Salut!
Intrarea in port , de pe dig si iesirile de apa dulce , chiar daca ii o simpla canalizare . Pestii prada is chefalii si stavrizii .
Poti sa-i iei la orice , la lufar importanta ii viteza de recuperare , rapid rau , mai mult ca la avat , insa nu intodeauna reactioneaza , pune botu si mai lent . Yo-Zuri Hidro Popper de 25 gr , Hedon Super Spook pentru top-water , Blues Code de Maria sub-walk , X-Rap de Rapala de 10 cm, Rapala CountDown de 7 si 9 , culori albicioase , . Intra si noaptea , insa nu intra pe poppere si walkere , ci pe naluci cu barbeta .
Textilu pentru top-water ii esential , la fel si un leader fluorocarbon de 0,50 , ancore bune si inele despicate de calitate , mulineta rapida .
Dimineata si seara stavridu vineaza in suprafata , se vad atacurile , lufarii tre sa fie prin zona . Chiar daca nu vezi nimic , tot incerci in zona portului , ma gindesc ca nu o sa ai vreme sa explorezi portiuni de coasta .
Mai ii si echipamentu greu , cu naluci mari , insa acolo recompensa ii rara si ii nevoie de material .
Nu stiu pina unde ajunge catre est baracuda in Medi , in perioada asta le vezi noaptea in port cum vineaza printre barci . Recuperare mai lenta , leader si daca le prinzi in toane te distrezi pe cinste , nu lupta prea tare dar ataca frumos , naluci de 10-12cm , dar si mai mici .X-Rap de 10 alb , Original Floating de 11cm , Husky Jerk marime similara . Pot intra si pe mai mici , daca vineaza piticanii , am patit-o si eu ca luau chestii marunte .
Daca vrei sa verifici labanii , arunci piine uscata in apa , pe apa mica , de 4-5 m sau mai mica si vezi daca se ridica , ca sa incerci la fly , io pe vremea cind bagam ii prindeam la grund cu pop-corn in cirlig .
Nu ma bag la fly , insa te poti intilni cu bancuri de pesti din familia tonului , in suprafata , de obicei is dou-trei minute , nu ai timp de multe tentative si tre sa ajungi la ei rapid ,nu ai mai mult de 3-4 lanseuri , exceptiile in Medi is rare , daca vrei sa te bagi gindeste-te cum sa arunci departe , nu conteaza precizia . Bucktail jiguri cu bat de spin pot ajunge si ele departe fara efort , combinatii de albastru-roz-alb .
Fir Intins!!!