Pescuitul la salau
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Foarte adevarat elias, pescuitul cu pluta la salau este una din cele mai frumoase metode. Eu am folosit-o si la Dunare in locurile in care intorcea curentul sau cu anafoare stabile si fund relativ drept(platouri) dar foloseam o montura putin modificata. Intotdeauna am folosit in astfel de situatii o lanseta de crap de 3,6m/2,5 lbs (de preferat una mai usurica si mai lunga). Montura in sine era simpla, la capatul firului principal montam un plumb de 25-35 gr si la aproximativ 30-50 cm deasupra plumbului aveam un distantier din acela de sarma in T de care legam un carlig cu un forfac de aprx 30cm (sa permita o miscare cat mai ampla a "baboiului") si o pluta culisanta care o reglam in functie de adancime cu un nod opritor legat deasupra acesteia.
si de acolo asteptam trasatura care de multe ori te facea sa stai cu lanseta si 10 min in mana pana sa intepi. E fantastica senzatia aia cand stii ca e peste acolo si nu poti sa ii dai teapa.

Cu pescuitul la jig e alta mancare de peste. Principala problema sunt lansetele pe care le vei schimba mult si bine pana vei ajunge la un "minim" de performanta ( senzitivitate, calitate, greutate). Eu in momentul de fata pt jigging folosesc un Berkley Pulse 15-50 si un Centurion Double Tip( are doua varfuri cu actiuni diferite 30-60/20-40) si relativ ieftina 130-140 lei dar mi-a placut atat de mult ca am schimbat inelele de pe vf de 30-60 cu Fuji deoarece inelele ei erau prea grele si faceau blankul sa balangane un pic(mai mult
) acum fiind superb in lanseuri,recuperari si in drill.
Ca mulinete folosesc un Abu Garcia pe care il am de vreo 6 ani si merge si acum ca in prima zi plus o Ryobi Ecusima 4000vi.

Ca mulinete folosesc un Abu Garcia pe care il am de vreo 6 ani si merge si acum ca in prima zi plus o Ryobi Ecusima 4000vi.
http://www.rapitori.ro/anunturi_arata.php?id=10761drazvan scrie:salut dragi pescari, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu o lanseta fast senzitiva, de 2.10 cu putere de aruncare cuprinsa cam pe la 5 - 20 gr. Vreau sa dau cu ea in primu rand la salau, si la jiguri. Dispun de o suma pana in 200 de lei. Va multumesc.
astea sunt tot ce iti trebuie.
sunt mai multi factori care te impiedica sa simti jigul. pescuiesti pe rau sau lac?ovi_vl scrie:pardon, scuze ca intervin dar eu am lanseta sert exceed de 2,7 si ori nu ma pricep eu ori e firu de vina (cabela's de 20 lbs) da nu simt deloc jigu dar deloc , numai cand se apropie foarte mult ... inca n am tinut o lanseta care sa faca ce ziceti voi
- ovi_vl
- utilizator constant
si ai putea spune ca e o lanseta buna pentru salau? intradevar m am gandit si eu ca poate fi de vina si greutatea jigurilor...o sa incerc cu gramaje mai mari sa vad daca se schimba situatia ,cert e ca am simtit si avatei mici sub 200 de grame cand atacau rotativa..deci mi s a parut senzitiva insa cu jigu i alta povesteg30rg3 scrie:lanseta o cunosc binisor, iar un fir de 20 lbs nu ar fi un impediment prea mare, deci ramane greutatea jigului. Am intalnit multi pescari care dau cu jiguri subdimensionate raportat la conditii ( curent/adancime) caz in care naluca e purtata de curenti si nu mai ajunge la fund decat la 1 m de mal