Pescuit iN Mediterana

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Pescuit iN Mediterana

Mesaj de cristian.ene » 29 Apr 2008, 04:24

Hristos a Inviat!

Pe 1 MAi plec la navigat pe Marmara si Medirana pentru 9 zile pe mare. In toamna nu am avut timp de experimente4 asa ca cien paote s ama sfatuiasca din experienta directa astept directioanariel necesare.

Astept sugestii referitoare la locuri clasice unde se strang pesti rapitori clasici , nalucile cele mai utilizate (linguri ,voblere, poppere sau fly fishing).

Am vazut ca e greu cu lufarul cam tre sa fi pe unde umbal altfel faci navigatie

SF please ........! de fly vorbesc cu Dragos 74 si Eugen.

sa aveti zile luminoase asa cum sunt de Paste :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Apr 2008, 03:26

Salut!
Intrarea in port , de pe dig si iesirile de apa dulce , chiar daca ii o simpla canalizare . Pestii prada is chefalii si stavrizii .
Poti sa-i iei la orice , la lufar importanta ii viteza de recuperare , rapid rau , mai mult ca la avat , insa nu intodeauna reactioneaza , pune botu si mai lent . Yo-Zuri Hidro Popper de 25 gr , Hedon Super Spook pentru top-water , Blues Code de Maria sub-walk , X-Rap de Rapala de 10 cm, Rapala CountDown de 7 si 9 , culori albicioase , . Intra si noaptea , insa nu intra pe poppere si walkere , ci pe naluci cu barbeta .
Textilu pentru top-water ii esential , la fel si un leader fluorocarbon de 0,50 , ancore bune si inele despicate de calitate , mulineta rapida .
Dimineata si seara stavridu vineaza in suprafata , se vad atacurile , lufarii tre sa fie prin zona . Chiar daca nu vezi nimic , tot incerci in zona portului , ma gindesc ca nu o sa ai vreme sa explorezi portiuni de coasta .
Mai ii si echipamentu greu , cu naluci mari , insa acolo recompensa ii rara si ii nevoie de material .

Nu stiu pina unde ajunge catre est baracuda in Medi , in perioada asta le vezi noaptea in port cum vineaza printre barci . Recuperare mai lenta , leader si daca le prinzi in toane te distrezi pe cinste , nu lupta prea tare dar ataca frumos , naluci de 10-12cm , dar si mai mici .X-Rap de 10 alb , Original Floating de 11cm , Husky Jerk marime similara . Pot intra si pe mai mici , daca vineaza piticanii , am patit-o si eu ca luau chestii marunte .

Daca vrei sa verifici labanii , arunci piine uscata in apa , pe apa mica , de 4-5 m sau mai mica si vezi daca se ridica , ca sa incerci la fly , io pe vremea cind bagam ii prindeam la grund cu pop-corn in cirlig .

Nu ma bag la fly , insa te poti intilni cu bancuri de pesti din familia tonului , in suprafata , de obicei is dou-trei minute , nu ai timp de multe tentative si tre sa ajungi la ei rapid ,nu ai mai mult de 3-4 lanseuri , exceptiile in Medi is rare , daca vrei sa te bagi gindeste-te cum sa arunci departe , nu conteaza precizia . Bucktail jiguri cu bat de spin pot ajunge si ele departe fara efort , combinatii de albastru-roz-alb .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Apr 2008, 03:46

O baracuda nocturna in port , Crystal Minnow
http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C00816.jpg

una ziua la intrarea intr-un port micut
http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C01017.jpg

si un lufi , direct in port printre barci
http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C01905.jpg

Fir Intins!!!

emi
senior
senior

pescuit mediterana

Mesaj de emi » 07 Iun 2010, 09:16

Salut SF, intre 14-25 Iunie merg in concediu in Antalia. Imi iau cu mine o lanseta si o mulineta de spinning. Poti sa imi recomanzi niste voblere, monturi, lingurite etc?

Multumesc, Emi

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Iun 2010, 01:15

Lingurite ....ce-s alea :lol:

Astia cu luna neagra pe coada intra la piine , dar si la naluci ! Atentie ca is vreo 7-8 specii cu lunar negru, ii posibil sa le vezi de pe mal in apa , insa numai vreo 2-3 intra pe naluci , astia din video is cei mai agresivi !

http://www.youtube.com/watch?v=C17AMsgeRQA

Yo-Zuri Pinns Minnow de 5 si 7 lucrat cu mono de 0,16 produce . La fel buldo tranparent cu naluci soft si cirlig orientat in jos ( Red Gill de 5 culoare pearl , sau ceva grub albicios mic si moale bine ) .
Cam asa dau amicii mei amatori de UL marin , nu prea ma inteleg cu ei io :lol:

Kas ii aproape de Antalaya asta din cite se vede , si este baracuda !

http://www.youtube.com/watch?v=JuIzZ-Bwh30

Baracuda se ridica pe apa calda dupa o naluca in suprafata , deci chiar daca ai 20 de m de apa , poti baga un walker , insa si mai eficace un subwalk , gen Blues Code .
Naluca nr. 1 la ora actuala ii Daiwa Saltiga Minnow de 14 si 17 cm culoare sardina !
Max Rap 13 prinde si el , io am dat cu ala verde , mai bun insa ii ala galben urat , baracuda ,si nu numai are , momente relativ dese cind prefera culori stridente si paternuri atipice ( candy sau rainbow ) . Toate casele scot mai nou paternuri din astea excentrice , mai ales japo , defapt ei o scos primii .
Totusi sardina detine suprematia !

In rest foarte posibil sa fie lavrac , lufar si ceva specii din familia tonului plus stavrid !

Aaaaa......chiar crezi ca o sa pescuiesti :D , din cite am bagat de seama nimeni dintre cei interesati de-a lungu timpului nici macar nu o ajuns sa ude un carlig :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Iun 2010, 04:06

Cum nimeni? Au existat si capturi in apa sarata.Consumate chiar.. :D
Am inmuiat si eu una alta in Atlantic dar locurile alea erau bune doar de facut pishu in apa.. :lol: :lol: :lol: ...Era asa rece apa de te rupea vezica una doua. :lol: :lol: :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Iun 2010, 00:13

Am uitat de marele pescar braconier , care o mers in Grecia si o dat la bomba :lol: :lol: Pe topicu bilant pe 2010 , pentru el o fost cea mai cea pescuiala a anului :lol: :lol:
Asemena personaje chiar nu intra in breasla , dupa lege aia care dau la bomba is braconieri :twisted:

Scrie răspuns