parere

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

avatzel
junior
junior

Mesaj de avatzel » 31 Dec 2009, 12:49

Rapala Man scrie:ok detaliaza, ce ai prins cu ele, cum se comporta etc

o prins altii .are lest de plumb jos asa arata ca un poper si i sinking

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 31 Dec 2009, 13:01

Sa nu ma intelegi gresit, eu urmaresc sa nu ma las influentat de marketing, nu ziic na nu apar voblere noi care sunt bune, dar atata timp cat sunt destule consacrate care dau rezultate, eu urmaresc sa imi inbunatatesc tehnica ca sa prin peste, nu de alta dar nu ma ajuta cu nimica daca tot cumpar tot felul de modele care ne sunt necunoscute noua, mai bine sa le "'plimb cum trebuie pe cele care le stiu

avatzel
junior
junior

Mesaj de avatzel » 31 Dec 2009, 13:12

Rapala Man scrie:Sa nu ma intelegi gresit, eu urmaresc sa nu ma las influentat de marketing, nu ziic na nu apar voblere noi care sunt bune, dar atata timp cat sunt destule consacrate care dau rezultate, eu urmaresc sa imi inbunatatesc tehnica ca sa prin peste, nu de alta dar nu ma ajuta cu nimica daca tot cumpar tot felul de modele care ne sunt necunoscute noua, mai bine sa le "'plimb cum trebuie pe cele care le stiu

ai dreptate si eu is de aceasi parere

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Ian 2010, 22:45

Daca vrei, pot sa-ti dau lemn de balsa, sa-ti faci singur niste voblere (si eu mi-am facut cateva modele). Sunt convins ca satisfactia iti va fi mult mai mare dupa ce prinzi "monstrul" cu o naluca creata de tine :wink:

stiuca00
utilizator nou
utilizator nou

Re: parere

Mesaj de stiuca00 » 07 Ian 2011, 10:16

ii un vobler de cacaua

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Ian 2011, 10:25

Dupa mine peste 80% dintre voblere prind pescari si nu pesti .... ocazional daca intra 1-2 e deja "performanta" . Procentajul acela de 20% sau poate mai putin e ceea ce merita :wink: sa dai bani pe el. Vobler universal care sa prinda peste tot in toate conditiile nu este si nici nu o sa fie este o UTOPIE. Fiecare pescar trebuie sa aleaga naluci in functie de apa si caracteristicile lui ca altfel e doar "piesa de colectie". Decat sa ai sute de voblere mai bine 15-20 bucati de" calitate ".....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 07 Ian 2011, 10:59

cam asta trebuie stiut despre el citez:
"Din această clasă de voblere, cel mai popular este chiar unul dezvoltat exclusiv de pescarii de avat şi care poartă numele de Siudak. Din păcate, acest vobler este greu de procurat, acesta fiind motivul pentru care pescarii pasionaţi de avat şi-l produc cu forţe proprii în diferite versiuni, alţii mai puţin talentaţi recurgând la ofertele de pe Internet. Siudak se bazează pe ideea unui popper, având în vedere că este specializat pentru avat va diferi totuşi de modelul clasic al unui popper. Este realizat dintr-un material plastic extrem de flotabil, lestat puternic frontal pentru a evolua în poziţia dorită. Datorită formei pe care o are în partea frontală, Siudak balansează destul de strâns pe flancuri şi, cu cât este mai pronunţată concavitatea anterioară, cu atât mai puternic va fi balansul. Permiţând lansări foarte lungi, voblerul în discuţie reuşeşte capturi capitale, confirmate de mulţi pescari. Eu cel puţin am avut succes cu el mai ales pe râul Rin, în Germania, unde a fost de fapt singura nălucă acceptată de avaţii de aici, masaţi mai ales în zonele cu apă relativ stătătoare ale râului. După cum am mai spus, apa stătătoare este locul cel mai dificil în care se pescuieşte acest peşte răpitor.

Pescuitul cu Siudak este destul de simplu, după o lansare lungă trebuind să fie recuperat rapid. O recuperare corectă este considerată aceea care lasă în urmă siaj şi eventual urme ale barbotării apei. Atacurile fiind brutale, avatul nu obişnuieşte să urmărească pe spaţii mari năluca, preferând ambuscade de jos, din adânc. Acest gen de popper dă rezultate şi noaptea, când aspectul acestei năluci contează mai puţin, atuul său fiind sunetul.

