partida de "infarct''

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mariush
senior
senior

partida de "infarct''

Mesaj de mariush » 16 Apr 2011, 15:28

ieri am iesit la o partida de pescuit la stiuca.dupa vreo 3-4 lanseuri imi intra la rotativa de 5 o stiuca bine imbracata...intep puternic...lumanare,apoi vine direct inspre mine,avind senzatia ca mi-a scapat.recuperez firul si intre timp vad stiuca cum intra cu botul in pietrisul de pe fund,rupe un brat de buruieni si...dusa a fost! sa crap nu alta! bobinez balta inca vreo ora fara nici un rezultat,apoi ma duc pe o alta balta(astea sunt niste foste balastiere,vreo 4 la numar).acolo dupa multe lanseuri cu un vobler fara barbeta la care de obicei prindeam primavara stiuca,imi intra un clean destul de mare,max un kg dupa cum l-am vazut de la vreo 15 metri.pur si simplu a sarit cu el afara din apa!
intep,un semidril(vreo 3 sec),dupa care pleaca si asta!
turbat,bobinez desigur si balta asta! ma duc inapoi la prima,de data asta apelez la oscilanta linx 2...dupa mai multe ture ...atac puternic...ceva mare...intep si el o ia la dreapta...vreau sa desfac mai mult din frana si...a-ti ghicit! s-a dus si asta!
acuma ca v-am plictisit destul astept si parerea voastra la ceea ce mi s-a intamplat,pentru ca as vrea o explicatie.
trebuie sa va spun ca anul trecut mi-am luat un power pro de 20 lb,cu care pana ieri nu am prins vreun peste si ca este primul meu textil.am pus mulineta cu textilul pe un Maver esox 12-30 si frana o tineam cam strinsa la maxim.
este posibil ca din cauza ca acest fir nu este elastic,ca batul este destul de rigid si ca frana era stransa cam tare sa fi scapat acesti pesti?
sau fiind inca destul de apatici acesti pesti au cam muscat din ''varful buzelor'' ?
poate ca cei mai experimentati dintre voi au patit asa ceva si pot sa ma lamureasca si pe mine.
mersi mult.
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 16 Apr 2011, 15:32

lipsa de sansa, e singura explicatie, oricum sunt sigur ca nu vei uita partida niciodata :wink:
Urasc atarnatorii!

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 16 Apr 2011, 16:52

stefanflorin scrie:lipsa de sansa, e singura explicatie, oricum sunt sigur ca nu vei uita partida niciodata :wink:
Parol! Sambata trecuta imi intra un curcubeu imens pe care nu l-am putut obosi minute bune. S-a lasat in curent greu ca un lingou de plumb, apa mare, rapida (dupa ploi grele), frica sa intru dupa el, frica sa nu-si dea drumul in jos spre o mini-cascada, frica sa nu se dea dupa niste bolovani coltzurosi...in final (dupa vreo 7 minute in care si pescarii de fly din aval renuntasera la lanseuri si se uitau la mine si la pistruiat ca la gladiator si animal) ma oftic rau si-mi zic "da-l in spanac, nu se poate sa nu fi obosit, cred ca acum se bizuie numai pe curentul asta infernal". Asa ca, pun mana pe tambur sa-l opresc. Da' animalu' de la capatul firului atat a asteptat, 'utu-l in icre...a plecat cu jig, plumb, pluta cu tot (a rupt mai de sus, cred ca se frecase firul de pietre, ceva). Fir Stroft GTM de 4.8lb test.
N-am dormit doua nopti de oftica :(
Ce relaxant e pescuitul asta :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 16 Apr 2011, 18:41

macar ai ce povesti :lol:
Urasc atarnatorii!

stradic
veteran
veteran

ghinion

Mesaj de stradic » 16 Apr 2011, 20:10

vorba unui amic..."Ceasu rau pisica neagra......." :wink:
rapala the best vobler in the world

Tavi
veteran
veteran

Re: partida de "infarct''

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2011, 20:24

mariush scrie:
este posibil ca din cauza ca acest fir nu este elastic,ca batul este destul de rigid si ca frana era stransa cam tare sa fi scapat acesti pesti?
foarte posibil
ceva trebuie sa cedeze. In cazul tau, cu textil de 20, frana stransa la maxim si bat rigid ... cedeaza pestele :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

leowb
veteran
veteran

fir

Mesaj de leowb » 16 Apr 2011, 20:34

Salut,poate am eu explicatia.In pescuitul care l ai facut tu cred ca mai bine se preta o Guta ca datorita elongatiei pestele are timp sa inhaleze naluca .Ce ai patit tu am patit si eu pana am schimbat tamburul cu fir textil cu cel cu Guta.Si sa nu uitam ca rapitorii isi intoarce prada cu capul inspre stomac,sa poata sa l digere sa nu i scape etc.Eu personal pescuitul cu fir textil il fac mai mult la salau ca iti trebui sa simti ce se intampla acolo jos dar au fost situatii in care guta a avut mai mult succes.Asa ca am tot timpul la mine un tambur de rezerva.Cred ca cel mai important la capitolul Guta este sa o calibram directproportional cu nalucile cu care pescuim.Incercati sa pescuiti un vobler Slider cu fir texti si apoi pescuitil cu guta sa vedeti diferenta de evolutie,fir intins

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 16 Apr 2011, 20:50

posibil ca textilul fiind fara elongatie sa rupa gura. din experienta stiu ca la o stiuca mai mare e destul de greu sa-i gauresti oasele din gura,ori se agata in pielita dintre dinti,ori intra intre pliurile din maxilarul de sus.daca a fost agatat superficial...poate cu monofilament era un pic altfel povestea.
cat despre intorsul nalucii in gura...mai greu...e ca si cand pui mana pe-o faza si ai vrea sa te scarpini in timpul ala in nas :D

leowb
veteran
veteran

fir

Mesaj de leowb » 16 Apr 2011, 21:01

Toti rapitorii isi intorc prada nu are de unde sa stie ca tu o minti cu o naluca deci nu e scarpinat si cred ca mai multe oase are salaul in gura fata de stiuca.Ai cerut un sfat eu ti l am oferit si de multe ori e bine sa apreciezi nu sa faci misto.Poate am mai multa experienta sau nu,am incercat sa fiu de ajutor.Incearca treaba cu Sliderul .Fir intins

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 16 Apr 2011, 21:06

nu fac deloc misto! te rog sa nu te superi,nu asta era intentia mea.
iti multumesc si pentru parerea ta.
ceea ce am vrut eu sa zic este ca odata ce pune gura pe naluca,asta in ideea ca pana atunci ii parea reala,fii sigur ca stie ca s-a...curentat!

Scrie răspuns