Salutare...
Revin cu alta intrebare...
Azi am fost sa testez mulineta noua Shimano (Solstace-ul 2500)
Isi face treaba foarte ok, lansarile fiind foarte lungi si recuperarea lina... nu am avut prea mult timp de test ca ploua, si am decis sa nu o ud prea tare din prima, am schimbat cu alta.
ei, partea marfa e ca, pe 3 balti azi, de la 10 la 16:00 nu am avut nici un tzac, si nici un atac vazut pe balti. I-am prezentat tot, de la rotativa si oscilanta, la gume de diverse marimi 6-10cm, culori provocatoare sau normale. alb, rosu, oblete, firetiger, lakefork watermelon (stiuca), si pe jig, pe fund, si pe offset, tot pe fund, si intre ape...struna a fost din fluoro, sa nu vada cumatra, am zis sa fie "finetze"... degeaba.
Au stiucile ceva cu mine sau nu prea vrea perioada asta? deja la mine sunt cateva partide bune de cand nu o mai intereseaza plasticul meu...
pe unde mai prindeti stiuca?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pe unde mai prindeti stiuca?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: pe unde mai prindeti stiuca?
Am auzit ca ar fi fost inghesuiala mare la "dentist" Le schimba dintii moca..valeriu28 scrie: Au stiucile ceva cu mine sau nu prea vrea perioada asta?

Ti-ai luat mulineta noua si de aia fug de tine :) . Acum serios, eu n-as folosi o mulineta cu raport de recuperare 6.2 la stiuca...mai ales pe vremea asta. Eu cu o Daiwa care are 4.7 raportul de recuperare (70cm fir pe tur de manivela),pe vremea asta mulinez extrem de lent pentru a convinge stiuca sa se deranjeze si sa atace naluca. A nu se intelege ca de asta n-ai prins peste azi, dar asta e un amanunt care conteaza...cel putin pentru mine.
Tito, am jucat-o lent, foarte lent, uneori o joci in valurile apei, fara macar sa recuperezi. Mai recuperam firul in exces, dupa ce jucam din varful lansetei....si o aduceam la mal usor de tot...
Raportul ala de recuperare nu omoara talentul. Ok, o fi putin mai rapida, mai vitezomana cum zic unii, dar, incerc sa nu fiu absorbit de stiinta ci de pescuit. destule cifre am vazut in ultima vreme, comparat, etc, pentru caracteristicile mulinetei. Pescarul, conteaza si el... Un raport de recuperare, dupa parerea mea, intre 70cm si 80cm pe tura de manivela, nu e o tragedie, daca recuperezi naluca mai mult din lanseta si firul "mort" il asezi pe tambur... eu cel putin asa fac cand e stiuca mai maraita.
Una peste alta, maine dau cu curent, sa fiu sigur ca prind. Problema e ca bateria de la ford-ul meu are 8 ani. Cine imi da o baterie noua?
)
Raportul ala de recuperare nu omoara talentul. Ok, o fi putin mai rapida, mai vitezomana cum zic unii, dar, incerc sa nu fiu absorbit de stiinta ci de pescuit. destule cifre am vazut in ultima vreme, comparat, etc, pentru caracteristicile mulinetei. Pescarul, conteaza si el... Un raport de recuperare, dupa parerea mea, intre 70cm si 80cm pe tura de manivela, nu e o tragedie, daca recuperezi naluca mai mult din lanseta si firul "mort" il asezi pe tambur... eu cel putin asa fac cand e stiuca mai maraita.
Una peste alta, maine dau cu curent, sa fiu sigur ca prind. Problema e ca bateria de la ford-ul meu are 8 ani. Cine imi da o baterie noua?

Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !