pentru pescarii din iasi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dreamer
Moderator
Moderator

pentru pescarii din iasi

Mesaj de Dreamer » 20 Mai 2005, 18:14

salut, sunt andrei din iasi si as vrea sa-mi spuneti unde mergeti la pescuit de rapitor.
pe raul siret pescuieste cineva la avat si clean cu artificiale?
dar pe raul prut, ca am vazut nish poze cu avati prinsi pe prut , la ungheni parca.
imi puteti spune si mie cu ce merge mai bine avatul pe siret, ca nu reusesc sa-l pacalesc in nici un fel ; ma refer la avatii babani, nu la .....minori :lol:
si ceva balti pe langa iasi cu stiuca in afara de cele de la probota mai stiti?
si inca ceva.....cu ce se poate ajunge la bran? :?:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 20 Mai 2005, 18:32

Salut Andrei si, bine ai venit printre noi!
La pescuit, eu, cel putin, merg pe unde apuc: Prut, Jijia (pe Siret nu am mai fost de mult, mult timp, dar daca ai sa cauti pe forum, sigur ai sa gasesti multe date referitoare la Siret... sper sa te ajute), balti cu sau fara plata.
In ceea ce priveste pescuitul rapitorilor, Prutul ar fi o sursa inca nu foarte mult exploatata, Bolatau, Salcam, Ratarie, Bran (accesul intersiz pescuitului sportiv this year)
La Bran poti ajunge cu masina sau pe jos. Alta posibilitate nu ai, doar daca nu ai pe cineva sa te duca cu barca pe Prut. (glumeam... sper sa nu te fi suparat) :)
Iesirea catre Bran este prin Dancu si poti ajunge cu masina prin BOSIA sau prin Golaesti, dar ar fi bine sa te interesezi de regimul baltii inainte.
Alte locuri nu prea mai sunt, dar, daca poti veni joia seara la intalnire intre pescari, esti binevenit si poti afla mai multe.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Mai 2005, 19:12

Bine ai venit pe forum!

dream_fishing scrie:...as vrea sa-mi spuneti unde mergeti la pescuit de rapitor.
Eu numai pe Prut.

dream_fishing scrie: pe raul siret pescuieste cineva la avat si clean cu artificiale?
Parca era cineva din Iasi care pescuia pe Siret numai la artificiale ... insa nu l-am mai vazut pe forum cam demult.

dream_fishing scrie: dar pe raul prut, ca am vazut nish poze cu avati prinsi pe prut , la ungheni parca.
Pescarii de pe Prut sunt mai numerosi pe forum, insa (cel putin cazul meu) nu pescuiesc numai la rapitori.

dream_fishing scrie:imi puteti spune si mie cu ce merge mai bine avatul pe siret, ca nu reusesc sa-l pacalesc in nici un fel ; ma refer la avatii babani, nu la .....minori :lol:
Incearca pe Prut. Nici eu nu puteam "pacali" avatul pina nu de mult ... insa m-au ajutat bogatia in avat a Prutului, sfaturile de pe forum si ... putina perseverenta. :D

dream_fishing scrie: si ceva balti pe langa iasi cu stiuca in afara de cele de la probota mai stiti?
Probabil mai sunt ... insa mi-as dori si eu sa gasesc una mai putin cunoscuta. 8)

dream_fishing scrie: si inca ceva.....cu ce se poate ajunge la bran? :?:
Cu "pile". :lol:
Lasind gluma deoparte, s-ar parea ca la Bran nu se va pescui anul acesta cu ... permis de pescuit (vizat la zi si cu PG). :evil:
Insa eu "nu bag mina in foc" ca nu se va pescui. :roll:

Ca locatie, Branul este un brat al Prutului aflat la vreo 6-7 km amonte de Ungheni. Mijloc de transport trenul pina la Ungheni sau maxi-taxi pina la Bosia (si de acolo 5 km pe jos).

Si inca ceva: Daca n-ai mai fost pe Prut, ar fi bine sa nu te duci prima data singur. Vezi ca sunt zone unde pescuitul este permis si altele unde nu este permis (asa spune Politia de Frontiera). Bornele de pe fisie nu sunt intotdeauna vizibile, asa ca poti usor sa ajungi sa pescuiesti in zona "interzisa" ... nu stiu cit de corecta este aceasta interdictie ... insa (cel putin eu) nu merg la pescuit ca sa-mi creez probleme cu "organele".
Si ca sa fie totul "specific romanesc" vezi ca exista si reguli specifice postului de Politie de Frontiera pe raza caruia te afli.
Pe raza PPF Nicolina (adica la Ungheni, Bosia, Golaiesti) mergi la pescuit si vin ei sa te legitimeze acolo unde te afli.
Pe raza PPF Tutora inainte de a merge la pescuit te duci si ii anunti unde vei merge (cam greu cu pescarii de spining sa spuna ... ca merg la 1085+300 :lol: ). Pina ajung sa te cunoasca te duci personal, apoi poti anunta si prin telefon.

