Pescuitul cleanului in lacuri de pe mal

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul cleanului in lacuri de pe mal

Mesaj de Csuka » 26 Aug 2005, 13:38

Din experienta mea, si dupa cum am observat, pescuitul din barca la clean este mult mai productiv, in cazul lacurilor de acumulare.
Intrebarea este: ce metode folositi ca sa fie pescuitul de pe mal la fel de satisfacator ca si cel din barca. Ce liguri si voblere, si la ce adancime pescuiti.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 26 Aug 2005, 13:47

Pe lacurile unde malurile sunt accesibile, pescuitul de pe mal e destul de productiv. Am pescuit de pe mal cu voblerul ce se vede in avatarul meu si am prins multi cleni, chiar frumusei. 90% dintre atacuri aveau loc foarte aproape de mal.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Septimiu
senior
senior

Re: Pescuitul cleanului in lacuri de pe mal

Mesaj de Septimiu » 26 Aug 2005, 14:42

Csuka scrie: Intrebarea este: ce metode folositi ca sa fie pescuitul de pe mal la fel de satisfacator ca si cel din barca. Ce liguri si voblere, si la ce adancime pescuiti.
Nu cred ca lingurile si voblerele care se folosesc de pe mal ar trebui sa difere de cele care se folosesc din barca. Din cate am vazut eu pe lacurile de acumulare din judetul Cluj (si cred ca la astea te referi si tu) cleni stau cantonati pe sub copacii care isi "apleaca" ramurile in apa si in aceste locuri e greu de plasat naluca de pe mal.
Pe lacurile astea (la clean) eu zic ca cel mai bine merg voblerele sinking si rotativele dar si la musca ar trebui sa mearga bine numai ca e mult mai dificil de lansat (de pe mal). Daca poti lansa un vobler sau o rotativa cand ai padure foarte aproape de tine la musca e aproape imposibil (poate doar cu rollcast).

Alex Chiorean
junior
junior

Mesaj de Alex Chiorean » 29 Aug 2005, 07:28

Pe lacurile de la Hateg, unde nu sunt copaci aplecati spre apa, merg bine rotative pana #2 si voblere mici, de 2-3 cm. De obicei atacurile apar la 4-5 m de mal...

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 29 Aug 2005, 07:54

Ieri de exemplu pe Belis am pescuit de pe mal. Intr-o ora am prins doua bucati. Un prieten din barca a prins 7-8 bucati. Adevarul este ca tot de la mal i-a prins. Dar una e sa lansezi din barca catre mal si alta sa lansezi de pe mal catre barca. :)

Gandac
junior
junior

Mesaj de Gandac » 31 Aug 2005, 18:37

-Am avut rezultate bune cu voblere mici 2,5cm salmo si cozma si mepps nr.1 galgen sau alb .

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 31 Aug 2005, 21:01

salut
eu am prins clean si pe mal si din barca tot cu acelas vobler
important este cand pescuiesti de pe mal sa nu te apropii asa de aproape de mal, sa incerci sa lansezi de la vreo2-3 m de la mal sau din spatele vreunei tufe
salut

Scrie răspuns