Rapitori pe ape de munte !!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Rapitori pe ape de munte !!
Salut! Peste cateva zile plec la munte in zona Bicaz -Durau . Problema este ca nu cunosc zona si vreau sa pescuiesc pe apele de pe acolo.
Asa ca cine cunoaste zona il rog ,cateva sfaturi , unde s-ar putea pescui si in ce conditii ,pe ce ape si la specii va rog !!
Asa ca cine cunoaste zona il rog ,cateva sfaturi , unde s-ar putea pescui si in ce conditii ,pe ce ape si la specii va rog !!
am fost deseori pe acolo, ca si turist...pe bicaz numai cu barca, este mult pastrav mic. ii hraneam cu paine, fierbea apa de ei. deci trebuie sa aiba si parinti, bunici,etc...
la durau nu am vazut vreo apa.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Fratioare, cum puii mei sa hranesti pastravii cu paine? Poate erau crapi, carasi sau altceva pasnic. Pastravii sunt carnivori, rar mai apuca cate o alga, accidental. Deci exclus painea!Michael scrie:am fost deseori pe acolo, ca si turist...pe bicaz numai cu barca, este mult pastrav mic. ii hraneam cu paine, fierbea apa de ei. deci trebuie sa aiba si parinti, bunici,etc...
Durau...nu am fost dar am auzit ca exista un parau (acela unde e cascada Duruitoarea) care are ceva pastrav, dar nu prea mare. Daca nu prinzi in lac incearca si pe acel parau. Pune ca momeala rama rosie cu 2 viermusi in cap (carcalete), sau daca e apa limpede si scazuta o lacusta verde pe ac 12. Fir intins!
- iulian_bud
- utilizator constant
- MARIUS POPA
- veteran
1- daca ii este foame mininca si" verde de paris" -in crescatorii le da numai furaje si cresc, mari si frumosi,si, cu gust de gaina!!!!!
2- s-a am eu de cite un cent citi dau la naturale(mai toti localnici).In majoritatea apelor de munte 80% dintre pescari au o lanseta adaptabila ,restul sunt impatimiti de fly si spinn .
3-cred ca (parerea mea ) daca s-ar retine ca numar si talie ,nu ar fi o nenorocire sa dai la naturale ,insa ,se retin multi si chiar( fatati azi noapte)
4- poate ar trebui: (ca peste tot, inasprita legislatia).
2- s-a am eu de cite un cent citi dau la naturale(mai toti localnici).In majoritatea apelor de munte 80% dintre pescari au o lanseta adaptabila ,restul sunt impatimiti de fly si spinn .
3-cred ca (parerea mea ) daca s-ar retine ca numar si talie ,nu ar fi o nenorocire sa dai la naturale ,insa ,se retin multi si chiar( fatati azi noapte)
fratioare, ma delectam pe o terasa ce se intinde pe un ponton asezat chiar pe lacul bicaz si acolo asta era distractia locala, se hraneau pastravii cu firmituri de paine.Fario_nebunu scrie: Fratioare, cum puii mei sa hranesti pastravii cu paine? Poate erau crapi, carasi sau altceva pasnic. Pastravii sunt carnivori, rar mai apuca cate o alga, accidental. Deci exclus painea!
si chiar le placea, erau obisnuiti cu asta.
nu am pescuit acolo...daca pescuiam nu dadeam nici cu paine ,nici cu rama.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Michael, te cred dar mi se pare uimitor sa manace pastravul paine! Furajele acelea oncentrate sunt facute din carne de cal, vita, peste etc. Cu adaosuri de faina, porumb etc. Dar....paine? Nu dadeai zici nici cu rama nici cu paine? OK, atunci cu scorobete ca e hrana de la el din apa. Mai bine decat la gogoli de paine ca doar e pastrav nu caras!Michael scrie:fratioare, ma delectam pe o terasa ce se intinde pe un ponton asezat chiar pe lacul bicaz si acolo asta era distractia locala, se hraneau pastravii cu firmituri de paine.Fario_nebunu scrie: Fratioare, cum puii mei sa hranesti pastravii cu paine? Poate erau crapi, carasi sau altceva pasnic. Pastravii sunt carnivori, rar mai apuca cate o alga, accidental. Deci exclus painea!
si chiar le placea, erau obisnuiti cu asta.
nu am pescuit acolo...daca pescuiam nu dadeam nici cu paine ,nici cu rama.

-
- veteran
Didel, in fine vad si eu un pescar cu bun simt , care nu e fanatic si accepta ideea ca se poate pescui pastrav si cu momeli naturale dar cu respactarea taliei minime si a numaruli maxim de capturi! Asa zic si eu! In rest, muscarii dau vina pe disparitia pastravului pe ramari in loc sa se uite la braconierii cu curent, popuare, despadurire etc.DidelPro scrie:1- daca ii este foame mininca si" verde de paris" -in crescatorii le da numai furaje si cresc, mari si frumosi,si, cu gust de gaina!!!!!
Fario, cati ramari cunosti, care se multumesc sa mearga acasa cu 5 pastravi (parca asta e limita ?!) ?... si aia toti peste 20 ?Fario_nebunu scrie:... In rest, muscarii dau vina pe disparitia pastravului pe ramari in loc sa se uite la braconierii cu curent, popuare, despadurire etc.
Poate doar aia care nu sunt in stare sa-i prinda... ori,... ai dreptate, aia nu sunt un pericol

ramarii sunt un fel de "Ramaru" ai apelor noastre...

tu, sa fii un Robespierre,... ai tolera asa ceva ?

plus ca,... majoritatea nu stiu "sa calce apa"...

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/