Eu unul pescuiesc cu 2 motoare: termic de 5cp si electric si e foarte ok.
In conditiile astea, daca as avea de ales, as alege termicu' pt ca ai autonomie mult mai mare si nu ai grija bateriilor (+ ca trebuie schimbata la 3-4 ani si ajungi sa ai un electric de 3x mai scump de la schimbat baterii).
2.5 cai nu as recomanda niciodata, in primul rand este foarte zgomotos, diferenta de putere intre 2,5 cp si 5 cp e mare si diferenta de pret nu e, iar la greutate nu cred ca e o tragedie.
Recomandarea mea, din incercari si experienta, termic de 5cp.
Bafta !
Pareri Barca kolibri + motor suzuki 2.5
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Pareri Barca kolibri + motor suzuki 2.5
nu mai inteleg nimic , pentru ca Ovidiu spune
M-am dat 3 sezoane pe Dunare cu un suzuki de 2.5cp.. bijuterie de motor
Gigi , daca mergi de unul singur in barca la pescuit nu ai nevoie de un motor mai mare de 2,5 CP. La asta se referea Ovidiu. Intradevar un Suzuki de 2,5 CP face cam 10-15 km cu un plin (1 litru) si nu face atat zgomot cum se spune . Fata de cel de 5 CP , greutatea e aproape la jumatate. Tu decizi ce vrei sa faci: ski nautic sau pescuit.
Si inca ceva care unii nu stiu - pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu lungime intre 2,5 -24 m dotata cu propulsie (motor termic) avand o putere mai mare de 3,68kW (4,935 CP) este obligatorie deţinerea certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement clasa D (vezi prev.art.4 alin. (2) din ordinul 534 / 2007 privind criteriile minime de pregătire şi perfecţionare, precum şi condiţiile de obţinere a certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement). Deci mototor 5CP = permis conducere clasa D (ambarcaţiuni de agrement pe ape interioare)
Si inca ceva care unii nu stiu - pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu lungime intre 2,5 -24 m dotata cu propulsie (motor termic) avand o putere mai mare de 3,68kW (4,935 CP) este obligatorie deţinerea certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement clasa D (vezi prev.art.4 alin. (2) din ordinul 534 / 2007 privind criteriile minime de pregătire şi perfecţionare, precum şi condiţiile de obţinere a certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement). Deci mototor 5CP = permis conducere clasa D (ambarcaţiuni de agrement pe ape interioare)
danone scrie: ......Deci mototor 5CP = permis conducere clasa D (ambarcaţiuni de agrement pe ape interioare)
Nu neaparat... pe Marinerul meu de 5 CP, e trecut pe placuta de identificare fix 3,68 kw
Si la 3,68 e limita. Pe unele de 5 CP e trecut 3,7 kw. Insa nu am auzit pana acum pe nimeni sa aiba probleme ca are motor de 5 CP.