ca sa dai oriunde incearca o musca... legala
pastrav, la lingurita sau vobler?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
fario, cu rotativa poti sa dai aproape oriunde, dar trebe sa si stii sa lansezi cu precizie si ce sa faci dup-aia ca sa nu agati.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
100% de acord cu Tavi
...orice ratare a lanseului nu face altceva decat sa "strice locul" (in marea majoritate a cazurilor), am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare, in aceleasti conditii specificate de tine (Fario_)...e posibil ca altii sa fi reusit, insa, ca si Tavi, cred ca o musca e mai indicata.
...orice ratare a lanseului nu face altceva decat sa "strice locul" (in marea majoritate a cazurilor), am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare, in aceleasti conditii specificate de tine (Fario_)...e posibil ca altii sa fi reusit, insa, ca si Tavi, cred ca o musca e mai indicata.
Pai pe asa apa nu stiu daca merita sa te chinui cu lanseuri. Am vazut odata un tip care pescuia la rotativa cu o varga de stationar de vreo 3m. Pur si simplu tragea lingurita prin apa. Avantajul era ca putea controla usor traiectoria si deci trage lingura pe linga ce bolovan vroia.Fario_nebunu scrie: am o lanseta light 1,8 m carbon, 2-15 grame. E prea lunga sau prea scurta?
Mai demult a postat si Vijelie ceva asemanator, adica varga lunga, cu o bologneza parca folosita la pescuit de clean.
Desi nu e prea elegant este eficace.
-
Fario_nebunu
- veteran

Dane, de acord cu tine ca poate fi eficace dar ce te faci pe raurile aglomerate, cu multa vegetatie? O lanseta de 3 m se agata des in crengi, una de 1,8 m mai rar. Cand vrei sa lansezi "pe sub mana" intr-o bulboana mica, la 3 metri, mai bine cred ca e cu una scurta. Cu cea de 3 m efectiv plasezi lingura in mica bulboana si o misti din miscarea bratului, nici nu are rost sa recuperezi la manivela...Dan Alexe scrie:Pai pe asa apa nu stiu daca merita sa te chinui cu lanseuri. Am vazut odata un tip care pescuia la rotativa cu o varga de stationar de vreo 3m. Pur si simplu tragea lingurita prin apa. Avantajul era ca putea controla usor traiectoria si deci trage lingura pe linga ce bolovan vroia.Fario_nebunu scrie: am o lanseta light 1,8 m carbon, 2-15 grame. E prea lunga sau prea scurta?
Mai demult a postat si Vijelie ceva asemanator, adica varga lunga, cu o bologneza parca folosita la pescuit de clean.
Desi nu e prea elegant este eficace.
-
Fario_nebunu
- veteran

Foarte interesant! E clar ca pastravul sau cleanul ataca la miscare, totul e sa nu deplasezi naluca prea repde sa i se para nefiresc. Abia astept sa incerc!Dan Alexe scrie:Pai asta ziceam si eu. Pe un riuletz de 2 m nu prea are rost sa lansezi. Tipul ala de care spuneam nici nu avea mulineta la bat. Plimba lingurita din bat.
E ca un fel de pescuit ceheste la rotativa