Rapitori din barca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Rapitori din barca

Mesaj de Gardos » 27 Iul 2015, 13:04

Mi s-a donat o barca. Si am sarbatorit cumparandu-mi un combo de baitcasting numa bun de scos dopul baltii (Skeet Reese W&McGill, Football Jig@Big Worm + Skeet Reese Victory 621 )
Pana sa ma aventurez cu pneumatica pe lac, am rupt o vasla. Podeaua e moale, nu pot sta in picioare. Am in cap doua chestii pe care trebuie sa le fac repede, insa ma gandesc sa le verific logica impreuna cu cei care au habar in ce m-am bagat :)
1.
Podina ma gandesc sa o fac din OSB lacuit anti-apa, pe fundul careia sa lipesc niste tevi de PVC, care sa se fixeze in striatiile chilei (striatiile alea arata ca 6 bucati de salam alaturate, lungi de 2 metri si ceva). Numai ca in cazul asta e musai sa imi iau si portbagaj pentru placa asta. Exista ceva care poate fi asamblat la locul faptei, ceva gen parchet?
2.
Vasla mi-a crapat de la piulita de plastic. Pare o idee ok sa o lipesc cu niste epoxy UHU - sau sa cumpar un set de vasle mai de doamne-ajuta?

Barca e un Intex Seahawk 4 in caz ca va intrebati ce ma chinuie in halul asta :)

P.S. Daca mai aveti si alte raspunsuri cheie la intrebari pe care nu le-am pus, nu va sfiiti. Nu am habar in ce m-am bagat, stiu doar ca-mi place de mor sa dau dupa stiuci din barca stand in picioare.

grey-wolf
veteran
veteran

Re: Rapitori din barca

Mesaj de grey-wolf » 27 Iul 2015, 19:21

1 renunta la osb si treci la tego antiderapant de 10 mm . nu e necesar pe tot fundul barcii .
2 in lipitura aia sta toata forta cind vaslesti . nu va tine . cumpara visle noi

Sfaturi si pareri mai gasesti destule aici http://www.rapitori.ro/forum/barca-seah ... %20seahawk
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 28 Iul 2015, 10:09

grey-wolf, multam! Am terminat de citit topicul si am aflat o groaza de tips&tricks. iti trimit un mesaj personal cu mailul meu, pentru schema suportului de motor. Diseara dau o fuga prin dedeman sa vad daca au tego. Am vazut ca vorbea cineva de tego pliabil? Tu spuneai ca ai pus doar pe o bucata din fundul barcii - eu ma gandeam sa fac un sablon si sa las 5 cm de spatiu intre lemn si barca...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 28 Iul 2015, 14:18

se lasa loc intre lateralele barcii pentru a scoate usor cand barca e umflata podeaua .

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 28 Iul 2015, 16:24

Am fost in dedeman si n-a auzit nimeni de tego pliabil. am stat in cumpana si am zis sa aman cumpararea. oricum, placa e uriasa, undeva la 2.5/1,5m si imi trebuie portbagaj deasupra. Aveti idee unde gasesc tego pliabil - sau trebuie sa ii pun eu balamale :lol1: sa il fac pilabil ?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Iul 2015, 19:10

Gardos scrie:Am fost in dedeman si n-a auzit nimeni de tego pliabil...
Intreaba de scandura pliabila. Poate fi din stejar pliabil, fag pliabil sau, mai usoara, din brad pliabil. Astia cresc in paduri pliante... :wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 28 Iul 2015, 20:51

omu e criminal =)) ai grija sa nu cazi din barca,poate se pliaza :))

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 28 Iul 2015, 21:22

e, va faceti ca nu intelegeti :headbash:
le-am aratat poza asta si i-am intrebat daca exista placi de tego sau ceva antiderapant care sa poata fi imbinate fie ca parchetul, fie asa:
http://www.ro.all.biz/img/ro/catalog/mo ... abila.jpeg
o sa imi iau o placa tego de 8 mm, o tai in 2, si ii pun tevi pvc de 20mm pe dedesubt pentru extra-rigidizare. tevilor le fac spigot, sa le tai si pe ele in doua, si scap de portbagaj pus pe masina...
trecem acum la aprofundare motorul electric. parca vad ca in curand ajung sa imi cumpar si barca :lol1:

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 29 Iul 2015, 10:00

Pai acolo ajungi, daca in loc de dop vei scoate duhul baltii :)))
Nu te complica prea mult la podina, e prea mare deranjul ;)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Iul 2015, 18:58

aia nu e barca de stat in picioare, mai bine de banii pt. tego iei o vesta de salvare, si o zic fara sa fiu rautacios, si sa eviti zilele cu vant mai taricel, te faci fleasca in ea.
e ok barca pt. pretul ei, dar trebuie sa fi foarte atent cu ea (fereasca sfantu sa-ti scape vreun salau sau bibi cu tepii pe balon :lol: ).
in concluzie, iti faci treaba cu ea, dar trebuie sa fi atent.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns