pipait
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Merge pipait si la suprafata,nu numai la fundul apei.La noi se merge "la pipait" mai mult cu broscuta,la clean.Sau cu lacusta.Din auzite,ca eu nu practic.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Michael,
De-aia-i zice pipait, ca pipai fundul
apei cu obletele, obletele merge tarait pe fund si-i dai tu miscarile din varful batului (oricum se si roteste el ca o lingurita cjiar daca-l tragi drept) , eu pesuiam cu carlig si plumb mai usor pus direct pe fir la vreo 50 cm deasupra carligului, carligul se introduce prin gura obletelui si se scoate printr-o branhie, apoi se infige prin spatele obletelui dar trebuie in asa fel potrivit incit tija carligului sa mai inte cativa mm inapoi sub branhie ca obletele sa stea mai tzeapan si sa nu se rupa asa repede) E un pescuit productiv sa stii
De-aia-i zice pipait, ca pipai fundul

La stilul descris de Paul, pe la noi ii zice "biciuit" sau "pleazna". Nu am incercat niciodata desi stiu ca merge la clean.
La pipait nu pescuim cu carlig simplu ci cu triplu. Iar firul il tragem prin pestisor cu croseta pentru boilies.
La pipait nu pescuim cu carlig simplu ci cu triplu. Iar firul il tragem prin pestisor cu croseta pentru boilies.
Ultima oară modificat 27 Oct 2004, 15:05 de către razvan m., modificat 1 dată în total.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Tot de pe Dunare am preluat-o si eu ani buni in urma cand inca pescuiam mai mult la viu decat la plastice dar cand nu merge la plastice inca o mai folosesc, si doar pe Dunare, Pe Timis, Bega n-am incercat niciodata
A dat rezultate bune pe Dunare de cele mai multe ori mai ales ca e o combinatie intre stationar la viu si pescuitul de cautare la plastice, asa ca daca nu merge la una din astea, la pipait trebuie sa mearga
A dat rezultate bune pe Dunare de cele mai multe ori mai ales ca e o combinatie intre stationar la viu si pescuitul de cautare la plastice, asa ca daca nu merge la una din astea, la pipait trebuie sa mearga