Parere Lanseta\Mulineta pentru clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Spring
veteran
veteran

Re: Parere Lanseta\Mulineta pentru clean

Mesaj de Spring » 13 Feb 2016, 20:56

Uite aici ceva foarte misto. mai bun la banii astia nu gasesti.
http://www.rapitori.ro/forum/de-vanzare ... 37917.html
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 13 Feb 2016, 22:30

Sunt fan Shimano reels, dar nu cred ca merita sa cumperi de la Shimano ceva mai ieftin decat Exage. Mai bine cauta la Okuma sau Tica. De la Okuma as alege Ceymar sau Avenger in clasa asta de pret. Lanseta ieftina as lua de la Cormoran. :respekt:

Barbu Ion
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Barbu Ion » 13 Feb 2016, 23:01

chuby man scrie:Sunt fan Shimano reels, dar nu cred ca merita sa cumperi de la Shimano ceva mai ieftin decat Exage. Mai bine cauta la Okuma sau Tica. De la Okuma as alege Ceymar sau Avenger in clasa asta de pret. Lanseta ieftina as lua de la Cormoran. :respekt:

Mulineta Okuma Ceymar are un prieten dar sunt doar de 3000 si 3500, dar foarte mare pentru ce imi trebuie mie la pescuit cu voblere de 1-4grame.
De fapt am gasit pe net ca eunt si Ceymar de 1000 dar nu se gaseste in Romanica.
Si Okuma Avenger de asemenea sunt doar de la 2500 in sus
Respecta si vei fi respectat

oni
junior
junior

Mesaj de oni » 14 Feb 2016, 11:45

Daca toata lumea a incercat sa-ti explice ca ar fi bine sa te ridici la pret macar la mulineta nu cred ca este marketing. Marketing-ul ti-l propunea poate de la magazin.Mulineta este foarte importanta si nu ai sa intelegi decat cand o vei folosi. Din experienta proprie cand m-am apucat de spinning acum 20-22 ani asa am zis sa iau mai ieftin ca sa nu dau asa multi bani. Am pescuit cu mulineta silstar, balzer, mai tarziu mi-a zis cineva sa iau bass pro, dupa care am incercat premiera pe piata din Romania Banax, facuta in koreea. cu toate aceste mulinete insirate aici am pescuit vre-o 4-5 ani dupa care satul mi-am luat o shimano stradic 1000 de pe piata americana care functioneaza si in ziua de azi ireprosabil. A trebuit sa dau mai multi bani, nu mi-am permis sa iau modele mai scumpe, dar, a meritat si cand am facut un calcul si am adunat banii cheltuiti inainte am iesit cu mult peste ,daca cumparam de la inceput o mulineta mai fiabila. Din pacate acum este mai dificil, fabricantii s-au schimbat foarte mult de asemenea si calitatea. Chiar nu stiu ce raspunsuri asteptai, asteptai sa-ti spuna vre-un pescar de spinning sa cumperi o mulineta de 100 lei?? Noi incercam sa te invatam de bine, dar ne scuzi ca am vrut acest lucru. Chiar nu inteleg de ce ne-ai mai intrebat ,daca aveai de la inceput in cap ce vrei sa cumperi sau ca nu vrei sa depasesti un anumit buget.

alexh
junior
junior

Mesaj de alexh » 14 Feb 2016, 14:42

Lanseta de la Okuma o am eu si am pescuit-o anul trecut mai ales la clean. Nu e chiar asa de rigida, cum se spune. Se comporta excelent in drill, si chiar si cu clenii mai mici sau cu bibanii e o placere. Am prins si marlite cu ea, si am adus la mal si un salau destul de maricel.
Pro: E mai solida de cat pare, foarte placuta in drill, aspect frumos, poate arunca si naluci de pana la 15g, dar cu grija, sensibilitate foarte mare ceea ce o face buna si la pescuitul cu microjiguri.
Contra: nu poti lansa usor naluci de 1-2 gr. (dar probabil ca pt asta trebuie o mulineta si un fir mult mai subtire decat am eu, 0.10), mandrina tinde sa se desfaca incet.

Nu face echipa buna cu o mulineta de 2000 la 220gr, de aceea anul asta o sa-i fac cadou una de 1000 sau 1500, neaparat pt fire subtiri. Pt ca perucile pe care le face textilul sunt din cauza unei mulinete slabe si iti golesc si portofelul.
Mai am o lanseta de spinning pt stiuca, 10-30gr, cu care am prins stiuca destul de mare, insa nu se compara cu senzatia pe care o da lanseta UL chiar si la pestii mici.

P.S. Asculta-i te rog pe cei cu experienta, mulineta face diferenta in pescuitul UL, asa ca nu face rabat de la ea. Noi am cheltuit bani aiurea, pt ca am vrut chestii ieftine la inceput, si dupa primii pesti prinsi la spinning iti spun ca o sa vrei mai mult.

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 14 Feb 2016, 15:10

Barbu Ion scrie:
chuby man scrie:Sunt fan Shimano reels, dar nu cred ca merita sa cumperi de la Shimano ceva mai ieftin decat Exage. Mai bine cauta la Okuma sau Tica. De la Okuma as alege Ceymar sau Avenger in clasa asta de pret. Lanseta ieftina as lua de la Cormoran. :respekt:

Mulineta Okuma Ceymar are un prieten dar sunt doar de 3000 si 3500, dar foarte mare pentru ce imi trebuie mie la pescuit cu voblere de 1-4grame.
De fapt am gasit pe net ca eunt si Ceymar de 1000 dar nu se gaseste in Romanica.
Si Okuma Avenger de asemenea sunt doar de la 2500 in sus
Eu din cate stiu mulinetele okuma au frana multi disc. Eu am avut okuma avenger, a fost ok dar frana aia nu mi-a placut deloc.
EU te sfatuiesc sa iti iei TICA, du-te in magazin si ruleaza o tica de 180 de lei si un shimano de 180 si ai sa vezi care e mai zdarava :)

Daniel1m
junior
junior

Mesaj de Daniel1m » 15 Feb 2016, 11:13

eu folosesc un avenger de 2000 pe o lanseta ul 0-10 gr. cu fir textil 0.08. e o mulineta ok. nu mi-a facut peruci decat cand i-am pus textil de 0.20. are deja cativa ani de cand o folosesc

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 15 Feb 2016, 14:47

Vezi ca si mulineta cat o fi ea de ieftina trebuie sa aiba niscaiva rulmenti, macar 3-4...ici-colo, prin partile esentiale, iar ca marime, 1000-1500 la un bat UL. Ai primit o multime de sugestii de la spinneri cu multi ani de experienta, tine cont de ele ca nimeni n-are interesul sa-ti goleasca buzunarele, ci sa te alegi cu niste scule de care sa nu-ti para rau dupa cateva partide ca ai dat banii pe ele. Un lucru de calitate proasta il platesti in timp de 2-3 ori mai scump decat unul de calitate buna luat la inceput, mai ales la mulinete.

Barbu Ion
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Barbu Ion » 15 Feb 2016, 17:30

Pai in cazul asta, o sa aleg lanseta: http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 15205.html

Si recomandati-mi voi o mulineta bunicica pana in 250 lei.
Respecta si vei fi respectat

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 15 Feb 2016, 18:57

Eu as alege una din urmatoarele :

http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 50283.html

http://www.totalfishing.ro/mulineta-ryo ... 24716.html

Astea 2 eu le-am pescuit si sunt ok din puctul meu de vedere, raportul calitate pret foarte bun. Trebuie sa ti cont si de greutatea mulinetei.

Scrie răspuns