ar trebui o lanseta fast cat de cat blanda pe varf, progresiva. in felul asta ai putea pescui si la gume si la voblere. ar fi bine sa incepi cu gumele, sunt mai ieftine si in stiuatia unor lanseuri ratate nu o sa-ti para rau dupa ele. in plus le poti pescui in toata masa apei si te obisnuiesti. depinde si unde pescuiesti. daca e pe curgator, iti trebuie o lanseta mai rigida, sa nu se indoaie varful la forta apei, daca e balta poti lua ceva usor permisiv pe varf, daca dai pe balti foarte pescuite, unde pestele e marait, iti trebuie ceva fast, sa poti sa intepi repede, daca baltile nu-s foarte pescuite o sa atace decisiv indiferent ce ansamblu ai si se autointeapa, sunt multe derivate. eu unul de obicei iau al 2lea bat la mine doar ca rezerva, inrest nu ma simt foarte bine sa pescuiesc 2 bete in acelasi timp....
2.40 / 7-28gr, poti cauta un bat de la daiwa/cormoran, in general au blankuri ok si universale... sigur colegii iti pot recomanda mai multe. ideea e sa ai toate datele problemei.. unde pescuiesti, cu ce naluci, etc
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Gata Valeriu la-i terminat de cap. Daca nu se lasa de pe acum chiar va fi pescar.
. Marius ce zice Valeriu este adevarat dar daca un bat nu se incadreaza in toate detaliile nu inseamna ca vei da gres. Pt inceput ia-ti un bat cu cotorul scurt pt ca esti scund si sa nu depaseasca 2.40 cm ca te vei uita la el ca la prajina de scuturat dudu. Ia-ti deja batul ca te incurci in detalii. Detaliile sus mentionate de noi toti sunt bune,
problema e sa nu te panichezi si sa incerci sa le iei pe rand si sa incerci sa le intelegi. Ti ar prinde bine cateva partide de pescuit apoi iti va fi mult mai usor sa alegi ce-ti trebuie. Poate gasesti pe aici un coleg care sa te scoata pe mal.

problema e sa nu te panichezi si sa incerci sa le iei pe rand si sa incerci sa le intelegi. Ti ar prinde bine cateva partide de pescuit apoi iti va fi mult mai usor sa alegi ce-ti trebuie. Poate gasesti pe aici un coleg care sa te scoata pe mal.
Va multumesc la toti pentru ajutor.Si pentru recomandari.
Mai bn ma documentez caut citesc.Asa sa pot lua pentru ce am nevoie.Mai bn intreb decat sa fac greseli.
Ca mulineta raman pe Daiwa procaster de 3000.
Ca bat mai caut putin.
Eu o sa il folosesc mai mult pe apa curgatoare cu debit mediu si mai rar pe balti.
Mai bn ma documentez caut citesc.Asa sa pot lua pentru ce am nevoie.Mai bn intreb decat sa fac greseli.
Ca mulineta raman pe Daiwa procaster de 3000.
Ca bat mai caut putin.
Eu o sa il folosesc mai mult pe apa curgatoare cu debit mediu si mai rar pe balti.
Calmar Marius
De pescuit nu ma las sigur.
De anu trecut am inceput si pescuitul la feeder.
Am zis ca de inceput sa pescuiesc cu accesorii mai ieftine.
Sa vad cum ma descurc.Si dupa aproape un an de pescuit am vazut cum se comporta batul mulineta si de ce accesorii am nevoie.
Si am inceput din iarna sa imi schimb tot arsenalul.
Mai am de laut cate ceva si ma gandeam sa incep si cu pescuitul la spinning.
Mai toata iarna numa pe forumuri am fost .Am tot citit mam documentat am cautat.
Sa pot alege de ce am nevoie.
De anu trecut am inceput si pescuitul la feeder.
Am zis ca de inceput sa pescuiesc cu accesorii mai ieftine.
Sa vad cum ma descurc.Si dupa aproape un an de pescuit am vazut cum se comporta batul mulineta si de ce accesorii am nevoie.
Si am inceput din iarna sa imi schimb tot arsenalul.
Mai am de laut cate ceva si ma gandeam sa incep si cu pescuitul la spinning.
Mai toata iarna numa pe forumuri am fost .Am tot citit mam documentat am cautat.
Sa pot alege de ce am nevoie.
Calmar Marius
Nu iti bate prea mult capu , chiar daca o sa alegi perfect acum .... dupa cateva luni de pescuit , o sa vezi ca perfectul nu mai e bun si
o sa vrei altceva , dute pe ceva ieftin, second .
o sa vrei altceva , dute pe ceva ieftin, second .
-
- senior
Bine zice Buzias. Cu siguranta n-o sa nimeresti batul perfect de la inceput. Cu mulineta te-ai orientat bine. Eu sunt incantat de Procasterul din seria A si daca-i dai din cand in cand si un ulei bun n-ai ce sa-i reprosezi. Daca te-ai decis pe mulineta, pai pune-o la magazin pe diverse bete si vezi de care se lipeste cel mai bine la greutatea ei, iar intregul combo sa vina cat mai bine pe mana ta, sa-l simti ca o prelungire fireasca a bratului. Si ala e.