Siudak se bazează pe ideea unui popper, având în vedere că este specializat pentru avat va diferi totuşi de modelul clasic al unui popper. Este realizat dintr-un material plastic extrem de flotabil, lestat puternic frontal pentru a evolua în poziţia dorită. Datorită formei pe care o are în partea frontală, Siudak balansează destul de strâns pe flancuri şi, cu cât este mai pronunţată concavitatea anterioară, cu atât mai puternic va fi balansul.
e cu totul alta parere cea de mai sus cu ce am vazut
EU la siudak....
nicidecum nu e bazat pe ideea unui poper,din start poperul imparastie apa la suprafatza si sta pe apa iar siudakul ar face asta daca e recuperat la viteza foarte mare si cu zmucituri un fel de jercuiala pe viteza si atunci nu ar aduce nimik ce sa merga pe ideea unui poper
ce material plastik,e spuma ieftina cred iar calitatea lasa de dorit atunci cand intalneste o lovitura,trill e mult mai bun la lovituri si alta calitate la material
ce extrem de flotant,zici ca e bolovan din cauza lestului,si oricat de flotant ar fi materialul nici nu e de luat in calcul,ca si trillul
de balansat balanseaza,iar pe cadere are ''bataie'' adica balanseaza dar nu foarte mult ca la alte wb cu aceiasi bataie, poate si din cauza lestului
na acum concluzia:
ptr mine nu e decat un wb specializat ptr o anume apa...in cazu de fatza rin un rau cu portziuni mai multe de apa statatoare decat curgatoare ceva intre dunare si mures
pe recuperare rapida face exact ce zice producatorul,acele barbotării ale apei si dara asemanatoare curentului format de elicea unui motor ptr barca dar la dimensiune mai mica,dar in curent aceasta calitate a lui paleste si nici macar nu se comporta ca si un trill mai degraba un ''kastmaster'' productzie china(ma refer la acele bucatzi de fier prezente prin niro) ......
eu zik ca au incercat sa fie si trill si poper in acelasi timp
dat fiind ca este greu de cumparat si calitatea lasa de dorit nu prea m-as incumeta chiar daca are un pretz rezonabil,iar pe aceasta cale ii multzumesk lui ilie ptr gestul sau de a imi face rost de unul
asa cum am spus e un wb specializat iar singura lui utilitate pe care o vad acum cand nu il mai am

si cand iarna te tzine in casa si te face sa te gandesti la rece e ca l-as folosi doar intr-un singur loc, ceea ce nu am facut

sus pe baraj in fatza portzilor acolo unde in zilele toride de vara albitura se ridica la suprafatza iar atacurile avatzilor te scot din mintzi,dar si aici am gasit o rezolvare partziala o lingura in gen la berti taifun dar de 13gr si lungime 6-7cm nu mai stiu exact lungimea ca sa pierdut de mine,de la jakson un aramiu cu solzi,avatzii nu erau capitali pana in kil dar am prins in juma de ora pe recuperare rapida si cu miscari bruste din varf de mi-a amortzit mana din umar,dar nici asta nu e solutzia avatzilor capitali care te scot din mintzi cu atacurile lor spectaculoase.......