Pot pestii receptiona undele sonarului?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tdum
veteran
veteran

Pot pestii receptiona undele sonarului?

Mesaj de tdum » 04 Oct 2016, 10:04

Va salut. Intrebarea mea este legata de pestii rapitori, despre care stim din teorie si din studiile de laborator ca pot detecta impulsurile bioelectrice generate de prada. Intrucat am prins de multe ori salai care aveau in stomac pe langa pestisori si materii de pe fundul apei cum ar fi frunze, bucati de crengute, etc. am concluzionat ca ele au fost inhalate odata cu prada care se ascundea sub ele. De aceea am renuntat sa mai folosesc sonarul la pescuitul salaului si m-am limitat la folosirea acestuia doar la pescuitul somnului la clonc. De aceea, va intreb daca aveti experiente si concluzii pe aceasta tema. Pot rapitorii, in special salaii sa receptioneze, eventual sa fie deranjati de undele electromagnetice ale sondei sonarului? Msy. Rew.

sosoktm
veteran
veteran

Re: Pot pestii receptiona undele sonarului?

Mesaj de sosoktm » 05 Oct 2016, 14:03

interesanta decizie privind pescuitul salaului, dar nu imi e clar pe ce o bazezi. In plus, orice search pe subiect iti va arata ca exista 2 tabere, fiecare cu argumentele ei. Deci...trollezi gratuit, e un topic tip benzina versus diesel ;)

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 05 Oct 2016, 14:30

Pt. sosoktm.
Salut. Am sa-ti spun pe ce imi bazez decizia de a nu mai folosi sonarul la pescuitul salaului. Un motiv este acela ca deja cunosc suficient de bine structurile albiilor unde pescuiesc si al doilea motiv este acela ca prind mai bine cand nu folosesc sonarul, fie ca sunt mai atent la ceea ce fac fie ca nu mai pierd timp urmarind sonarul, dar la sfarsitul zilei este un rezultat mai bun. Subiectivism, superstitie sau realitate... nu stiu... am zis sa ii mai intreb si pe altii cum este pt. ei. Zis si facut. Deci cum e? N-am inteles din raspunsul tau. Sa caut raspuns in alta parte? O.K. Incerc. Multumesc pt. sugestie. Rew.

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 05 Oct 2016, 15:08

Pai tocmai ti-ai raspuns singur.Este foarte bun sonarul cand pescuiesti pe locatii necunoscute.
Descoperi mai usor pragurile si structurile decat sa greblezi cu jigul.
Daca deja cunosti prea bine locatia si te pozitionezi corect pe locul de pescuit...ce rost mai are sonarul?!

romix
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de romix » 10 Oct 2016, 10:05

Sonarul emite unde ultra acustice care se obtin, intr-adevar, din impulsuri electrice. Campul electric este puternic atenuat de apa.Ne-am putea intreba daca pestii nu detecteaza, in sensul celor de mai sus, si motoarele electrice ale barcilor. :?

Scrie răspuns