Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca nu apare nicaieri mentiunea pe blank, dar am zis TORAY pentru ca la fel cum apare si in poza atasata mai sus care din pacate fiind la o rezolutie mai mare a fost afisata doar partial (de asta am facut mentiunea cu open image in new file), apare scris TORAY. La fel si pe imaginile altor site-uri care vand respectiva lanseta. Si cum sunt mai greu de convins, am cautat sa aflu si pe site-ul producatorului ce zice. am gasit link-ul asta:
https://www.teamdragon.pl/pl/p/CF-X-CrossForce/11346 . CTRL+F, TORAY, gasit una bucata rezultat in descrierea produsului. Nu stiu nimic in poloneza, for all I know putea sa scrie ca batul nu contine carbon TORAY.
Vad ca insemnatatea notiunii de extra fast difera de la o firma producatoare la alta, si diferenta nu-i deloc neglijabila. Am folosit in trecut o lanseta de la Cormoran - COR-PS de 2.4m, 5-21 gr, dar care am fost nevoit sa o returnez pentru ca inelul de prindere al mulinetei pe mandrina era din metal si nu s-au gandit sa curbeze putin buza spre exterior. Asa ca sapa in piciorul mulinetei. Ca actiune insa, a fost cea mai fast lanseta pe care am pus mana. Ceva de genul, daca nu si mai fast de atat:
Am sa imi indrept atunci atentia spre alte lansete, sper sa gasesc una multumitoare, ca tare-s greu de multumit eu.
Cat despre inele, am aflat de la diversi rod builderi ca SIC sunt mai rezistente decat Alconite on the long term. Desigur, nici aici nu am ramas doar cu ideea luata de pe internet, asa ca am verificat direct la sursa, la Fuji. Iata ce raspuns am primit:
Hello,
Sic guides are harder than Alcanite , but they are more brittle and yes more expensive.
Alconites were developed by Fuji for the USA and European markets, and were designed for use with braid,
So I would go with Alconite
Kind regards
Alconite mai ieftine si mai putin dure, dar mai usoare
SIC mai scumpe si mai rezistente, dar mai sensibile (probabil la socuri provenite din scaparea lansetei pe bolovani)
Cat despre mandrina DRAGON CF-X, in descrierea ei pe TotalFishing apare clar: > Mandrina: Fuji. Ce sa mai crezi?