Fir intins !

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 20 Mai 2005, 23:20

@Paul ziceai ceva de intalnire joia seara intre pescari; unde are loc?
cu ce dai de obicei la avat pe prut?
te rog daca pot sa merg si eu odata cu tine pe prut la pescuit, ca nu am fost nicioadata si nu stiu pe nimeni cu cine as putea merge, cineva care cunoaste prutul.
aminteai de bolatau, ratarie si salcam; iti zik ca balatau e rezervatie si nu se mai pescuieste(doar se braconeaza - cei cu pestisor viu), pe salcam am gasit plasa monofilament cand am intrat cu barca anul trecut, rataria ar mai fi, dar se pescuieste superintensiv cu pestisor viu, se retine orice cantitate, kiar si marlitele cat palma.
astept un raspuns :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Mai 2005, 16:34

Salut!
Probabil ca atunci cand se va da drumul la pescuit pe Prut, vom merge mai multe persoane.... Asta daca Prutul va fi acceptabil dpdv al limpezimii apei.
Bineinteles ca poti merge si tu... conditia este sa fi in regula cu actele.
Eu pescuiesc in zona Ungheni - Bosia, iar pentru avat (si nu numai) am folosit cu succes voblere, rotative si oscilante.
Parerea de rau pe care o am este pentru Bran, ca nu se mai da voie ca anul trecut, dar, totusi, sper sa mai ajung si pe Bran, anul acesta.

De intalnit ne intalnim odata la doua saptamani la ora 19:00 la pizzeria RITA din Alexandru (Minerva), dar, daca vrei sa vii imi spui si am sa te astept la intrare.
Oricum, sper sa mai vorbim pana atunci

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 22 Mai 2005, 10:33

merci mult paul, kiar vreau sa merg, probabil cand se va da drumul pe prut eu am sa fiu in sesiune dar poate am sa gasesc o zi sa o "sacrific"; permisul tre sa-l duc la vizat ca nu ma reusit inca.
in afara de avat pe prut ce se mai arunca la artificiale, folosesti struna de obicei????????
clean ceva este,ca pe mine avatul si cleanul ma intereseaza cel mai mult; asta nu inseamna ca ma deranjeaza daa se baga si cate o stiuca , sau "doamne fereste" un somn.
eu pe siret nu dadeam cu struna , desi cand am vazut nish avati pe o balta de langa siret, am bagat un vobler micutz si a venit o marlitza si .......restul se stiu.
rotativa cum o recuperezi????? la fel si cu voblerul?
am vazut de multe ori prin apa limpede cum venea avatul dupa rotativa dar se aprea la cativa cm de ea, am incercat orice mi-a trecut prin minte, am marit viteza de recuperare, am schimbat modelul, la vobler in schimb de obicei se aruncau si apucam sa-i intep, dar erau de mici dimensiuni.
cleanul spre mirarea mea, daca era hotarat sa atace o artificiala, indiferent ce era, a urmarea insistent pana aproape de mal unde avea loc muscatura; acesta a fost mai usor de pacalit.

si sa mai tinem legatura ca am sa incerc sa ajung si eu la "pizza" :wink:
la ora 19 ziceai, joia asta pe 26 sau pe 2 iunie?????

fir intins !!!!!! 8)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Mai 2005, 07:40

Joia asta ar trebui sa fie intalnirea... Oricum, daca urmaresti forumul si mai cu seama topicul "Pentru ieseni si nu numai" ai sa afli.
In ceea ce priveste pescuitul pe Prut la rapitori cu naluci artificiale, si eu sunt destul de incepator.
Nu folosesc struna metalica, sansele sa apara vreo stiuca sunt destul de scazute.
Pe mine mai mult ma intereseaza cleanul si avatul, dar, sper sa prind si salau la artificiale anul acesta.
daca era hotarat sa atace o artificiala, indiferent ce era, a urmarea insistent pana aproape de mal unde avea loc muscatura; acesta a fost mai usor de pacalit.
E buna observatia ta... de cele mai multe ori mi s-a intamplat sa atace cleanul langa mal.

Scrie răspuns