pescuitul pe ape tulburi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

pescuitul pe ape tulburi

Mesaj de @ndrey » 14 Aug 2007, 18:40

stie careva dak se poate pescui la artificiale si pe ape tulburi?si dak se poate pescui cu ce ?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Aug 2007, 18:46

normal ca se poate pescui, cel mai bun de prins pese e mreana la cascaval si lipitori, acu io nu ma pricep ca nu am dat niciodata dupa mreana, in rest, o apa mai surie aduce avantaje in lupta cu avatu in suprafata....de cautat altceva pe apa cacacioasa nam incercat, directia balta = stuk daca se intampla dastea :lol:

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 14 Aug 2007, 18:56

Am pescuit la avat pe Siret si am avut ceva rezultate. Dar n-am pescuit cu voblere ......a. Am prins de prins. Cand este apa tulbure ai un mare avantaj. Dupa ce ai localizat avatii te poti apropia cu usurinta de ei. Ca vobler preferat pe apa tulbure : salmo hornet culoare YD (ciudata culoare de avat:)) dar o percepe bine pe tulbureala. Ca rotative aveam un mikado de 4 care emitea niste vibratii irezistibile... sincer pe Siret ma bucur cand vad apa tulbure ca is foarte pretentiosi in rest.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: pescuitul pe ape tulburi

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Aug 2007, 19:11

@ndrey scrie:stie careva dak se poate pescui la artificiale si pe ape tulburi?si dak se poate pescui cu ce ?
taticu'...la cum e Oltu' acuma, adica noroi, nu tulbure, du-te tu si dai la artificiale si dupa aia spune-mi si mie... :D sau intreaba-l pe pilula ca el a prins un avat frumos pe apa tulbure, dar nu noroi, atentie :D

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Re: pescuitul pe ape tulburi

Mesaj de @ndrey » 15 Aug 2007, 05:48

andrei-ovidiu scrie:
@ndrey scrie:stie careva dak se poate pescui la artificiale si pe ape tulburi?si dak se poate pescui cu ce ?
taticu'...la cum e Oltu' acuma, adica noroi, nu tulbure, du-te tu si dai la artificiale si dupa aia spune-mi si mie... :D sau intreaba-l pe pilula ca el a prins un avat frumos pe apa tulbure, dar nu noroi, atentie :D
nea ovidiu dak ai fost pe malul oltului de curand ai fi vazut k nu e "noroi"cum zici tu si e mai limpede pe zi ce trece
acum nu zic k e limpede sa se vada fundu:D dar se vede k se decanteaza

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 15 Aug 2007, 08:41

Am si eu o curiozitate: ce inseamna pentru voi apa tulbure ?
Sa zicem ca ai naluca in apa. De la citi cm nu o mai vezi ?

Si daca tot am pus intrebarea aia, sa o pun si pe cealalta: cam care ar fi vizibilitatea optima pentru un pescuit la naluci ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 15 Aug 2007, 12:00

Salut Teodor
Intr-adevar apa tulbure ptr mine inseamna vizibilitate 0....adik abea daca vezi firul de iarba pe marginea apei care e la 3 cm sub apa.....cam asa s-a prezentat Oltul mai acu vreo 3 zile.Dar am prins clean la vobler in conditii in care vizibilitatea in apa ptr ochiul uman era de maxim 10 cm.Nu multi cleni ...dar maricei(sariti de 700 gr....pina in kil juma).Iar am avut surprize cu salai prinsi pe o apa identica.....si avat am prins dar ceva mai rar pe asemenea apa in care vizibilitatea este de o palma maxim.Si iarasi cred eu ca somnul nu refuza o naluca.......
Pilly

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 15 Aug 2007, 12:11

TEODOR pt mine apa tulbure =vizibilitate mai mica de 2 cm
si intrebarea ta o pun si eu: care ar trebui sa fie vizibilitatea sa poti pescui cu naluci?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Aug 2007, 13:49

Pentru mine apa tulbure ii de la 1, 752 cm . Intodeauna masor cu rigla inainte de a pescui he!he!

Fir Intins!!!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 15 Aug 2007, 14:17

@ndrey scrie:TEODOR pt mine apa tulbure =vizibilitate mai mica de 2 cm
si intrebarea ta o pun si eu: care ar trebui sa fie vizibilitatea sa poti pescui cu naluci?
pestii rapitori se orienteaza si dupa vibratii, nu e vorba numai de vizibilitate. In concluzie se pot folosii naluci si pe ape tulburi sau foarte tulburi.
TEAM ATOM

Scrie răspuns