pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Tavi
- veteran

fario, cu rotativa poti sa dai
aproape oriunde, dar trebe sa si stii sa lansezi cu precizie si ce sa faci dup-aia ca sa nu agati.
ca sa dai oriunde incearca o musca... legala

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
D_ali
- veteran

100% de acord cu Tavi
...orice ratare a lanseului nu face altceva decat sa "strice locul" (in marea majoritate a cazurilor), am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare, in aceleasti conditii specificate de tine (Fario_)...e posibil ca altii sa fi reusit, insa, ca si Tavi, cred ca o musca e mai indicata.
-
petryq
- junior

-
eu am pescuit la pastrav mai mult pe lacuri cele mai bune rezultate am avut la minioscilante recuperate liniar la viteza mica cu usoare pompaje din verful lansetei, la rotative si la voblere mai slabut.
petryq
-
kzoli
- veteran

Incearca la pastrav cu musca de nr 1 . Nu trebuie echipament special ,merge si cu buldo ,ca la avat ... daca nu vrei atunci rotativa 00 ....
-
vampir
- utilizator constant

Caut partener(a) pentru astfel de aventuri pe rauri si lacuri de munte.de preferat craiovean sau din imprejurimi.
-
Adriann
- veteran

Eu am luat foarte fain pastrav la Salmo minnow 5 cm RBT si Salmo minnow 5 cm TR si la salmo Sting 6cm GS toate in varianta floating.Am observat ca totul consta in manuirea spitului si jocul nalucii in apa!
-
Dan Alexe
- utilizator constant

Fario_nebunu scrie:
am o lanseta light 1,8 m carbon, 2-15 grame. E prea lunga sau prea scurta?
Pai pe asa apa nu stiu daca merita sa te chinui cu lanseuri. Am vazut odata un tip care pescuia la rotativa cu o varga de stationar de vreo 3m. Pur si simplu tragea lingurita prin apa. Avantajul era ca putea controla usor traiectoria si deci trage lingura pe linga ce bolovan vroia.
Mai demult a postat si Vijelie ceva asemanator, adica varga lunga, cu o bologneza parca folosita la pescuit de clean.
Desi nu e prea elegant este eficace.
-
Fario_nebunu
- veteran

Dan Alexe scrie:Fario_nebunu scrie:
am o lanseta light 1,8 m carbon, 2-15 grame. E prea lunga sau prea scurta?
Pai pe asa apa nu stiu daca merita sa te chinui cu lanseuri. Am vazut odata un tip care pescuia la rotativa cu o varga de stationar de vreo 3m. Pur si simplu tragea lingurita prin apa. Avantajul era ca putea controla usor traiectoria si deci trage lingura pe linga ce bolovan vroia.
Mai demult a postat si Vijelie ceva asemanator, adica varga lunga, cu o bologneza parca folosita la pescuit de clean.
Desi nu e prea elegant este eficace.
Dane, de acord cu tine ca poate fi eficace dar ce te faci pe raurile aglomerate, cu multa vegetatie? O lanseta de 3 m se agata des in crengi, una de 1,8 m mai rar. Cand vrei sa lansezi "pe sub mana" intr-o bulboana mica, la 3 metri, mai bine cred ca e cu una scurta. Cu cea de 3 m efectiv plasezi lingura in mica bulboana si o misti din miscarea bratului, nici nu are rost sa recuperezi la manivela...
-
Dan Alexe
- utilizator constant

Pai asta ziceam si eu. Pe un riuletz de 2 m nu prea are rost sa lansezi. Tipul ala de care spuneam nici nu avea mulineta la bat. Plimba lingurita din bat.
E ca un fel de pescuit ceheste la rotativa

-
Fario_nebunu
- veteran

Dan Alexe scrie:Pai asta ziceam si eu. Pe un riuletz de 2 m nu prea are rost sa lansezi. Tipul ala de care spuneam nici nu avea mulineta la bat. Plimba lingurita din bat.
E ca un fel de pescuit ceheste la rotativa

Foarte interesant! E clar ca pastravul sau cleanul ataca la miscare, totul e sa nu deplasezi naluca prea repde sa i se para nefiresc. Abia astept sa incerc!