Pescuit pastrav si clean pe lacuri de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cristi23t
utilizator constant
utilizator constant

Pescuit pastrav si clean pe lacuri de munte

Mesaj de cristi23t » 09 Mai 2013, 22:09

Vreau sa merg la pescuit in Retezat pe lacul Gura Apelor si ii rog pe cei care au ajuns in 2012 - 2013 pe acest lac, sa-mi spuna daca se merita mers. Nu am mai fost din 2008 si nu stiu daca lacul este golit sau daca mai are pastraviori, Multumesc.

filip_pescuitorul
senior
senior

Re: Pescuit pastrav si clean pe lacuri de munte

Mesaj de filip_pescuitorul » 09 Mai 2013, 23:05

Nu cumva e inca golit de apa? Anul trecut tin minte ca era gol. Se zicea ca abia in 2013 prin august va incepe umplerea si ma tem ca dureaza cateva luni pana se umple. Poate ne zice un pecsar din Deva sau Hunedoara.

cristi23t
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi23t » 10 Mai 2013, 07:50

Stiu ca in 2009 a fost golit lacul, dar am vazut un filmulet din 2011 " pescuit pe lacul Gura Apelor " ( pe youtube ) cu pastravi frumosi. Rog pescarii din zona sa ne spuna daca se mai poate pescui. Multumesc.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 10 Mai 2013, 19:27

asta vara era golit complet. vreo 4 ani nu ai ce pescui.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

cristi23t
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi23t » 10 Mai 2013, 20:26

Multumesc pentru raspuns. Din 2009 m-am mutat in Buc. si pescuiesc numai pe Dunare ( de la Albina Km 412 pana la Chirnogi km 435). Pana in 2008 am pescuit ( 3-4 partide pe an ) si pe Vidra ( Obarsia Lotrului ) si pe lacul lui Iovan ( izvoarele Cernei ) . Pe 17 as vrea sa urc la un lac de munte .Stie cineva daca Vidra sau lacul lui Iovan mai merg ? La Oasa nu am fost niciodata dar stiu ca e aproape de Vidra . Sau imi puteti recomanda un alt lac in zona ?

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Mai 2013, 12:47

Daca ajungi la Gura Apelor si ai masina sau bicicleta intra in rezervatie si pescuieste pe raul Lapusnic, ceva mai sus de cabana Rotunda. Cu bon de zi dat de Ocolul Silviu Rau de Mori si permis ANPA nu ar trebui sa ai probleme. In 2009 am fost si era pastrav frumusel pe Lapusnic dar greu de prins. Apa f limpede, pestii urmareau linguritele rotative si voblerele pana langa cizmele mele si rar atacau. Mai e nun rau Lapusnic dar e cam fioros, cu stanci imense, pustietate. Nu pleca fara spray piper ca daca apare ursu grfeu mai scapi de el. Nu stiu daca e legal sa pescuieste pe el dar nu vine control asa ca e inutil sa iti pui intrebarea asta...stiu de la localnici.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Mai 2013, 12:48

Am gresit - am vrut sa zic ca mai exista Raul Ses, "frate" cu Lapusnicul.

pescarudeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescarudeclean » 11 Mai 2013, 16:45

Poti sa mergi pe Bradisor ca este ceva pastrav. I-am vazut pe unii ieri care au prins 3 pastravi in 30 min dar la rama ca asa se obisnueste pe acolo. Unul a fost sarit de kg. Taxa e de 20 lei. La artificiale nu am vazut pe nimeni iar pe rau mi-au zis ca nu merge momentan. Pe Malaia nu am vazut pescari. La Vidra inca nu am ajuns dar am auvit ca s-au prins pastravi de 2-3 kg in zona barajului la rotativa.

cristi23t
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi23t » 12 Mai 2013, 10:17

Multumesc pentru sfaturi. Pe rau nu ma pricep foarte bine. Vreau sa stau 2-4 zile la cort pe malul unui lac si sa pescuiesc din barca la voblere si lingurite . Cred ca o sa urc pe Lacul lui Iovan (am auzit ca e mult clean ) cu toate ca drumul e foarte prost...
Cand ma intorc o sa va spun cum a fost...

cristi23t
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi23t » 21 Mai 2013, 15:15

Am fost vineri si sambata 17-18.05.2013 pe Lacul lui Iovan ( Izvoarele Cernei ). Drumul prin Pades - Valea Mare este foarte prost, la limita pentru masini gen Logan. Cu masini de teren nu sunt probleme.
Vineri a plouat marunt pana la 12.00 si am pescuit de pe mal , intre 12 si 18 am voblerit din barca de la Cernisoara pana la Carbunele . Nu am avut niciun atac. Lacul este acoperit cu un puf alb ( de plop sau fag ) si nu am vazut niciun peste - clean sau pastrav . In alte zile vedeam mii de cleni .
Sambata dimineata am pris un pastravior la 0.5 kg si la ora 10 am incheiat pescuitul.
Nu a venit nimeni sa-mi ceara taxa de 50 ron / zi ... probabil stiau de ce .....
In rest , peisajul si apa de vis. In august mai fac o incercare...
Rog pescarii de clean si pastrav , sa ne spuna ce alte lacuri se mai merita incercate.

Scrie răspuns