Pescuit la salau pe Somes
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit la salau pe Somes
Salut.Ati prins careva salau pe Somes in zona DEJ-ILEANDA sau pana la JIBOU. Is curios daca exista asa ceva pe zona...sunt si eu din zona dar nu am prins niciodata... 

Re: Pescuit la salau pe Somes
Eu zic ca nu merita efortul la populatia de salau existenta pe zonele alea se mai prinde cate unu accidental, mai bine te axezi pe avat,clea etc
da ai dreptate nici nu ma axez pe pescuitul salaului dar eram si eu curios daca exista asa ceva ca eu nu am prins niciodata....
-
- junior
Exista salau in zonle mentionate de tine, anul trecut greblasii de la Dej au scos mai multe exemlpare de 5-8 kg. Dar populatia de rapitori este in scadere, fapt general valabil intreg arealului mirifc carpato-danubian -ponticmihai294 scrie:da ai dreptate nici nu ma axez pe pescuitul salaului dar eram si eu curios daca exista asa ceva ca eu nu am prins niciodata....
de parca nu ar fi de ajuns poluarea mai vin si "greblasii".....lasa ca anul asta i-o prins jandarmeria pe cativa.
oricum din primavara o sa incerc ceva jigging pe zona sa vedem ce iese
...abia astept 

oricum din primavara o sa incerc ceva jigging pe zona sa vedem ce iese

-
- utilizator nou
Din fericire mai este salau pe Somes, am vazut rapind mult puiet, de 150-200 gr, langa mal, am si prins cativa. Daca exista puiet inseamna ca si parintii lor sunt in apropiere. Am pescuit pe Somes la Rus, jud. Salaj.
Nu in aceasta zona insa pe zona Cicarlau-Sabisa si in Satu Mare se incearca repopularea cu salau a zonelor. Este al 2-lea an in care se popoleaza cu salau aceste zone si sa speram ca se vor dezvolta si inmultii.Asociatia "Vidra" din Baia Mare a populat anul trecut cu 700 bucati de salau iar anul acesta cu 1500 bucati. Din pacate e greu de procurat , scump si mai ales ca trebuie facut totul in liniste cel putin pana se acomodeaza si de abia dupa aia anuntate popularile (motivul bineinteles este grupa "greblasii" de care din pacate nu stim cum sa mai scapam).alexandrupaul scrie:Din fericire mai este salau pe Somes, am vazut rapind mult puiet, de 150-200 gr, langa mal, am si prins cativa. Daca exista puiet inseamna ca si parintii lor sunt in apropiere. Am pescuit pe Somes la Rus, jud. Salaj.