Sunt mai multe tehnici de a prescui cu poppere, însă eu prefer varianta unei recuperări constante, cu viteză mare, uneori chiar foarte mare, pentru a obţine turbulenţe la suprafaţa apei. În mod normal, folosesc şi modele cu elice în partea posterioară, aşa cum este şi Spittin’Rover (Salmo), la care elicea barbotează în peliculă şi stabilizează în acelaşi timp năluca, mai ales la viteze foarte mari ale evoluţiei."
:wink:
sursa (unde gasiti si poza):
http://www.aventurilapescuit.ro/articol ... _avat.html
sau varianta in engleza (probabil origiala):
http://salmo.atn.pl/page.php?id=198

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 07 Ian 2011, 12:39

Siudak se bazează pe ideea unui popper, având în vedere că este specializat pentru avat va diferi totuşi de modelul clasic al unui popper. Este realizat dintr-un material plastic extrem de flotabil, lestat puternic frontal pentru a evolua în poziţia dorită. Datorită formei pe care o are în partea frontală, Siudak balansează destul de strâns pe flancuri şi, cu cât este mai pronunţată concavitatea anterioară, cu atât mai puternic va fi balansul.
e cu totul alta parere cea de mai sus cu ce am vazut EU la siudak....

nicidecum nu e bazat pe ideea unui poper,din start poperul imparastie apa la suprafatza si sta pe apa iar siudakul ar face asta daca e recuperat la viteza foarte mare si cu zmucituri un fel de jercuiala pe viteza si atunci nu ar aduce nimik ce sa merga pe ideea unui poper

ce material plastik,e spuma ieftina cred iar calitatea lasa de dorit atunci cand intalneste o lovitura,trill e mult mai bun la lovituri si alta calitate la material

ce extrem de flotant,zici ca e bolovan din cauza lestului,si oricat de flotant ar fi materialul nici nu e de luat in calcul,ca si trillul

de balansat balanseaza,iar pe cadere are ''bataie'' adica balanseaza dar nu foarte mult ca la alte wb cu aceiasi bataie, poate si din cauza lestului

na acum concluzia:

ptr mine nu e decat un wb specializat ptr o anume apa...in cazu de fatza rin un rau cu portziuni mai multe de apa statatoare decat curgatoare ceva intre dunare si mures

pe recuperare rapida face exact ce zice producatorul,acele barbotării ale apei si dara asemanatoare curentului format de elicea unui motor ptr barca dar la dimensiune mai mica,dar in curent aceasta calitate a lui paleste si nici macar nu se comporta ca si un trill mai degraba un ''kastmaster'' productzie china(ma refer la acele bucatzi de fier prezente prin niro) ......

eu zik ca au incercat sa fie si trill si poper in acelasi timp

dat fiind ca este greu de cumparat si calitatea lasa de dorit nu prea m-as incumeta chiar daca are un pretz rezonabil,iar pe aceasta cale ii multzumesk lui ilie ptr gestul sau de a imi face rost de unul

asa cum am spus e un wb specializat iar singura lui utilitate pe care o vad acum cand nu il mai am :lol: si cand iarna te tzine in casa si te face sa te gandesti la rece e ca l-as folosi doar intr-un singur loc, ceea ce nu am facut :datz: sus pe baraj in fatza portzilor acolo unde in zilele toride de vara albitura se ridica la suprafatza iar atacurile avatzilor te scot din mintzi,dar si aici am gasit o rezolvare partziala o lingura in gen la berti taifun dar de 13gr si lungime 6-7cm nu mai stiu exact lungimea ca sa pierdut de mine,de la jakson un aramiu cu solzi,avatzii nu erau capitali pana in kil dar am prins in juma de ora pe recuperare rapida si cu miscari bruste din varf de mi-a amortzit mana din umar,dar nici asta nu e solutzia avatzilor capitali care te scot din mintzi cu atacurile lor spectaculoase.......

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Ian 2011, 12:52

Ptr avat recomand o bucata de plumb lunguieti, un vartej, o ancora in coada si ceva pene albe si rosii mtisate... tras cu viteza corespunzatoare are efect garantat. Am vazut "avatei" de 2-3 kg prinse atat pe Drava cat si pe Tisa din HU. Naluca simpla si poti lansa si la 50 m fara probleme ... Pe Mures am prins si eu ,doar exemplare mai mici pana 1-2 kg. Singurul dezavantaj dupa mine e recuperarea continua altfel ajunge pe substrat si rareori mai scoti de acolo...

Revenind la Siudak am primit acum 2 ani vre-o 3-4 bucati dar au ramas in Mures fara sa aduca peste, pe atunci nu stiam ce era si ce e cu ele abia cand am scapat si ultima m-am interesat un pic ,dar cum l-a mine nu a punctat ....

Scrie răspuns