problema de selectie a salailor mari
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: problema de selectie a salailor mari
e urma de ancora, a fost tras la japca si a scapat. daca are si pe burta e foarte probabil ca animalul cu japca sa fi avut 2 ancore legate. un cormoran nu cred ca ataca un peste sarit de kilogram.
La care "parti" te referi? E jupuit de ancora, se vede din avion, cu sau fara ochelarii lui ponta !oby 1 scrie:japca nu face urme simetrice din doua parti
ori nu stiti sa cititi ori sunteti din psd
-
- senior
Exclus sa fie muscatura de salozaur. Dintii salaului sunt rotunzi in sectiune și nu ar sfâșia. Daca ar fi fost salau mare ar fi avut 2 gauri mari cu distanta intre canini cam cat ai zis, precum si alte julituri. Cu cat mai mare distanta cu atat mai mare catelul. Ps. Am prins cativa salai cu strapazani sau marle in stomac...bogdanpescarul scrie:Exclus sa fie urme de elice ca nu se circula cu barca,plase nu sunt,pentru japca e prea devreme si in plus avea urme identice si pe burta.
Cormoranii nu stiu ce fel de urme lasa.Eu raman la parerea mea ca e muscatura de salau.
Cormoranul nu avea cum sa-l sfartece in felul ala. Daca ar fi fost strans cu o forta capabila sa-i lase astfel de urme ar fi aparut in poza cu ochii bulbucati.costi scrie:la cum arata nu cred sa fie de la ancora, mult mai repede zic ca un cormoran e de vina
Asa ca ,bogdan, nu mai visa la salai gigantici in zona aia. Au sfarsit demult in ulei incins sau la cuptor.
-
- senior
Subiectul topicului era(nu pot sa spun "este"pentru ca nimeni nu l-a atins)cum selectam salaii mari.
Nu stiu daca-s chiar visuri,atata timp cat am prins salai de peste 5-6 kg in fiecare sezon,si toamna si primavara,iar recordul personal e de 8,6 kg.Si toti cei de peste 5 kile s-au intors vii si nevatamati inapoi in apa.tito scrie:Cormoranul nu avea cum sa-l sfartece in felul ala. Daca ar fi fost strans cu o forta capabila sa-i lase astfel de urme ar fi aparut in poza cu ochii bulbucati.costi scrie:la cum arata nu cred sa fie de la ancora, mult mai repede zic ca un cormoran e de vina
Asa ca ,bogdan, nu mai visa la salai gigantici in zona aia. Au sfarsit demult in ulei incins sau la cuptor.
- stefanflorin
- veteran
Dar ai observat ca pe masura ce imbatraneste dintii lui din fata sunt tot mai tociti? ca sa sfasie in halul ala trebuie sa fie ca niste lame, de genul celor de rechin ceea ce este exclus. Salai mari or fi in locurile unde dai, dar nu ei au provocat ranile alea, aia e clar. Zici ca ai prins salai mari, inseamna ca deja stii cum sa ii prinzi, iar de selectat nu stiu daca e posibil, e pur si simplu chestia de noroc si de ce ai in bataia jigului. Eventual poti incerca cu naluci mai mari ca sa scapi de strapi, dar si asa nu e lucru simplu.
Urasc atarnatorii!
Din pacate braconajul a atins cote de neimaginat, sunt din ce in ce mai rare capturile capitale. Acum cativa ani si pe Arges se prindeau pesti avand greutatile mentionate de tine, acum ne bucuram daca mai avem parte de cate un strapazan. Vei avea ocazia sa prinzi "salaii" care au cauzat acele rani, vei constata insa ca sunt diferiti...au 2 picioare si 2 maini in care tin lansetele,armate cu ancore grele cu ajutorul carora dau la japca. Te rog sa procedezi la fel cum ai facut-o cu salaii... aruncandu-i in apa.bogdanpescarul scrie:Subiectul topicului era(nu pot sa spun "este"pentru ca nimeni nu l-a atins)cum selectam salaii mari.Nu stiu daca-s chiar visuri,atata timp cat am prins salai de peste 5-6 kg in fiecare sezon,si toamna si primavara,iar recordul personal e de 8,6 kg.Si toti cei de peste 5 kile s-au intors vii si nevatamati inapoi in apa.tito scrie:Cormoranul nu avea cum sa-l sfartece in felul ala. Daca ar fi fost strans cu o forta capabila sa-i lase astfel de urme ar fi aparut in poza cu ochii bulbucati.costi scrie:la cum arata nu cred sa fie de la ancora, mult mai repede zic ca un cormoran e de vina
4,5 kile femela 13 mm intre caninii de pe maxilarul superior si 11 intre cei de pe maxilarul inferior, cam aceiasi distanta(si cam acelasi cap) intre canini la un mascul de cam 2 kile
alea is urme de mascul de +10 mai degraba decat de la o femela de +15
ps acu ceva ani am gasit clean la kil intrun pripon cu acelasi gen de urme si la vo luna s- a luat in zona femela aia de 12,8(bogdan o stie)
ca sa revenim eu cred ca cel putin in perioada asta trebe insistat cu gume mari(poate care imita rapitori) cu riscul de a bifa multe gherle
alea is urme de mascul de +10 mai degraba decat de la o femela de +15
ps acu ceva ani am gasit clean la kil intrun pripon cu acelasi gen de urme si la vo luna s- a luat in zona femela aia de 12,8(bogdan o stie)
ca sa revenim eu cred ca cel putin in perioada asta trebe insistat cu gume mari(poate care imita rapitori) cu riscul de a bifa multe gherle
Da un bass assasin alb cu coada verde oare o fi bun ?

Fotografia lui Bogdan nu arata corect si zgarietura de sub burta salaului iar din acest motiv toata lumea tinde sa spuna ca este urma de ancora. Nu este urma de grebla garantat. Si nici de cormoran.