Deoarece pescuiesc pe o balta cu foarte multe agataturi, sunt nevoit sa renunt la nalucile care imi erau cunoscute (oscilantele si plasticele moi montate pe jiguri clasice) si sunt nevoit sa apelez la monturi care includ carlige offset Ex: Texas, Carolina si Jiga rig.
1. Am folosit montura texas de cateva ori si desi s-a redus semnificativ numarul nalucilor pierdute, mi se pare ca nu este o montura eficienta deoarece in timpul recuperarii shadurile utilizate se rotesc pe toate partile si nu asigura o evolutie corespunzatoare (cand e cu burta in sus cand se rasuceste pe o parte si tot asa). Ca o solutie mi s-a recomandat utilizarea carligelor offset de dimensiuni mai mari sau lestate, pentru a stabiliza oarecum naluca in timpul evolutiei dar in cazul shadurilor gen Kopyto, dimensiunea carligului nu poate depasi jumatatea nalucii si nu pot aplica sfatul primit.
Vroiam sa stiu daca sunt persoane care reusesc sa asigure, la aceasta montura, o evolutie corespunzatoare a nalucii si cum procedati?
Ce naluci utilizati atunci cand apelati la o astfel de montura?
PS: stiu ca exista naluci speciale pentru carlige offset dar vreau sa stiu daca se poate folosi, in mod eficient, montura texas si cu naluci care nu au fost proiectate pentru o astfel de montura (exemplu: un shad caruia ii aplici o taietura pe burta pentru a se asigura o deplasare mai usoara a carligului in momentul atacului).
2. Referitor la montura Carolina as dori sa aflu ce naluci folositi? Mentionez ca sunt interesat ca naluca (float) sa evolueze la 30 - 40 cm fata de fundul apei. Am achizitionat naluci de la relax care sunt float, dar atunci cand le introduc pe carlige offset isi pierd flotabilitatea.
Cum asigurati evolutia nalucii la distanta de fundul apei?
Din pacate magazinele care comercializeaza produse de pescuit nu mentioneaza daca nalucile sunt float sau nu si mi-ar fi de ajutor cateva modele/denumiri de naluci ca sa merg la sigur.
Va multumesc,
Radu