pescuitul salaului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Iul 2004, 20:11

Am intilnit in limbajul multor pescari termenul de "calugar". Am inteles ca se refera la o constructie (de regula din beton), tubulara (de regula cu sectiune patrata), amplasata vertical, in apa, la citiva metri inaintea digului, pe vechea albie a piriului pe care s-a construit acumularea (in cea mai adinca zona a lacului) care serveste la reducerea nivelului apei si eventual la golirea totala a lacului. Cea mai mare parte a acestei constructii se afla sub apa.
Nu este acelasi lucru cu canalul de fuga.

Cele de mai sus se refera la amenajari destul de mari. Pe amenajari mici (acelea fara canal de fuga), undeva linga dig, se poate vedea (mai bine zis banui, pentru ca este tot sub apa) un tub de beton, acoperit cu doua dale (montate inclinat deasupra) si care arata ca un acoperis cu o sectiune triunghiulara libera - aceasta (acoperisul) fiind singura parte vizibila. Cu putina imaginatie puteti asemana acest acoperis cu gluga unui calugar.

Fir Intins!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Iul 2004, 20:23

eugene, eu cred ca tu numai te faci ca nu intelegi
ti-a explicat omul foarte clar ca este vorba despre dispozitivul care lasa apa sa curga ( sau nu ) dintr-o balta in alta, prin dig

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iul 2004, 05:36

Acum chiar m-am luminat. Multumesc Ioan S. Sigur constructii din acestea am vazut in Iasi. Exemplu: Ciric, lacul din Gradina Botanica... astea imi vin in minte acum...

Fir intins!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 14 Iul 2004, 08:18

Vad ca de la pescuitul salaului de pe mal sa ajuns la explicatia cuvantului calugar. Ce vrea omu sa stie si ce i se explica.....Si eu fac facultatea in Iasi deci amandoi am fost la Ciric etc...La Solesti(jud. Vaslui) a dat cineva la salau de pe mal??Apropo am auzit ca si la Ciric e salau????Dar taxa ....auuuu.....
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

paul
Moderator
Moderator

Re: re

Mesaj de paul » 14 Iul 2004, 08:47

ionutz_gr scrie:Apropo am auzit ca si la Ciric e salau????Dar taxa ....auuuu.....
Da, am auzit si eu ca este, dar pentru 300.000 lei pe zi, nu se merita, chiar nu se merita. Mai degraba, daca ai permis, mergi pe Prut intr-o sambata sau duminica (ai autobuz care la 5 dimineata ajunge acolo. pret; 30.000), tot ai ce vedea mai multe, daca nu prinzi... Macar te va incanta atacurile rapitorului :)

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 14 Iul 2004, 09:15

mda asa zic si eu....La Prut tre sa ai cu cine sa te duci etc....Eu inca nu am reusit....Totusi spre bucuria mea am fost de cateva ori pe Bahlui si am prins caras, ciortan, biban...fumos de tot...mai alles ca e gratis ....de la 4 seara pana la 8 prindeam cam 4 kg de caras ..da mare de la palma in sus...o sindgura data ma prins un ciortan de 300-400 grame....abia astept sa inceapa iar anu...
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

paul
Moderator
Moderator

Re: re

Mesaj de paul » 14 Iul 2004, 09:26

ionutz_gr scrie: am fost de cateva ori pe Bahlui si am prins caras, ciortan, biban...fumos de tot...
Serios? N-am fost niciodata pe bahlui la pescuit, cel putin nu in zona orasului. Am fost odata , mai demult in amonte cu cativa zeci de Km.
Mai degraba mergi pe Jijia... se prinde , uneori rosioara si biban frumosi. Siiii... nu se compara in privinta resurselor ecologice... :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Iul 2004, 09:29

danr scrie:eugene, eu cred ca tu numai te faci ca nu intelegi
tu nu plecasei la mare? o sa devii dependent de internet cu forumul asta, lolz. distractie placuta!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 14 Iul 2004, 09:35

da ma da vezi Bahluiu e la 2 min de camin.....Jijia nush nde este????cum ajung???

ionutz_gr
senior
senior

:)

Mesaj de ionutz_gr » 14 Iul 2004, 09:39

Ce resurse ecologice ma???Mie mi se pare raul destul de curat cu exceptia anvelopelor.....(parca pestii au service auto) :D ....sa stii ca nu am vazut nici un plutitor...:) cateodata apa e chiar prea limpede pt pescuit asa ca.....nush de ce voi iesenii avet o parere asa rea despre acest rau....am vazut eu si mai rele credema....Daca apa nu era destul de curata nu cred ca mai salasluia obletele prin zona (se stie ca prefera apa curata) la fel si cleanu...Acetia sunt pentru mine indicii de curatene ai apei....

Scrie răspuns