pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
makszim daniel
- utilizator nou

salutare tuturor! sunt un pescar cu experienta=0 in pescuitul pe ape curgatoare si as dori sa spinnuiesc

pe somes,numarul betelor de spinning fiind egal cantitativ cu experienta,va cer ajutorul adresandu-va o intrebare,care e de fapt doua :ce sunt pragurile intr-o apa curgatoare,ca de citit de ele am citit aici dar nu-mi dau seama ce pot fi

,cum pot sa stiu ce actiune are o lanseta(fast, medium....)ca n-am vazut sa scrie pe ele,si de unde stiu ca o mulineta este pt. spinning(scrie pe ea sau pe cutie?).m- am gandit la o lanseta trabucco aprox. 5-20 gr. si la o mulineta okuma.va multumesc anticipat pt.raspunsuri si pt. eventualele mistouri.

fir incins!
-
Sir Caca
- utilizator constant

Pentru Somes, eu ti-as sugera mai degraba o lanseta medie 20-50 gr (doar daca nu cumva vizezi doar cleanul).
Pragurile sunt structuri subacvatice (schimabari bruste de adancime) care in general tin in perioada mai calda rapitorul. Pe Somes in zona asta gasesti foarte multe structuri formate pe bolovani sau trunchiuri de copac, datorita faptului ca la noi in judet fundul Somesului este preponderent nisipos.
Pe Somes, daca te intereseaza pragurile, deci fundul raului pregateste-te sa te desparti de multe naluci. Daca se mai raceste un pic apa, rapitorul va fi mai degraba pe urma bancurilor de obleti decat pe praguri.
Incearca la Canalul Berveni, are mai multa stiuca decat Somesul
si e mai usor de prins.
-
sotto
- junior

-
Pe unde-i canalul asta? Cum se poate ajunge acolo?
-
Sir Caca
- utilizator constant

sotto scrie:Pe unde-i canalul asta? Cum se poate ajunge acolo?
Din carei o iei spre granita cu Ungaria. Dar nu-i mare filozofie, intrebi pe oricine din Carei si iti spune pe unde sa o apuci.
-
makszim daniel
- utilizator nou

multumesc,sir caca pentru explicatie.m-am gandit la lanseta de 5-20 g.pt.ca sa fie buna la biban,clean,avat si salau,deci si pt.naluci mai mici si pt.mai mari.banuiesc ca ar fi mai bune 2 lansete separat,dar nu-mi permit finantele.la berveni am fost de cateva ori,dar numai marlite am prins la pestisor.as incerca somesul pt. avat si salau (sau somn la stationar)pentru ca inca n-am prins asa ceva.pana acum pestele de baza a fost carasul,si mai rar stiuca,insa navigand pe acest forum am descoperit ca e mai interesant pescuitul la rapitori.

.daca ai chef si timp sa mi dai niste sugestii in legatura cu lanseta sau cu niste locuri de salau ,somn pe somes in satmar le ascult cu placere

.imi cer scuze ca am deviat de la topic.fir incins tuturor!
-
Sir Caca
- utilizator constant

makszim daniel scrie:multumesc,sir caca pentru explicatie.m-am gandit la lanseta de 5-20 g.pt.ca sa fie buna la biban,clean,avat si salau,deci si pt.naluci mai mici si pt.mai mari.banuiesc ca ar fi mai bune 2 lansete separat,dar nu-mi permit finantele.la berveni am fost de cateva ori,dar numai marlite am prins la pestisor.as incerca somesul pt. avat si salau (sau somn la stationar)pentru ca inca n-am prins asa ceva.pana acum pestele de baza a fost carasul,si mai rar stiuca,insa navigand pe acest forum am descoperit ca e mai interesant pescuitul la rapitori.

.daca ai chef si timp sa mi dai niste sugestii in legatura cu lanseta sau cu niste locuri de salau ,somn pe somes in satmar le ascult cu placere

.imi cer scuze ca am deviat de la topic.fir incins tuturor!
Pentru Somes, ti-asa sugera un bat 20-50 daca mergi la salau. La viiturile din primavara cum a mancat malurile, a mai furat cate un rand doua de copaci. Salaul s-a cam aciuat pe copacii cazuti, dar sunt inca proaspeti si au crengute multe pe ei. La un bat de 5-20 de grame ai firul prea subtire pentru asa ceva. Intre Culci si valea vinului sunt o gramada de palcuri de copaci cazuti in apa, iat bustenii astia totdeauna tin rapitor.