pescuit pe siret
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
pescuit pe siret
pescuieste cineva din acest forum pe siret la rapitor. n-am luat niciodata nici o stiuca, mai rar un avatel, dar nici o stiuca.?
-
Cucu Ionel
- senior

In zona unde pescuiesc eu,mai sus de Pascani,este stiuca,am prins cateva dar nu importante ca marime,nu am cautat-o in mod special,mi-au intrat cand dadeam cu rotative sau vobler dupa clean si avat.Cea mai mare a avut putin peste kg.Nu stiu de ce mi s-a intiparit in minte ca stiuca trebuie cautata in toamna si eu iau concediul in vara,de obicei in iulie-august,asa ca nu caut stiuca in mod special.
am luat stiuca cam de 3 kg la portile barajului de la calimanesti,in aval,dar chiar in porti cind apa era foarte scazuta am vazut stiuca de 6-7 kg .este multa si in barajul beresti in coada la stuf,cica anul trecut s-a prins de 20 de kg.oricum pe canalul de fuga racaciuni de multe ori am ramas fara voblere 
Nu despre asta vorbeam. Exista strune subtiri si discrete care nu te impiedica sa prinzi si peste. Mai exista si fluorocarbonul, care rezista si el la diametrele mari. Deci nu e nici o scuza sa lasi o stiuca sa plece cu naluca in gura, treaba care o condamna la moarte in multe cazuri.vlad scrie:Pe vremea aia nu imi inchiuiam ca poate sta stiuca la panda in acel loc...fac si eu haz de necaz.
Tudor
Stiu ca exista strune subtiri si flourcarbon si pike-mono, ideea este ca pana nu au fost inundatiile si nu au dat drumu la porti,stiuca nu exista acolo sau era foarte foarte putina.Eu pescuiam dupa avat cu mono 0.18,daca as fi avut cea mai mica banuiala ca erau dintoase acolo foloseam sigur ceva.Nu imi doresc nici sa pierd voblerele si nici sa chinuiesc bietii pesti cu ele...
poate doar in drill.