Din experienta mea, si dupa cum am observat, pescuitul din barca la clean este mult mai productiv, in cazul lacurilor de acumulare.
Intrebarea este: ce metode folositi ca sa fie pescuitul de pe mal la fel de satisfacator ca si cel din barca. Ce liguri si voblere, si la ce adancime pescuiti.
Pescuitul cleanului in lacuri de pe mal
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pe lacurile unde malurile sunt accesibile, pescuitul de pe mal e destul de productiv. Am pescuit de pe mal cu voblerul ce se vede in avatarul meu si am prins multi cleni, chiar frumusei. 90% dintre atacuri aveau loc foarte aproape de mal.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Re: Pescuitul cleanului in lacuri de pe mal
Nu cred ca lingurile si voblerele care se folosesc de pe mal ar trebui sa difere de cele care se folosesc din barca. Din cate am vazut eu pe lacurile de acumulare din judetul Cluj (si cred ca la astea te referi si tu) cleni stau cantonati pe sub copacii care isi "apleaca" ramurile in apa si in aceste locuri e greu de plasat naluca de pe mal.Csuka scrie: Intrebarea este: ce metode folositi ca sa fie pescuitul de pe mal la fel de satisfacator ca si cel din barca. Ce liguri si voblere, si la ce adancime pescuiti.
Pe lacurile astea (la clean) eu zic ca cel mai bine merg voblerele sinking si rotativele dar si la musca ar trebui sa mearga bine numai ca e mult mai dificil de lansat (de pe mal). Daca poti lansa un vobler sau o rotativa cand ai padure foarte aproape de tine la musca e aproape imposibil (poate doar cu rollcast).
-
- junior