pescuit la somn cu top water?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Dec 2010, 18:41

vara, in jurul pranzului, pescuind la avat cu o rotativa Blue Fox Vibrax Shallow nr.2(!!!), am avut atac de somn pe cadere, la maxim 20 cm de suprafata apei.
e drept ca am fost total surprins si ca dupa 20-30 de minute echipamentul meu ML a cedat... :(

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Dec 2010, 19:33

boistean scrie:vara, in jurul pranzului, pescuind la avat cu o rotativa Blue Fox Vibrax Shallow nr.2(!!!), am avut atac de somn pe cadere, la maxim 20 cm de suprafata apei.
e drept ca am fost total surprins si ca dupa 20-30 de minute echipamentul meu ML a cedat... :(
Anumite zone cu apa mica linistita in zilele de vara sunt frecventate de somni pe post de "plaja si o digestie mai rapida".... multi zic ca este un peste nocturn dar se poate prinde destul de des si in timpul zilei mai ales in zone "linistite", din cate am observat in acet timp nu cauta hrana ci pur si simplu "se bronzeaza,sau se incarca", naiba stie, insa fiind un rapitor oportunist nu refuza o naluca care trece prin fata mustatii...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Dec 2010, 19:36

kzoli scrie:Anumite zone cu apa mica linistita...
era linistita apa, e drept, la un picior de pod, dar avea cel putin 6m adancime...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Dec 2010, 19:41

boistean scrie:
kzoli scrie:Anumite zone cu apa mica linistita...
era linistita apa, e drept, la un picior de pod, dar avea cel putin 6m adancime...
Eu am cateva locuri pe mures, unde scade brusc de la0.5- 1-2 m la 6-8-10 m si acolo stau in apa mica probabil mai calda....

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Dec 2010, 19:48

kzoli scrie:Eu am cateva locuri pe mures, unde scade brusc de la0.5- 1-2 m la 6-8-10 m si acolo stau in apa mica probabil mai calda....
hm.. scade sau creste??? :roll:

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 22 Dec 2010, 19:52

In functie de anotimp difera si localizarea ...la sfarsit de primavara si toata vara majoritatea atacurilor au fost pe un platou unde apa e de maxim 2m iar in jur are 4 si mai mult. La ora potrivita puteai sa-i iei dand dupa avat sau chiar imediat dupa ce lingura atingea apa...dar asta nu era o regula. :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Dec 2010, 20:09

boistean scrie:
kzoli scrie:Eu am cateva locuri pe mures, unde scade brusc de la0.5- 1-2 m la 6-8-10 m si acolo stau in apa mica probabil mai calda....
hm.. scade sau creste??? :roll:
Sunt niste gropane pe marginea carora apa este foarte mica pe o parte este aproape statatoare spre malul celalalt are o tragere, o viteza destul de mare... malul cade brusc de la 05 m la 6 m ori sunt la o palma de suprafata, ori la maxim 1 m intre ape, deasupra gropii...In cateva secunde poate sa ajunga la fund si daca reuseste dus a fost .... nu mai tragi dintre stanci ,butuci si ce o mai fi pe acolo....

Scrie răspuns